Thursday, July 30, 2009

najwa mkn epal. hihi

video

*mr KA kata ini satu penderaan. tp cute kan? she so smart! najwa meh ibu ajar. najwa kena pegang bahagian kulit dan gigit isi nya. pastikan gigi bawah dpt gigit. hehe. everytime dia dpt gigit, she will kenyit2.

Friday, July 24, 2009

i need a coffee

i left office 15 minute before midnite yesterday. today, here i am 10 minute before 9. its really exhausted! kakcik got high fever. najwa has a bad cough and i still not recover yet. demm!

najwa is really a good gal. its seem she understand tht ibu penat terlampau. xmerengek langsung! tlg bertahan ya. esok ibu bwk g jenjln (klu siap la CG yg mangkok nih)

*gua dh jdik supersAiYa sguh2 nih. sigh

Thursday, July 23, 2009

JOHNSON'S® Baby : Touch – Infant Massage Workshop

something to share;

Daily infant massage can
  • increase baby’s bone mass by 15%;
  • increase his body weight by 47%;
  • strengthen his body’s resistance, and help to build his self-confidence too.

Fee: RM20 per couple (Johnson’s Baby Oil starter pack, CD and poster on infant massage)
Date: 16 August (Saturday)
Venue: Bukit Jalil Golf & Country Resort, Kuala Lumpur
Closing Date: 7 August

Call 1-300-88-0566 (on weekdays, 9 am – 5 pm)

*mark ur calendar mommies

Wednesday, July 22, 2009

sumpah! gua mmg bz

kepala pusing, hidung sumbat, tekak kering, kerja berlambak tp xleh MC. dammit!

*najwa dh tumbuh gigi
**hp nazak. dh xleh nk transfer pixca. fck!

Monday, July 20, 2009

Malaysia vs MU - 2nd match. perlu ka?

im a big fan for MU. watching the match last Saturday, giler xbest dowh. mgkin cuaca yang terlalu panas mnyebabkan mrk smue lembab. mgkn juga krn ketiadaan encik ronaldo mbuat kan mrk goyah. khadiran owen xmberi kesan la walaupn dia score mgkn sbb dia lmbt nk panas bila hanya dimasukkan pd 2nd half. atau mungkin, well known kan, MU klu main ngan team belasahan biasa nya mmg suck!

uhuhu. but malaysia not too bad dowh. oke la Amri Yahya man of the match sbb score 2. yg mna goal first tu mmg cantik tp kan krn kurang bijak nya dia asik nk try xmo pass the ball. ada gak la 2-3 kali Malaysia miss a chance mcm tu ja. gandigan dia ngan aidil xbrapa nk ngam ah. cuba test letak safee sali. ehehhee. badrul baktiar masuk msa 2nd half ja. sayangnya. apa pn, keeper nice job bro. kmasukkan player2 muda tnyata mberi kesan. walau tanpa pengalaman tp semangat tu mmg nmpk giler. terutama nya bahagian ptahanan.

aku xrsa perlu adanya 2nd match. dh la selang 2 hari ja. tiket mahal. berani mati ini penganjur. ehehe. tgok kat umah ja la. 811 ada buat live. (nada2 hati pecah sorg kipas susah mati yg tiada uwang utk beli tiket. :()

8.45 tonite! apakah keajaiban akan berulang atau pn mmg Malaysia dh ready utk piala asia akn dtg. will c.

*padang suck!

Wednesday, July 15, 2009

this time last year, past 2 years

argh dammit! i hate july. busyness month selain jan/feb. production mmg productive giler. i remembered, gua join this company, july 06. time tu my senior jeevs still around. dia struggler gila siapkan smue benda. giler respect! gua tlg sket2 ja, buat2 innocent, jeevs pn xsmpi hati nk suh gua staybck ngan dia. dlm erti kata lain, xbrapa nk rasa.

july 07,
gua dh jadik mcm pekerja buruh paksa weh. "the man who slip resign later at the bosses room" still around ka? owh ya he is. he helping out with website etc while gua ngan production stuff yg lain2nya. it was fun walaupn gua dh grumpy giler. za, chitra, shana, zax. owh i miss the day we help out each other as family. exhausted yg satisfied. bley? ehehhehe

july 08,
msa ni gua preggy 7 mths kot. all the time gaduh ngan ju oon. smue keje buat secara tpaksa oke. lu org bygkan la. dgn nk bwk perut nya, ngan besar kepala lg. gila

this time,
watcha!! sprt mna kata mel moo sbentar td "ko bz eh smpi xleh update blog" lu nk lempang ka sepak mel?

owh ya. credit the good thing to The Unconscious aka chas. thanxx ah. sbb dgr aku bising dr start keje kol 9, now day msh mcm dulu ka? ahahaha. pejam celik its already 3 years man! aku masih disini. siapa kata duduk sblh ko ada badi kena berenti? hihi

*kerongkong kering hidung dh mula sumbat. apakah?
**yuen, i knw u read this (damm shy duh), u knw wht, ppls here said tht my temperature a bit down during my preggy till now. gud huh? hihi. thanx to u too. advise, accompany etc

Tuesday, July 14, 2009

chakoi+kopi O+kuah kacang=syorga


stlh bermingu2 berkeinginan yang melampau ingin mkn chakoi. akhirnya smlm dpt gak. atas tunjuk jalan bandung akhirnya kmi bjaya menjejaki chakoi tepi simpang yg dimaksudkan oleh pak ngah pabila kmi bertanya kan pdnya "kat mna beli chakoi ni" sewaktu sesi lawatan ke rumah nya adalah 2 3 4 bulan lepas.

lokasi sebenar ialah slps masjid bandar baru sentul, traffic light amek kanan straight sket. betol2 kat simpang kuar dr virgina dn mghadap ke flat DBKL. nk amek gambo tp mcm segan sbb brader tu dok usha ja. (mgkin dia ingat gua mata2 DBKL kot).

sedap weh. gebu. lembut. kuah kacangnya. hui. najwa pn ske. klu kat kmpg (felda) gua. ada sorang ja yg buat. cik kasim. mkn ngan kuah cili. klu kat keramat AU msa dok mnyewa dulu. depa bg kaya. tp klu ikut kan org cina mkn ngan bubur kan kan.

*gambo di atas, sja nk bg hangpa terliuq. hihi.

the "day" pixca

new parent yg tgh dgr taklimat dr gua. (kengkonon ja lebih)

mr KA ngan kekasih gelap nya. bandung. aiyo ini cerita pasal kutip utang dn ah long ka?

tgh blaja teknik urutan. sian humaira, kena jdik bahan xperiment. ehehhe

mya (ang nmpk berisii sket. bagos. bagos), liza (transformasi apanya? ceh), wina (makin ayu la, ada buah hati dh ka) dn gua (makin kembang-pki tshirt MU ngan kain batik tu. lu org prnh? ahahha) smentara mnantikan cik meen smpi.

owh harith putihnya kmu. najwa sila pki fair n lovely. cik meen yg maintain ayu.

bley bukak taska ak mcm ni?

sesi merebut mainan.

*gambo lain akn di upload kat facebook, soon or later. tgok tahap malas gua
**bru gua perasan, gamba acad xdak.

Monday, July 13, 2009

our weekend-mini gath

ahahhaha. mini gathering la sgt. gambo upload esok la ya *(lupa bwk SD card)

venue: umah kmi *wink
crowds: liza and en.hubby (pooi)+humaira, mya, wina, bandung, meen and acad + harith
menu: nasik lemak, sambal tumis udang, sambal ikan bilis, kopi O, teh O, bubur kacang, pulasan, keropok ++

liza, mya ngan wina are expected. wina la request nasik lemak. so bantai ja la lunch bwk ke minum ptg mkn nasik lemak. ehehe. meen sat2 nk mai sat2 xmo. kmi pening. uhuu. humaira sgt cute. xdgr dia eek langsung. well behave! kami pung pang pung pang sembang dia lek ja lena. uuu najwa x usah ckp la. happy giler ada org kat umah. dr pg tu, msa tgh nk siap kan juadah (iyo lah, pdhal kakcik yg tlg) dia asik eek sna eek sni. mkn xmo, tdo xmo, susu xmo. xsedap perut agaknya.

dlm kol 2 gtu, bandung mai. dia segan sbb mr KA kata kat umah xda org (klu kata ada, kompem dia xdtg). pastu tggu punya tggu, meen pn smpi. harith memalu. dia segan kot ramai sgt org lgpn bru baik demam. najwa plak yg lelebih, smpi ibu nk kenen kan jdik boifren. mau?

xlama lps tu, liza nya rombongan pn berangkat. sian pooi, muka dh layu ja. najwa tunjuk hebat maen ngan harith. smue yg harith pegang dia nk jugak. hep hep. selama ni dia xheran pn nk maen smue tu. ceh anak dara ibu nih. harith plak bila auntie2 yg sibuk geram kat dia dh blk. wah suara dia yg kuat. bru nk warm-up. mama dia dh ajak balik. sob sob najwa dh xda kwn.

bandung yg last skali blk, tu pn sbb dh bpe kali kena tahan mr KA. hehhe

*its really gud, utk jumpa skali2 mcm ni. thanks guy for coming. jgn serik ya dtg umah kmi. sila dtg lg.
**najwa meragam, mlm td xlena tdo. saket perot! xtau la salah mkn apa plak.

Saturday, July 11, 2009

eee scary - sila muntah

Tak tau la betul ke tak....beringat je laaa...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telahmengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan ....Be lia u seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALAWANITA...disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkantuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satupembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu.....

lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcmorang2 mengandung tu...Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa apepenyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telahMENGANDUNG.....maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana diatidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukanhubungan seks..

Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUSyang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJARTERSEBUT..MUNGKINN.....doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut keranadidapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akanmemakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut....kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana merekatelah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiridijangkiti virus tikus yg kotor itu...

Moral of the story.......*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2BINATANGSILAP2 KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAKTERJADI

Thursday, July 9, 2009

Don't ever complain about your job

got this frm jarr. top 3 , NO NO for me.



*bersyukurlah. motivation ni chas. hehehhe

sudah jatuh tangga, tergolek pula

:(. jika hari ini atau esok dan seterusnya, lu orang xdpt hubungi gua dn mr KA sila tggalkan pesanan anda di talian 999. :(

hp gua nazak. xmo cas. bila2 msa ja bley mati since last week. mujurlah ada cik puan mira. kmi tukar bateri. :) sdh plan, akhir bln ni bru crik yg bru, pmasalahan nya. cik puan mira akn pergi jauh dn xkembali... ke opis lagi. sob sob. owh i really miss u badly

td mr KA call, mnyamar jdi org bank suh byr hutang. oke sila gelak. gua mmg tertipu jugak td.ceh!. anyway, mr KA nk bgtau hp dia jatuh msa masuk hutan td. uwaaaaa.

*bukan kah sudah jatuh tangga, tergolek pula gua ini?
**mungkin kah ada benar bob kidi kata, "nk suh tukar pki i-phones la tuh"

Wednesday, July 8, 2009

hutang tag - pasangan anda

Di tag oleh pn farah..

Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya
NCT – sila baca entri ini

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
dia sgt kurus dan rock

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda
kat tepi jln menuju ke kedai jual laksa/cendol

Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
5thn

Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
2thn

Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
paling di ingati, dia trn kl msa besday gua all the way frm sg petani with 3 roses. cute!

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
dulu, kni selamanya

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
sgt bising klu gua buat lasak2 sket/garang etc

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda…
ngam.

TAG:
1. jade
2. jiey
3. dyla
4. ina
5. mira
6. jarr
7. ct
8. fai
9. u
10. n u

*akn cuba crik gamba lama msa awal bercinta

gua x <3 office

oke lah well known yg gua mmg tgh xda mood nk keja lately. hatiku tertinggal di rumah. bila ada peluang utk MC/cuti, gua mmg gila happy. so smlm gua on MC, hri ni tentunya mood nk keja tu xbrape nk mari. tp... WTF!

-masuk opis pg ni, tag gua xleh pki. tpaksa tekan bell. (boss yg kena press button bukak pintu-well is not good doh-bad impression)
-check email, hati gua dh panas tgok byk sgt request buat adverts itu ini without giving any information, ingat gua ni advertorial ka? F!
-bru nk start keje, gua dh hangin 1bdn, ada plak yg tgn gatal g rename folder etc. woi! abes la smue work aku missing link. F! again
-bila bob kidi masuk, "aku dh mskkan profile bru dlm LLawyer". WTF! gua MC sehari ja, apsal dh xmnyempat2 tggu gua blk kasik settle. bknnya dateline pn smlm. i hate u G!!!

*gua mmg hati PANAS amat la ni. sila sila tuang minyak dlm api.

Monday, July 6, 2009

najwa 9 bulan

9 bulan. berat sudah 10kg,. (seb xcecah line merah). baju kasut smue dh xleh pki, kena beli size budak 2 thn bru la nmpk oke dn juga leh pki lama sket. xleh mkn lobak dan kentang. hari2 ibu bantai bg najwa bubur nasik kosong ja. (smlm blender ngan bayam, najwa ske). coklat dan aiskrim mmg fevret. skunk kan musim buah, najwa sgt ske durian. msa 1st bg. najwa mcm kena kejutan-demam. skunk dh leh tahan. ske tdo tutup muka (mcm ibu) dan mgiring (mcm ibu jugak). so far msh xpandai merangkak apatah lagi berjln even duduk sndri pn najwa msh xgeti dn msh tiada gigi. (mlm td g putrajaya, ada sorg ni ank dia 10 bln lelaki, dh pandai jln, dh ada gigi 4 btg, - mak dia kata, owh lmbt ya ank awk. ceh!) baby lain2 la pmbesaran nya (walau najwa lg besaq dr ank dia). selain dr hard palate najwa yg sgt dlm (mungkin najwa akn sukar bckp), yg lain2 aku xkesah as long as najwa sehat. so far, bila kmi ckp/suruh/minta, najwa sgt paham. owh ya najwa xske tgok tv. msh lagi ske main di dapur.



*najwa kena sunburn akibat mandi laut tuari.
**xkesah la org nk kata ank ibu lmbt, we still proud of u. :)

the BIGGEST LOSER is coming to Asia

time to cut the FAT! first time ever in Asia

peluang sekali seumur hidup i think. bukan sahaja utk jdik kurus, leh menang US$100,000. huiy0o0o0. hanya submit/register online with ur 4 minutes audition tape.

www.biggestloserasia.com

pebret tv show ever. gua layan ni giler impress tgk mrk jadik slim. giler tough weh.

*mr KA apakah motif mu bg kta link nih. im already disqualified oke. paling min 111kg.

Friday, July 3, 2009

najwa mandi pantai

Thursday, July 2, 2009

tolong!!!

i really need this badly. najwa dh semakin mganas time mandi. xlarat weh nk pegang takut tlepas ja. lonjakan, siap lari lagi. kat ne leh dpt ek.

*pixca creadit http://secondbargainbox.blogspot.com

Wednesday, July 1, 2009

raksaksa bertukar

sigh. gua skunk tgh mngalami perubahan emosi yg maha dasyat. ada ja yg xkena plak tu. hp xleh charge la. mr KA outstation la, issue mggu ni blk lmbt la, najwa plak gembeng semcm ja, duduk xmo, baring xmo, golek2 xmo, masuk buai xmo, masuk walker xmo, minum susu xmo, yg dia mau hanya nk dukung. tu pn bdukung ngan aku ja yg dia senyap lama. klu ngan ayah dia jgn harap la. kena bg rasuah dulu bg main key etc bru nk senyap. ngan makcik lg la hampeh.

pg ni, aiyo mmg la xsemengah. najwa serba xkena. agaknya dia ada feel yg ayah dia nk keje luar. msa hantar umah mak ngah td, dh terjerit2. adoiyai!

dgn emosi gua yg tgh weng sna sni, raksaksa bertukar! sian najwa gua asik mrh dia ja lately. mr KA pn dh sound pg td. ya. gua ni spesis monster, klu mrh x ingat dunia. aduh. rsa bsalah tp mmg xbley bla. dammit!

*org kata, baby cepat dpt tau klu2 ada benda buruk berlaku. arghhh dh mcm2 plak gua bayangkan nih. nauzubillah