Thursday, January 7, 2010

1 tahun 3 bulan

macam-macam hal. banyak nak update ni. ehehhe. najwa dah mula faham apa yang kita cakap, walaupun selalunya dia tak dengar cakap terutama nya bila kita melarang. makin dilarang makin giat dia nak buat. dengan penuh dedikasi dan semangat wajar plak tu. and will end up dengan head banging nya. kalau ibu memang biar ja, bagi dia rasa. sakit ka sedap. ehe. ayah plak owh lebih proper, banyak sangat keberangkalian nya. :p tapi angin satu badan. najwa sendiri mau ingat la.

dah mula cakap sikit. masih belum panggil ibu (sedey :(. suka sangat ajuk cakap orang tapi amek ujung-ujung ja. sembang la kot konon. dah pandai mintak. kalau nak makan. am am nak nak. kalau nak minum. air air (sgguh bukan ayaq). kalau nak susu. nyek nyek. kalau nak buai. uai sambil tangan tunjuk buai. dah tahu apa yang dia nak. if mintak air bagi susu dia xmo. mcm tu gak sebaliknya. dah pandai mintak bedak. pastu sapu kat pipi. comey!. dah pandai tadah tangan berdoa. dengar ja Bismillah dan dan angkat tangan. dah pandai point gigi, perut buncit, nose, cat, car,/ dah kenal orang sekeliling. dah pandai nk berus gigi. dah tau kalau nak kuar kena pakai kasut. dah pandai buat bunyi-bunyian. bunyi car najwa. ngeng ngeng. bunyi motor ayah. broom brom. cat. aum aum. ahahaha.

dah mula kurang tidur. nak maen saja. bila dengar musik.najwa akan joget-joget kan kepala dia. dah pandai bagi flying kiss. bila cakap najwa amek gambar. dan dan buat muka sambil angkat tangan ke atas. dah boleh disuruh, tolong angkat baju, tolong angkat bantal. buang sampah dalam dustbin. letak pinggan kat dapur. menyapu pun dia nka buat. ehehhe buli buli.

*alhamdulillah sakit2 pn jarang. bangun pun sekali ja time malam. dah makin senang. syukur.
*korang layan la video syok sendiri aku nih. ahahah

video

5 comments:

Tupai Karan said...

bes la anak da besaq.. haha nti makin byk telatah/demand dia aar nk kena layan..

head banging tu ikot sape? :P

The Unconscious said...

hahaa....cute la naj

AiYa said...

tupai. tuar sat ja kan, besaq dh. xtau la ikot sapa.

chas. ehehhe mak dia cute x?

5577 said...

cute~!!
budak skrg mmg, ada otak/kepala sendiri la kononnye..

AiYa said...

ehehhe, kan mcm dh terer sgt

Post a Comment

harap maklum, komen anda akan di tapis dulu oleh mambang jingga. ai tpaksa utk kesejahteraan kta bersma. :)