Thursday, May 28, 2009

kenapa chin peng xleh balik?



this is stupid dowh!

... kepulangannya jika dibenarkan hanya akan menimbulkan rasa tidak puas hati terutama kepada ahli-ahli keluarga mereka yang terkorban semasa era Darurat antara 1948 hingga 1960. >> alangkan nabi ampun kan umat.

...permintaan itu atas alasan kemanusiaan di samping mendakwa Chin Peng bukan lagi ancaman keselamatan kepada negara. >> betul la kan.

*ni bukan menerapkan budaya dendam ka?
**bukan arwah moyang saudara aku pn di pancung komunis ka?
***malas nk komen panjang, nanti aku mengguriskan hati keluarga mangsa yg terkorban plak.

ya MU kalah...

sila tadah telinga, dpt email jgn baca-delete terus ja ya kawan2. :p

ahahahhahahaa. 2-0. mangkok la!

*naseb gua x bet ngan hatem. :)

Wednesday, May 27, 2009

this time last 2 years

today is the day!

mlm td, mcm dh sebak ja sbb mr KA langsung x sms aku. cuma call ja tanya najwa dh tdo lom. :( aku mmg jiwa halus oke. cepat nk touching2 nih walau pn rawk. ahahahhahaa.

anyway, mcm aku tulis sblm ni, pg td msa mr KA call kejut, aku tgk ada sms. yup from him 5.35 am. sms wishes for our 2nd anniversary. aku mati2 ingat dia dh lupa :)

this time last 2 years. aku sah mjdi isteri kpd seorg insan yg aku kenal for the past 5 years that time, walaupn msa akad tsasul sebut mas kawin. ehhehehe. byk yg kmi lalui bsma. gaduh xusah bilang la brapa kali. ribut taufan bagai. alhamdullilah, hubungan kmi smpi ke tahap ini.

dgn kehadiran najwa, aku harap kami tetap terus tabah mgharungi hari2 yg mdtg. hati sabar la kau, jauhkan la rsa syak, mulut jaga la tutur mu, mata lihat la yg indah sahaja, kuat la kau tenaga utk terus berkhidmat kpd suami ku.

khairil azuar, terima kasih kerana sudi menerima diri ku. :)

Tuesday, May 26, 2009

kami ni kuli

aku rsa xbestnya kalau bos start meroyan. nak buat apa pun takut. aku ni boleh la dikategori kan sbg beruntung paling dasat pn bila time bos meroyan ialah dia ignore aku for almost 3 months. klu takat kena jerkah f**k!, email bold, big ngan tanda2 seru soal yg byk mmg xsah la kan. kiranya ada aku kesah klu dia nk meroyan, paling kuat aku akan stress (ingat lg, doc prnh ckp aku susah nk ngandung klu terus stress). begitu kuat penangan seorg bos kan.

tapi aku kesian ngan dak2 opis yg lain terutama nya ladies yg berjiwa kental ja ya (klu yg tangkap leleh, bos gua xberani nk tggi suara pn) dia takut ngan air mata. he will push smpi kau over limit, mcm nk meletop!!!. sdgkan bukan dia xtau situasinya. melampau tau. dia akan buat kau rsa useless, give up and hands up. :( aku kagum ngan sum of them, n no wonder diorang leh smpi tahap mcm skunk nih. tp mcm unfair kan. bila deal ngan mrk2 yg cengeng. buat salah pon dia leh buat bangang ja, tutup sblh mata (mungkin kena coke kangkang agaknya) sigh

kami ni kuli, apa2 pn redha ja la. nak crik keje lain, lom tentu dpt sma level ngan dia, ntah2 lagi teruk. risiko risiko. hurm... sabar ja la.

Monday, May 25, 2009

najwa lagi





aku dlm mood mls nk update (sumber inspirasi ku jauh :( benci!!). korang layan ja la aksi2 budak kecik ni dlm bas smlm. giler kepoh la time nk tdo. pastu leh plak ngorat 2 org mamat kat blkg kmi, bila mrk xlayan, dia buat muka kesian. isk isk najwa najwa.

*for the very 1st time, smlm najwa dh pandai bai bai. xtau la tu tahan brapa lama :)

ek eleh... jakun ke hapa

hamboi, xprnh ka nmpk org bwk diapers bjln kaki. melampau oke smpi nk tsembul bijik mata menegok. okelah mungkin waktu dan tempat tu xkena. waktu org tgh sebok nk masuk opis dn di segitiga emas yg elit katanya (elit la sgt). poyo ka? kan rawk tu... uhuhuu

mr KA out of town 1 mggu, najwa punya stock susu/diapers sdh tiada, makanya aku kena la pepandai sndri. pg td mr KA dh siap tanya xmalu ka nanti nk bwk g opis. ek eleh, apahal nk malu plak kan bukan gua xpki baju. lgpn biaq pi la 1 dunia tau yg gua dh ada anak. :p

tp aku rsa, dr mata2 yg melihat td, msti mereka kata xsangka rajin maid ni jln kaki. ahahhaaa.. xpun, kejam tol majikan budak ni, pepagi dh dsrh beli diapers pek besar.., ada aku kesah?

sbenarnya bley ja sggah pi beli ptg kang, tp gua mls la nk bersesak. pagi2 gini org xbrapa nk ramai. aman sket gua nk usha2 brg. :)

Saturday, May 23, 2009

not your mother's candyland

kejam dowh cartoon nih; mari la kta berbunuhan

happy tree friends

Friday, May 22, 2009

dah pandai dah

waktu ni mgkin kmi tgh tggu bas lagi. penang! here we come :). korang layan la aksi najwa tunjuk pandai naik atas tilam (sblm ni dia xpandai ya tetuan puan2)

video


*aku dh buang sound nya, layan ja la gambo yg xbrapa nan ado :)

Thursday, May 21, 2009

...tht was so wrong

okelah aku pn bukan nya arif sgt bab2 fashion nih tp pandangan mata aku jdi saket la, so nk komen sket. nk komen dpn2 cam xpatut pulak kan. so komen jerk la kat sni. (xska klu jgn baca)

pagi ni dlm bas,
ada seorg minah nih bdn agak chubby. sila bayangkan - pki kemeja putih tanpa lengan, mini skirt kaler itam with black legging dn selipar. nmpk cam xsalah kan?

masalahnya,
ketiak dia itam oke, baju dia dh xleh nk button pn. abes nmpk segala celah perut (berlipat2) nasib la pki mcm top itam, klu x, kompem la segala mak nenek lurah terdedah. mini skirt ngan legging tu oke la cuma legging tu mcm nk tkoyak dh sbb di paksa rela di stretch selebar mungkin (anda paham maksud sya bukan)

kenyataannya,
aku bukan nk komen pasal kekurangan/kelebihan, mempersendakan atau sebagainya. tp aku rsa kasihan kat dia. muka dia cantik tp...

kesimpulan,
ukur baju di badan sendiri. pixca ni xde kena mgena pn



*camna aku leh nmpk? adoiyai! dpn makcik dia duduk

Wednesday, May 20, 2009

sila vote

muka sya mcm ayah atau ibu;


bila hati dh benci

aku nk merepek sket (xske klu jgn baca). aku mempunyai perangai yg sket keji (aku rsa) selain dr kuat ngamok dn merajuk dn lazer) iaitu jka hati aku dh start membenci kau buat camna baik sekali pn ngan aku, aku tetap akan benci. xkira la hatta ko bg aku sebuah crv kaler maroon skali pn. aku amek tp benci tetap benci la kan. cthnya la kan kalau aku benci siti nurhaliza, korang ingat klu dia lalu dpn aku, ada aku kesah?. aku buat bodo adalah (itu 'kalau' ya. ehehhehe)

situasi di opis skunk,
aku benci bila fisherman (u know who) gelak. mak aih rsa nk bgn dn tampo dia laju2. latest, aku benci dgr suara jiran dpn mira. alergik ah. mgkin tempat tu dh disumpah oleh nenek tua (also u know who la kan).

*juon ngan man dagu msh dlm top list oke. benci tetap benci.

garis mati garis mati

how to pronounce this actually "Camalxaman" - gedik tau eja gini.

tgh nazak nih. bru ja lega smlm bila dh submit handbook. hri ni kena buat larian baton plak utk C guide Turkey; go to press on 25, esok newsletter day xleh kaco, jumaat cuti, sabtu ahad cuti wajib. duh masak seh!

blueprint is here... sila takut je je je

Tuesday, May 19, 2009

tag dr Jiey

Arahan:

1. Anda perlu printscreen wallpaper di desktop anda yg sedang anda gunakan sekarang. Jangan tukar tau.


2.Bgtau kenapa anda suka wallpaper ini.
gambo najwa!

3. Sila tag 10 org kawan ....
sesapa ja la yg dlm senarai tanah lain tu :)

bukit larut sanggup ku daki :p

8 days to go

ya kmi adalah couple yg byk sgt aktiviti nya. kali ni daki bukit larut plak sprt slalunya kmi xguna byk kos. awal pagi lg kmi dh kuar bjln dr kmpg boyan ke bandar taiping kemudian mendaki bukit larut (sila kagum). sbb tlalu byk benda nk ckp/kongsi rsa nya kejap ja kmi dh kat puncak. yes. its only 2 of us mendaki smpi atas. sejukkkk wor.


agak scary gak la jln nya. kmi mendaki (bjln sbenarnya) mgunakan laluan jip nih. walaupn ada jip, kmi tetap jln kaki trn dan naik (jimat kos). ehehehhe

bila dh smpi atas, sni la tempat kmi dating. tp dlm gambaq tu bkn kami ya. xda maknanya dating duduk gitu. kmi kan rock! wink

pangkor, taman tasek taiping, kuala kangsar... next :)

*pixca curik dr sni http://taipingtalk.com/bukitlarut/

Adobe tutorial: short cut key

k. kali ni aku nk share pgunaan short cut key plak (sementara msh rajin). kbykan kta mls nk layan. lbh ske guna mouse. cuba try tgk nk buat design pakai laptop ja (masak siot klu xpandai guna SCK-- tgk aku pn dh bantai pki short cut ja ni)

aku nk citer yg basic ja copy paste cut: ctrl c; ctrl v; ctrl x. copy dan cut aku rsa xda masalah utk apply kat smue adobe application. utk paste ada sikit lain. (based pd kerja seharian aku ya-jimat msa)

photoshop
ctrl shift v - paste into

ilustrator
ctrl f - paste in front
ctrl b - paste in back

in design
ctrl v - paste formating
ctrl shift v - paste without formating
alt ctrl v - paste into
alt ctrl shift v - paste in place

klu kat in design korang pakai ctrl f; makanya akn keluar pop up find & replace. sma jugak klu korang pki ctrl shift v kat ilustrator xda hapanya yg akn kuar. so hati2 gak bila nk apply SCK ni.

lain2 SCK utk tool yg amat bguna dn mjimat kan masa adalah V (selection) dan T (text). senang nk tukaq dr mode type kpd selection dn sbliknya xyah nk mengagau crik mouse bagai.

utk ilustrator; biasakan diri anda dgn ctrl 2 (lock) dan ctrl 3 (hide). utk ilustrator kan kta byk sgt line nk lukis2 kan, so klu agak2 ada stgh line tu ko xnk buat changes, makanya lock atau hide kan dulu sementara waktu. ctrl alt 2/3 utk kembali kpd asal.

lagi 1; yg ni SCK yg general. alt tab - tukaq2 window (kpd mrk2 yg bukak byk sgt window. yg ni sesuai amat)

tips:
lg mudah gunakan drag n place drpd nk pegi bukak satu2 file nk copy n paste atau pn pegi kat menu bar browse n place. (ilustrator & in design)

Monday, May 18, 2009

rajin x saya

cubaan menolong ayah menyapu sampah. msti ayah lega gila kan, anak dia rajin xmcm ibu malas ya amat.

*dmna kah aku waktu ini ya?

taiping with love (continued)

9 days to go

cam dh mls nk buat. keciwa! mr KA wouldn't be around that day. ada krusus kata nya. :(

kisah ni after we declare rsanya;

sabtu tu mcm hari2 cuti yg biasa, klu x aku atau dia blk kmpg, makanya kmi akn mbuat plan berbagai. dok kat hostel yg mgadap kerbau berkubang gila kau klu xda apa aktiviti. dia bley la dok kat cube mgadap jln bwhnya cc.

makanya spjg mggu tu kmi dh plan mahu ke ipoh. ke rumah YKP. sudah mjdi kebiasaan kmi g mna pn bgroup couple (dlm 1 group ada 3-4 couples). pg tu aku siap dh, bangun awal giler oke, dgn t-shirt jack daniel lusuh (aku jahil amat), jeans dn selipar jepun bsma beg silang. xcited ni walaupn giler bangang aku xkenal siapa kah joe kidd. tetiba nmpk plak 1 of my buddy (yg spatutnya g bsma kmi) tgh nangis teresak2 dpn pintu cube. spoil!

x ingat dh dia nangis sbb apa, yg aku ingat aku g jumpa mr KA yg msa tu dpn pagar, kata xleh nk pegi. paling bangang skali adalah aku kata hang hanya no 3 (xyah tgk jejauh la, sthn lps tu yg aku kata no 2 dulu, buat aku xlebih dr prnh kenal, dia kawen aku xdijemput, ada anak aku xtau, idup lg ka tak skunk ni pn aku xtau :( )

reaksi mr KA, tentu la frust agaknya. joe kidd tu idola dia tu, klu x masakan email pn nk pki azuar_dung (msa tu la). ehehhehe

kami daki bukit larut
bersambung...

happy besday acik

budak ni beza sthn jerk ngan aku. mmg kamceng ngan dia ni, cuma xbley bla la ngan kerek tahap dewa dia.

budak ni mmg byk kesah, dia kena demam panas msa umur 7-8 thn. on the day dia discharge dr hospital, dia langgar teksi. bajet dh kebal. akibatnya dia agak weng sket, klu dtg weng dia, dia bley bantai tdo ja. aku prnh kena panggil ngan cikgu kelas dia, gara2 dia tdo time cikgu tu ngajar (meja dpn cikgu oke) dh mrh/kejut bagai nk rak pn dia buat bodo ja tdo balik. ada skali akak mrh dia sbb xmo g sek agama, dia bley lari dok berkhemah kat blkg umah. giler sengal. sbb aku dia prnh kena belasah kat teknik kluang dulu (balas dendam kata nya.. ceh)

i used to call him OKU tp mak marah :( padan muka aku.

ya dia cacat. cacat seumur hidup gara2 xcident 2 kali yg mna tlh mgurangkan kaki nya bbrapa inci. first xcident msa dia kat poli jb dgn lori klu xsalah aku. yg 2nd plak msa nk hantar aku ke skudai, xcident dpn sek men kulai besar, aku terpelanting tgh jln yg dia plak jatuh blah bahu jln (dia patah kaki yg sma, aku ilek2 ja xda pa-nasib baek, klu x. kompem mr KA reject terus).

sempena besday ko nih (bajet la ko baca kan. :)) aku doakan moga ko success dan cepat2 la kumpul duit tu, sian aku tgk awek ko si ikan bilis tu, dh mcm ikan kering plak aku tgok. huhu

Saturday, May 16, 2009

Selamat hari guru

buat smue cikgu2 seluruh dunia.

dulu msa time2 sekolah rendah, klu cikgu tanya cita2 awak apa? jawapan standard yg murid2 akan bg ialah cikgu. cikgu adalah hero kta waktu tu. cikgu suh buat apa pn, setuju, ikut mengekor. (kmu percaya? aku prnh join koir sekolah nyanyi lagu hassan dan hasnah, bertocang dua, bergincu merah siap bereben. ni smue atas permintaan seorg cikgu)

msa sekolah menengah rendah (frm 1-3), time ni dh lorat sket. selagi cikgu xmarah selagi tu buat x endah. ek eleh takat kena roti panjang sebelah, ada aku kesah?

masuk sek teknik, cikgu jdik musuh. aku ingat lg cikgu ezzah kata;

sya doakan awk x lulus paper sya.(korang bygkan la apa aku yg buat smpi dia leh ckp mcm tu) nasib la mulut dia xmasin. lulus gak gua. wink

again, slmt hari guru utk smue cikgu2. jasa anda kami hargai :)

*rindu kat cikgu salem, cikgu bengkel el. cikgu kenal lg x, ank murid cikgu yg gengster nih. ehehheehe.

Doa mendidik anak

some info to share;

WAKTU ANAK SEBELUM TIDUR(LEBIH KURANG 10 MINIT SEBELUM TIDUR)
Baca Fatihah (1 kali)
Baca Ayat Kursi (1 kali)
Baca Surah al-Insyirah (1 kali) alamnasyrah
Baca Surah Toha 1-5 (1 kali)

Kemudian hembuskan diubun-ubun anak niatkan agar anak menjadi anak yang soleh, cemerlang, lembut hati, rajin belajar, rajin solat dan lain-lain.

Friday, May 15, 2009

adobe; wht the different between...

photoshop
image ready
in design
ilustrator
pagemaker

oke, list di atas adalah program yg kebykan graphic designer, dtp, web master pakai. as a person who involve dlm bidang creative, u should master at least 1 of these. (paint xtmasuk ya kengkawan)

photoshop - edit2 gamba, touch up2, buat theme mmg sesuai amat.
image ready - utk buat animated gif (ala yg leh gerak2 blink2 tu.)
in design - buat buku, brochure, majalah kiranya more to dtp tp lg advance la dr pagemaker
ilustrator - yg ni kalau nk lukis2, trace, buat graph dan 3D sgt sesuai
pagemaker - sma cam in design tp agak lite la

tapi untuk menghasilkan sesuatu yg super maut, kebijaksanaan menggabungkan tiap 1 di atas sgt penting, cthnya;

dlm majalah, nk letak advert. mengimport ilustrator/photoshop file adalah sgt bijak. (giler kau, nk design advert dlm in design - kan xsesuai tu)

begitu juga nk buat animated gif, segala isik kandungan hendaklah di draf dlm photoshop sblm di edit motion nya dlm image ready (ya, aku tahu dgn flash lebih mudah. tpkan skunk kta tgh bincangkan pasal adobe.)

jadi amat la penting utk kta memilih program yg bersesuaian. (buat kad kawen dlm photoshop? - kan ke pening tu.)

tips:
-sila pilih mode RGB utk website dn CMYK utk print out material
-pastikan ada bleed
-avoid document setup dlm mode facing pages

*bila 1st time joint this industry, aku realize yg kat kolej i got nothing

Thursday, May 14, 2009

kerja aku ini bergantung

wah sanggap seh nk tggu turn buat keje. benar kerja aku ni bergantung. kalau en/cik/puan editor xda mood mcm aku, makanya aku xkan buat kerja di awalnya tp akan pecut 100 meter pd saat2 akhir dekat2 time org tgk buletin utama (menonton berita pd pkl 8 bkn lg agenda aku) smpi la org bru nk start tgk midnite punya movie. sadiskan? bergantung mmg tiada pilihan.

dan krn itu, tempreture aku slalu naik. klu ada termometer kompem2 bebuli tu dh bersembuq keluaq. penat tahu nak marah2, bertukaq mjdi hulk dan sewaktu dgnnya. ingat aku suka ka pukul paku kat kayu pastu cabut, paku2 cabut smpi sopak, tebarai hancur! owh hati tabah la kau.

makanya, utk kerja seperti aku, kta xperlu efisyen sbbnya kalau efisyen kau tahap gaban sekali pn kta tetap balik lmbt jugak. bergantung remember?

kesimpulan nya, set ur mind seawal mungkin, kerja ini bergantung. sigh

*ari ni menu apa?

Esnanas


Dah jumpa! sila kagum :). my febret was Andai Ku Bisa Bicara

*karen ngak buk?
**dimna ya Arin Wondershoe

My Pet Sally


damn cun la ini band, tp mengapa sih ngak ada rekodnya lagi? msh belum jumpa label nya barangkali.

*tgh usha Esnanas. nanti gua pos kat sni

hujan... super duppy yeah

alhamdulillah setelah sekian lama berpanas, akhirnya hujan turun gak. last nite was gr8, najwa bgn mintak susu ja. dia lena smpi pagi. batuk pn dh kurang. tp cembengnya makin menyerlah, sgtlah pantang klu aku bgn nk pi mna pn dia akn nangis walhal mr KA ada kat sblh dia. asik nk merap ja. 2-3 hari sblm oke lah leh accept najwa tgh xbrapa nk sehat jdi nk mintak perhatian lebih. tp klu berterusan mcm ni masak gua. najwa kat katil, aku tgh pakai tudung dpn cermin pn dia nk nangis. nangis dh la mcm org kena pukul (ni klu jenjiran xtau, kompem kata ku mdera anak nih) isk la.

najwa owh najwa, napa la yang2 ibu ni. :(

*klu ujan lg ptg ni, kompem jam. eh eh hari ni khamis, makanya jgn mimpi la gua blk sharp kol 6.

Wednesday, May 13, 2009

you're put on weight

ahaaha, tetiba aku teringat on few weeks/month back, faiz kata dia dh gemuk. apakah?

*picxa credit to http://www.joke-of-the-day.com
**ni gambaq msa annual dinner last year

i did it my way

im not kind of people that cant be criticism. i'll try to be as open minded as i can but wht 1 of my colleague said during our lunch kat jalan mayang really make me sentap oke. ada ka dia kata aku x ikhlas bercakap dengan man dagu. huiiiyo0o0o xleh terima wor. xcukup manis lagi ka aku ckp ngan dia yg asik2 buat dono jerk bila aku ckp. oke la di akui aku nya volume mmg 1 opis ni leh dgr tp yg bestnya dia duduk berdepan ngan aku pn leh buat derk jerk. buat bangang dlm erti kata lain.

si man dagu ni pun 1 hal, yg dia nk bermusuh sgt ngan aku pehal. sbb dia tua, dn aku budak hingusan ni jdi manager dia. ek eleh takat umo ja byk tp buat keje ntah hapa2, tolong la redha ya. dulu msa interview bukan main siap kutuk kerja team aku katanya benda mcm ni bukannya susah sgt pon (sambil mngakat brochure ke atas kemudian melempar kn ia ke meja, wtf!) tu blom lg tiap kli aku distribute keje, lain di suruh lain di buat, bila aku bising, melawan. bila xtau aku ajaq, eh bley plak dia ajaq aku blk. mmg kuag ajaq!. aiyo stress la. di campo plak ngan ntah dh brapa kali mc/ponteng selama dh bkerja dsni selama 2++ bulan.

so en pengkritik, lu fikir la sndri. i did it my way. ngan org sebegini xleh berlembut nanti pijak tudung aku plak. watchaaa!!

*xsabaq sgt dh ni nk tggu kau blah.

aku ske orentasi

14 days to go


aku dh x ingat sequence kejadian yg sterusnya, layan kan ja la ya

owh jgn silap. bkn aku di orentasi tp meng'orentasi' aka membuli ehehhhehe. ya sya seorg MPP (skema ak?) both of us actually.

owh giler mnyampah msa sesi kmi yg di orentasi (praktis dulu ya), berbulu bijik mata seh tgk lagak ala2 mesra dgn _ _ _ _ _ _ (mr KA sila isi) (msa ni dh start menjeles ya tetuan pepuan) sabaq2. tu blom lg adik2 junior yg sebok nk mengkenen soh kemsalam bagai. wah jejaka rebutan nih. tetiba seorg minah tu yg seperti adanya mnjadi org yg kononnya sgt rapat ngan aku, tau sgt perangai aku, sgt kasihkan aku, sgt taking care sama aku bg warning sma mr KA (WTH??) setelah aku ko ludah, sske hati ja nk claim bagai ya. (kan dh ter emo...)

mggu orentasi mmg byk mbantu mbungakan cinta kami (sila muntah) mggu yg heaven giler sbb leh skip kuliah etc, leh lepak2 (keji). masihkah anda ingat akan kek yg kta beli wahai mr KA? dan sebagai balasan nya maggi sup tulang yg di bagi. apakah? wawa dh gelak guling2 mlm tu. (aku msh simpan plastik bungkusan nya ya-kengkonon ada sentimental value la). pagar kat tepi hostel tu jadik saksi ya kawan2. :)

ada apa dgn joe kid smpikan mr KA merajuk?

bersambung... ehehhehhe

Tuesday, May 12, 2009

lefthanded rock concert featuring friends

this upcoming event for sure will recall us back nostalgia zaman rock kapak.

Saturday, 30th May 2009 (3pm till end)
Venue: Stadium Negara
Ticket price: RM88, RM68, RM48

with;
aisunam(ni bukan pemenang battle of the band kat RTM tu ka?), Amy(search), awie+joe(wings), mus(may), hattan, shima

plus;
jump-p, the federated, the pilgrims, couples, the times, roots and boots, rock n roll john, pop shuvit, kid & xera, bunkface and the ACAB

*huhu semangat lamina

h.e.l.p jobseekers

HEXAGON, an engineering-based organisation is looking for dynamic individuals eager to join the group in its global expansion at Star-Jobs h.e.l.p. sessions this week.

The search is on at Studio V, Rainforest section of 1 Utama Shopping Centre this Tuesday and Thursday, from noon to 7pm. Please bring a copy of your latest resume, as well as a copy of your recent photograph (passport or driving license size). For more information, visit star-jobs.com/help.

*got this through email, probably useful for 1 of u.

Monday, May 11, 2009

Mommy Liza & Baby Humaira


alhamdullilah, liza selamat melahirkan baby girl sbentar td 4.45pm di hospital sg.buloh. Nur Hidayah Humaira. 2.55kg (kus semangat gak, perut ang kecik ja aku rsa) both of them selamat.

*so far ni sja infonya, klu dpt lg nanti, gua kasik update ya.

http://www.deletedbooks.blogspot.com

*alahai cinonet nye. fai, gua nk tlg promote tp kecik beno ni. sila bg flayer yg hebat sket ya
**maaf, saya bukan punk

hati ku kau guris luka

tq

my first ... that ______________ :(

do i really need cake? roses? card etc? ahahaha at least 10 thn akn dtg aku dh jangka apa akn jdi. ada aku kesah?

this is from mak;

tema kaseh. selamat hari ibu juga utk kau, semuga menjadi ibu yang sempurna. maaflah br baru je baca ni. salam sayang buat semua
bila aku sms dia awal pg; selamat hari ibu, terima kasih byk2. ada hati nk sms kat mak penang tp mcm malu pastu mnyesal sendri.

*abah xprnh ajar kmi, tp kmi observe sndri. ehehheehe. najwa pandai2 la ya nanti, ibu boleh xkan najwa xbley kot.

owh not to forget previously on Friday i got this from Charlie;

FW: The First RED$ Baby

If were not already aware Nik gave birth yesterday morning (2:30 am) to Najwa, a 3.7kg girl. Everything went well, she’s back at home and says she’s relieved it’s over.

First photo is attached.

Remember this…

Happy mothers day
*so sweet rite?

Friday, May 8, 2009

sila senyum :)

july 2 bln lg akn tiba. makanya genap 3 thn aku keje kat sni. dr zero xtau apa2 skunk aku leh proud ngan keje aku (sila muak aku puji diri sndri). dr depa xmau confirmkan aku gara2 aku xpandai speaking sedaq2 dh 3 thn. alhamdulillah rezeki. walau slalu hilang kesabaran, baling2 mouse, gaduh ngan editor, bos buat musuh, buka puasa ngan air suam ja, balik lewat mlm tiap khamis tu blom lg tmasuk ngan ngamok xtentu arah. sedikit demi sedikit nmpknya smue tu dh tbayar. td waktu msa dh time, tetiba bos pangil. gua tension dh sbb mr KA kompem2 dh ada kat bwh. bila dia suh tutup pintu, aku bajet nk ckp pasal man dagu ja tp jeng jeng... alhamdulilah sgt2. rezeki anakku najwa. amin

najwa 7 bulan

kejap ja masa blalu kan. tau2 dah 7 bln. najwa dh mula kenal org skunk, klu org yg dia xkenal, mula2 dia akn nangis kemudian dia akn mbuat aksi2 gedik yg mbuatkan org smue geram. tp dlm msa yg sma, najwa sgt peramah smpi kan bangla dlm lif pn dia nk tego (lupa nk bgtau lif umah i dh baik tp bengong sbb kerap rosak. asparagus sgguh!)

kuat melawan kata ayah. ahahahha. msh kuat merajuk. sdh boleh duduk sndri di high chair, senang ibu nk mkn. ehehhehe. tp mak bising sbb takut dia sakit pingang. sgt gembeng oke>> ni ayah kata sbb influence dr ibu. bley ek?

paling ibu ske ialah bila ibu ckp najwa sayang ibu sket. dia akn melekapkan bibir dia ke pipi (abes smue air liur melekat) najwa angkat bontot tu merangkak cepat. dia akn berusaha mengangkat tp xterangkat (byk babat nih... hep hep)

*ni gambo pagi td, cubaan utk rampas telefon ibu.
**thn first hari ibu. sgt la mengujakan walaupn ibu tau najwa msh xpaham smue tu. ibu cuma nk bgtau yg ibu sayang sgt kat najwa. ibu doakan yg terbaik buat najwa, jdi ank yg solehah dan selamat dunia akhirat.

mati itu pasti

Al Fatihah buat saudara ku Intan, moga roh mu di tempatkan dikalangan mereka yang beriman.

*marilah kita berdoa agar mati dalam keadaan sempurna.

Thursday, May 7, 2009

siapa hardcore?

20 days to go

puas dikorek bru la black bgtau. namanya hardcore (bajet dh rockstar sgt la tu) reaksi aku? mcm pernah ku dgr nama ini org, bukan ni mamat yg sma dok kemslm kat _ _ _ _ _ (mr KA sila isi ya). kemudian hari2 la ms poswoman aka emma dok kemslm. walau aku buat derk sbenarnya ske gak (iyo lah muka cam makcik ni ada peminat mau xhepi << sila gelak guling2). kemudian yg ni xbapa nk ingat yg mna dulu sesi kenal2 bls2 email dulu atau kuar makan kat pekan tepeng,

msa balas2 email, lirik lagu sering mewakili dirinya. yg paling xbley bla ialah lagu ini Flavor of the Week by American Hi Fi.


Lyrics | American Hi-Fi lyrics - Flavor Of The Week lyrics

...Her boyfriend, he don't know, anything about her...

wonder how he know (dr Emma atau Eimy?)

msa kuar mkn tu, giler selebet seh aku. ilek2 ja mkn minum xde kaber2 langsung. gelojoh tahap dewa. mkn chicken chop bsma tembikai gelas besaq (emma ngan bandung kongsi air, kmi ilek2 ja tibai sesorg) mgkin sbb aku malu (kaber line kaber line). uhuhuhu

bersambung

Wednesday, May 6, 2009

masih kah kau ingat?

21 days to go
sila jemu, krn bmula ngan entry ini, aku akn menjiwang.

to recall our memories together (apa yg aku ingat ja la)

oke la, awal perkenalan kami ialah di kolej teknologi mulia aka NCT kampung boyan, taiping. ala2 taiping with love gitu. msa on last day sem 1, aku dn rakan2 dlm pjlnan ke KL (2nd time kot aku g kl msa tu) naik KTM, tetiba aku di sapa oleh Black (budak kolej gak). ada org kem salam kata nya. ngan kerek nya aku jwb ckp kat org tu takat kirim salam bo layan lain kali kirim la makanan ka duit ka. aghahahha. keji kan. sapa kemslam? ada aku kesah. sembang punya sembang tetiba Black jdik emo, bebel2 kat aku, ada org ske pn aku buat kerek ja. ek eleh poyo!

bersambung

*gambo curik dr keretapi.com
**owh aku rindukan roti bom kat stu.

Tuesday, May 5, 2009

may day

lets count down the day

22 days to go

*mothers day 10th may kan? thn pertama mnyambut hri ibu la. uhuhuhu
**najwa, tlg ckp kat ayah bg ibu hadiah ya, nanti ibu bg balasan msa fathers day. ahahahha

Search di Awan Biru-updated

Updates on Search Tour:

1. KL venue - Stadium Nasional Bukit Jalil
2. Alor Setar venue CANCELLED!
3. Kota Kinabalu CONFIRMED - 12/7/09 @ Stadium Likas

Info courtesy of concert organizer: Art-Is At Work Sdn Bhd

*thanxx hibsta for the info

Monday, May 4, 2009

jom jdik gila

ngeh.. lazy monday. keje byk tp mls nk buat pdhal nk kena submit by end of today.

kejap td aku jadik gila kejap. meng"search" sedaya upaya kwn2 lama sek men teknik kluang terutamanya budak2 pke 1 sesi 99/00 (korang nih tau la line 'karen', xkn la xde seko pn menjebakkan dri kat tenet ni), owh giler aku xsmpi tahap dewa lg nk search nama sorang2 kat google. ehehhehe (tp klu search cam menarik gak ni; jdik staker).
update# ek eleh nk staker camner, aku lupa nama penuh mereka. ahahahhaha

dan tahap gila aku dh cecah meroyan. search nama sesorg di NCT dulu. dia ada blog jgek la. uhuhuh. dh jdik paras2 superstar. n im so surprise dia di kl ghupanya ingat dh fly away.

*ya sya mahu bsikap jujur, aku google nama bad. ahahahha apa kejadahnya smue ni
**nanti la aku update kisah cuti2 malaysia aku (kalau rajin la)