Thursday, December 30, 2010

make a way to the new champion "Malaysia"

wuhuuuu. finally! berpeluh2 ketiak tgok match semalam. pujian lebih sket harus di berikan kepada khairul fahmi, dia mmg hero. leg 1, both team nmpk serabut. indo xsabar2 nk try, byk peluang tersia2 mcm tu ja plus our hero sgt confident menampan, menangkap dan menumbuk bola keluar yg melaysia plak cepat sgt terikut2 rentak lawan. ketiadaan mahali nmpk goyah bahagian back. sabree abu xtau mana hilang bisanya semalam. dia nmpk berat sgt/muslim ahmad did a good job. yg lg sorng xpasti tp player muda rsanya mgkin asraruddin. kunanlan mmg harus dipuji dia sgt rajin. siapa kata dgn tidak menurunkan nama2 sprt norhafiz zamani misbah, shukor adan mahupn hadi jaafar kita xbley menang. huhu. safee sali mmg terbaek. pandai carik peluang dan xmudah hilang fokus. tp sapa la dia tanpa shahrul idlan talaha (inai merah lagi tuu.) dan safiq walaupn byk hantaran dia xbrapa nk menjadi. kesimpulan bola sepak bukan 1 org punya maen. xperlu nk tamak. team work is a key. wave for the team and tabek spring for the coach. siapa kata kita perlu jurulatih import. huhu.

for the future, player muda2 yg ada bakat ni, intai2 la maen dgn kelab luar. gain an experience come back bila ada game2 sprt ni. lupakan la Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri, bukan suh lupa daratan pn but for our own good. mana tau kot2 nya layak utk world cup kan. hehe bila lagi?

last but not least, tahniah utk semua penyokong both team. kita masih serumpun. watpa nk gaduh2 kan. sgt tharu tgok some of them bgn dn beri tepukan utk pasukan Malaysia, walaupn gua rsa tkilan xkedegaran pn lagu "negaraku" kat gelora bung karno semlm. huk huk. mgkin kat sna ada, live kat tv xtunjuk.

owh ckp pasal tv, dlm msa 4 hari ni RTM di hati. agreed with some tweet last nite dlm msa 4 hari kita lebih byk tonton RTM compare ngan 4 bulan lepas. hoho

PM dh umum cuti esok. xtau la mahkluk asing dlm aquarium ni nk follow ka x.

again TAHNIAH utk semua. proud to be Malaysian. Harimau Malaya terbaek!

*kat official AFF Suzuki Cup nya website gamba team maen tangkap muat ja. naseb nama ada.
**xsabar nk tgok FA cup, msti semua org semangat gila. harap2 johor FC makin best season akan dtg ni. erk ada pemain import eh kali ni?

Wednesday, December 29, 2010

money is not everything but always cause something


Money money money
Cause of you I had a migraine
Can’t fall asleep
Either eats (really? :p)

Money money money
You cause a fight
You made me hate
You are cruel
You are really bad

Money money money
Where can I get more money?

Tuesday, December 28, 2010

hari-hari mahu cuti

ahahahha. ur wish! xmo keja makan pasiaq la anda.
oke. mood adalah hati pecah, malas nk keje sebab xtau nak buat apa walaupn masih banyak yang belum clear. jawapan kesetian sudah pn di terima. kecewa? harus la kan. xpa la bukan rezeki gua. owh gua rindu budak ebob. sgt comel la dia semenjak 2 3 menjak dah pandai cakap ni. ya Allah kepoh nya mngalahkan cik bedah. ntah hapa2 dia bebel2. kalau kita xpaham. dia emo, majuk - haih ikut sapa la ni kan. hoho

mggu lps, gua mghilang. ikut mr KA kerja kat melaka. hoho. cuaca adalah hangat tp enjoi! oke sila gelak, punya la byk cinema kat kl ni, gua gi melaka layan hantu kak limah. mmg gamat! tp zomba lagi best gua rasa. paling xtahan bila dak ebob 2 3 hari lps tu sebok menakutkan2 pakcik2 dia huaaa antu ima antu ima. comel bukan? smlm, msa gua suh dia tdo leh plak dia kata bu ido. ayang ibu. sshh shhh. sambil tepuk2 bahu gua dan nyanyi laillah haillahwa (versi dia) - see comel gak kan bley dia tiru rutin yg gua buat kat dia. msa layan power kids kat citra. dia sebok ber muay thai gak. siap ada bunyik hiah hiah. pastu buat gaya sawadikap. bley? rsa nk lempang! mlm td dia sebok mengadu kaki dia saket. bila tanya kenapa. wah pjg lebar dia jawab, yg gua paham cuma. ipan. gigit. aket. umah tok ngah. klu gua mrh. dia bley plak kata amboi bu ni. wah wah. camna la gua xkata gua hari2 mahu cuti. sob sob

*arini gua lancar perang saraf ngan bos - day 1
**gua berazam utk bhenti berangan. stress.
***selamat pengantin baru buat kwn baik ku - munirah. sorry babe, cant make it.

Tuesday, December 21, 2010

setia

berapa tahap setia anda?
ikhlas kah anda setia?
sampai bila setia anda boleh bertahan?
*ni bukan soal setia dalam percintaan tp setia dalam konteks "kerja"

x usah tipu kebanyakan kita hanya setia pada mereka yg dpt mbalas kesetiaan kita, xkira la dlm bentuk apa pun, naik gaji? dapat bonus? naik pangkat? dan hak keistemewaan lain2. terutama nya dah penghujung tahun ni. ramai yang rsa tertipu kalau setia mereka xdpat apa. mula la crik keje baru. tunggu lagi sampai hujung tahun, xdpt apa blah. tunggu lagi. pastu blah. macam tu ja. berbaloi ka?

aku mula bkerja dengan company yg mmg xda apa. aku yg setup my own table. tp kesetiaan aku dikhianati (drama! - dh mrk mmg xmampu nk byr kan.). ya aku kena pecat! kemudian nya sekali lagi setup my own table. dr 4 orang aku jumpa berpuluh2 orang. senang citer company tu mbesar depan mata tp sekali lagi kesetiaan aku hanya kekal utk tempoh waktu 2 tahun. bukan soal pangkat atau wang tapi soal harga diri. aku rsa diketepikan (ya drama!). dn kini hampir 5 tahun, aku membina setia walau saban tahun ada yang tercalar aku mmasang harapan agar setia aku terbayar!

ironi nya. setia aku perlu bukan hanya untuk aku tp utk kami. mmg la org kata apa salah nya meredah ombak, gelombang memang ada tp xtau bila nak jumpa. aku takut. takut ambil risiko. biarlah. biarlah aku jdik pasir ja. klu ombak kuat dtg aku dibawa pergi bila tenang aku pasti kembali.

Thursday, December 9, 2010

ikhlas

ikhlas kah kita memaafkan jika masih ada dendam?
ikhlas kah kita melupakan jika masih ada jauh dilubuk hati tersimpan?
ikhlas kah kita menidakkan jika masih mengiyakan?

sejauh mana kita boleh mengikhlaskan?

*stop sending me childish offline msg. nmpk sgt x ikhlas.

kenapa perlu aku minta maaf, sedangkan bukan salah aku
kenapa perlu aku jelaskan, sedangkan ia nyata
kenapa perlu aku marah, jika kau yang x ikhlas..

Wednesday, December 8, 2010

boss dh balik


kenapa agaknya kita akan stress bila boss ada walaupun pada dasar nya boss bukan nya kacau kita. paling kuat pon email2 keji selang 10 minit ja. buntu

cuba bersikap se'rasional' mungkin dalam menangkis serangan mental. yg kerja aku. yang dapat duit jugak aku. jika orang lain x suka biarkan mereka. sebab kalau aku xda kerja mereka nak tangung ka?

mengharap dan berharap dlm msa 3-4 minggu ni, dpt kabar yg best2 ja. klu kompem yg terbest dlam list. saya belanja korang semua makan.

*tahniah utk pasukan malaysia vs laos (AFF Suzuki Cup). erm pakcik yg kaler rambut tu boleh x maen jgn selfish sgt.
**makin suka kaler purple lately. kenapa ya?

Monday, December 6, 2010

selamat tahun baru

saya dengan ini berazam untuk menulis kembali. doakan saya. hihi

bukan buta
tapi tak sanggup melihat
bukan bisu
tapi lidah ini kelu
bukan tak benci
malah sakit hati

keputusan bukan hanya untuk saya
tapi untuk dia
untuk kami
wahai hati tetap sabar
wahai akal tetap menyangkal
kerana rezeki ini
bukan lagi untuk saya sendiri

*disaat teman sepencarian mengeluh betapa kami ini dibuli.

Friday, October 29, 2010

yii pee yeh yeh

its officially over. hip hip hoorey.
minggu depan start balik. 3 roadshow back to back. pengsan!

anyway. ni la happy news yg kmi nk share. u guys are invited to celebrate with us.



Wednesday, October 13, 2010

October owh October

2 words - excited and headache!

excited - wawa turns 2
headache - bz buzz me

hopefully end up with a joy,. dalam planing, insya Allah jadik. mari picnic kawan2. ho ho

Monday, September 6, 2010

mau apa lagi?

mau apa lagi? saudara kamu di sini kami layan selayak nya manusia. walau ada segelintir yang bertaik kami terima adanya sebab setandan pisang bukan semua elok buahnya. kami diam bukan sebab kami takut tapi sebab kami tak layan kamu yang sangat senteng otaknya.

pagi td dlm bas sesak, saudara kamu naik dukung baby. 3 barisan duduk wanita kesemuanya tak beri laluan pon untuk saudara kamu duduk... di hati terbit marah. tapi bila lihat kembali barisan ke 4 adalah saudara kamu seorang lelaki gagah langsung buat tak nampak saudara kamu wanita yang lemah. aku rasa tak salah 3 saudara ku buat tak endah. tapi saudara ku yang lain nya masih ada rasa kemanusian seperti yang aku kata kan kamu mendapat layanan selayak nya.

kemudiannya. di tengah kota sesak. lampu merah. saudara2 ku sedang melintas jalan. dtang 2 saudara kamu ber motosikal melanggar lampu merah. laju. dan hampir melanggar saudara ku. memaki hamun saudara ku sambil membunyi kan hon. bingit! adakah kami layak mendapat layanan begitu rupa? kamu fikirkan la.

aku fikir saudara kamu disini yang telus hati mahu mencari rezeki di sini sangat benci dengan sikap jelek kamu di sana,. mau apa lagi?

Tuesday, August 24, 2010

batu. penunggu







Sudah menjadi resmi manusia
Ingin hidup seribu tahun lagi
Seperti batu-batu
Setulus putih hati
Melihat kurniaan Tuhan

Lihat batu-batu diiringan jalan
Telanjang disinari dan dibasahi hujan
Terbiar detik pagi
Tangisan mengiringi
Lihat anak kecil hadiri
Sampai akhir nanti

Batu sayang kau tak boleh berkata
Semuanya kau lihat

Walau kau tak bermata
Terhiburlah dunia engkau dicipta
Hingga akhir dunia
Engkau kekal jua....

*mungkin kah aku ini batu?
**PENUNGGU lirik sini

Wednesday, August 18, 2010

mariamah tijo

siapa anak johor yang lahir awal 80 an mesti kenal gila nama ni. fav caption "berita ini disampaikan oleh mariamah tijo". tp entri ni bukan utk dia. legandary but till now aku xrsa aku kenal wajah dia. tanya cik google pun yg kuar hanya ni ja.

maap tuan punya nama. sekadar meminjam, bukan sebagai bahan senda tp bila keje dgn org asing kami kena jdi sgt kreatif memberi gelaran walaupn langsung tiada kaitan terutama bila nk bitchin bout them infront of them. :p kamu paham bukan? hihi

oke here the story bout my "mariamah tijo" versi duit merah.

she just join a couple of weeks before. recomended by "kakak hitam". so secara ironi nya mrk ialah gang yg mna mbawa kpd gelaran "gang gagak itam". xsure sama ada dia mbls budi atau mmg dia jenis kaki mengekor. mcm lembu kena cucuk idong. every single thing ppl ask her to do, she will refer to "kakak hitam" walaupn xda kena mgena pon. owh gila annoying. pastu terkedek2 la "kakak hitam" mnyerang mbawa 2 gunung, loud and rude ibarat ketua gang pailang. haih. mula2 mcm oke ja aku tgok mariamah tijo. tp xsangka plak smlm dia buat serang hendap kat aku. siap bawak gang tu. isk. too much. tggu masa ja nk explode nih.

*kena update resume la mcm ni. diorang ni bukan boleh percaya, layanan pon gila obvious x adil. dh klu start buat serang hendap ni kena la paham2 sndri. ̃๏̯̃๏

Monday, August 9, 2010

kalau la saya


... jadi jutawan tiba2, saya perlu berkongsi atau simpan?

klu sya kongsi nanti abes.
klu sya simpan pn akan abes gak tp lama la sket.
kemudian sya fikir
klu sya kongsi dan simpan apa salahnya - sama2 merasa tp kputusan bukan di tgn sya. :(
lalu sya fikir
xperlu la sya jadi jutawan
sbb sya rsa lagi terbeban.

Monday, August 2, 2010

bye


its happen at the same time last week/. shock? harus la. klu ada saket jantung dh lama gugur. haih. person who i wish to go. xda la plak menunujukkan ciri2 nk bla. sigh lagi

mula2 bila dgr. hati aku xleh nk terima. otak menyangkal. nanti apa dia kata? aku kejam? org lain? ini harus la bukan utk kbaikkan dia. :( i feel bad.

bila dibgtau. aku dh start jiwa kaco. tbwk2 smpi bbrapa hari. tp bila kjadian tanpa dirancang blaku. aku kena redha. amat tergangu tp harus la ini kbaikan dia dan keluarga/

hurm. 1 word. BYE!

Wednesday, July 21, 2010

misteri di duit merah

sgguh! hidup gua di duit merah benar2 dselubungi misteri. akibatnya rekod paling lama telah dipecahkan smlm. kuar opis 2 pagi okey. gila!


siapakah yg mendelete fail itu? dh delete pandai plak amek file lama dan rename sbg issue terkini. mmg misteri!

kalau cik ponti, tabek hormat gua bg. genius!

*klu la gua dpt tau sapa yg buat. mmg gua cencang2 dia 24.

Friday, July 16, 2010

nanges


ya gua sgt murah hati xyah pki bawang oke. natural!

bila sedih tentu la nanges
bila marah nanges
bila gelak pn rsa nk nanges

haih kalah la azean erdawati camni.

*mood tgh weng. mmg asek nk nanges. (╯︵╰,)

Monday, July 5, 2010

jodoh, takdir dan rezeki

aku dibelengu dgn 3 perkara ni lately. terganggu!

jika bukan jodoh
hati mmg sakit
mata mmandang perit
fikiran sempit

andai ini takdir Nya
yakin masih mampu di ubah
mengapa mesti menyerah kalah

rezeki
siapa kau utk persoal?


Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Monday, June 14, 2010

In my daughter's eyes

had "not try too serious" conversation with liza and farah owh mya too bout how cranky moody grumpy najwa lately. dh reach limit sometimes. xleh nk handle. ehe but later on bila pegi melawat anak ami (my childhood fren). camna diorang suami isteri hadapi dugaan Allah. sentap seh. bru sket ja Allah nk uji. dh mcm hapa dh gua jdinya. haih. mgkin btol apa liza kata. penyakit keturunan.

In my daughter's eyes I am a hero
I am strong and wise and I know no fear
But the truth is plain to see
She was sent to rescue me
I see who I wanna be
In my daughter's eyes

In my daughter's eyes everyone is equal
Darkness turns to light and the
world is at peace
This miracle God gave to me gives me
strength when I am weak
I find reason to believe
In my daughter's eyes

And when she wraps her hand
around my finger
Oh it puts a smile in my heart
Everything becomes a little clearer
I realize what life is all about

It's hangin' on when your heart
has had enough
It's giving more when you feel like giving up
I've seen the light
It's in my daughter's eyes

In my daughter's eyes I can see the future
A reflection of who I am and what will be
Though she'll grow and someday leave
Maybe raise a family
When I'm gone I hope you see how happy
she made me
For I'll be there
In my daughter's eyes

aik! sentap lagi?

tired! seriouslly...

gua jujurnya percaya akan jika berkerja dengan yang berlainan gender akan lebih smooth, krn rutinya mereka punya emo sgt minimal, profesional dan xkan terbawa2. tp akhir zaman dh mbuktikan telahan aku sifar, malah hampir ke infiti. tanpa penghujung. sgguh dalam hati ada taman dan gua semakin bosan. 

*lelaki klu mngutuk lagi buruk rupanya. haih


Friday, June 4, 2010

where is ur manner?

sigh. gua xleh terima la if ppl blow his/her nose in public. where is ur manner? i understand if u had bad running nose, but come on... sensitive sket bley ak. tputus selera makan gua tau! isk gua kdg2 nk batuk pon malu apatah lg nk hembus2 tu blom lg kira yg selekeh amat maen sedut balik. eeyew! arghh mungkin dh jdi habit but still xleh terima ah. geli!

Thursday, June 3, 2010

xbrapa nk ada masa

tamak kan. 24 jam pon msh xcukup lg/ :p

jujurnya. xda la bz nk gila tp sbb mood nk menulis tiada mari jd xda la gua meng update. la ni dh mari nk kena meeting plak dh. so next time ja la ya. jgn risau kwn2,. saya msh hidup. :0

Monday, April 26, 2010

world greates loser...

no point to fight because I'm the one who will suffer at the end.

Sunday, April 25, 2010

xcukup tangan

erm... mcm slalu, gua bz. mmg koyak la lately. ditmbh pula 1 of team member newly wed away for his beauty honeymoon - congr8!. lucky thailand roadshow postpone. klu x, kompem gua pacak khemah ja kat opis. gua bukan gila keja tp gua dibyr utk buat keja, jd nk atau x. dh nama pon keja kan, redha ja la. dn keadaan ni akan berlarutan hgga 2-3 mggu lg kot. sigh

Wednesday, April 7, 2010

'my tshirt M size' project

ahahhaha. poyo! oke lah meh gua share serba sedikit tentang projek juta2 gua nih. :p utk bahasa lebih mudah projek kuruskan badan. mmg lumrah pompuan ek obses ngan berat bdn sndri. terjebak terjebak. hihi

terdahulu, berat badan gua maintain 45 since form 1 smpi kolej. kagum bukan. kemudian nya bila dh start keje dn dok mnyewa. konon2 nk lg slim terutama nya drumstik. gua gatai g mkn jamu. cukup sbln. gua berenti. akibatnya... 54kg dan makin naik tanpa henti. lagi pula bila dh kawen dan preggy. berat terakhir waktu tu 78kg. dan kwn2 sekalian. terima la, gua penah cecah 84kg dlm msa sthn lebih ni. skrg masih kagum?

bila dh berat smue pon mls. dh la gua mmg sediakala malas. pastu bila org tegur anda gemok mula la nk emo. lg emo bila mr KA yg ckp. bengang kan kan. pastu kena la beli baju baru, suar baru tu smue mengakibat kan kemurungngan dan kelembapan. sgguh tidak sehat.

klu dulu boleh la msa blaja. bley maen bola. msa bujang bley joging walau xkerap. la ni full time worker 9-6 kat opis. blk keje maen ngan dak ebob pastu makan pastu tdo. hari2 benda sma. walau najwa cargas tp xmbantu ya kwn2. mna x nya bila stress makan, bila happy makan, bila sedih pon makan. mmg tanpa kawalan. membesar bagai johan!

berkat pengaruh tv yg kuat, gua bertekad utk join gym. oke ramai yg kutuk, gua tau. mentang2 la kaya bla bla, ada duit senang la bla bla, bukan gemok mna pon bla bla, mbazir la buat kat umah pon bley. meh gua story meh.

nk maen bola? bila nya? nk jog? lg la bila nya? nk buat indoor excersice? ingat senang ka? mental gua xkuat oke.

arghh to be continue... malas.

Thursday, April 1, 2010

sri lanka plak dh, dulu chicago

hah lepas ni mna plak? bukan bukan bukan, bukan gua ini anti orang luar. tp mrk2 ini sgt annoying buat gua rsa mcm nak terjun dr tingkap 21 ni. haih!

dulu msa minah chicago tu blah ingatkan gua selamat dh, mai plak dh mamat sri lankan ni. ntah mna2 bos aku kutip. sigh... nk comunicate 1 hal. nk explain lain hal. nk argue lagi la lain hal. hadoiyai!

i miss u guys: el, mel, rafa. sob sob. chas cepat la blk.

Friday, March 26, 2010

kan gua dah kata gua xtipu

ni payment prove. my first cashout. hasil tanpa modal selama smggu setelah ditolak rented referral dan recycle US$0.80. US$2 mmg sikit but come on its FREE, nothing to loss. uhuhu.

register sini



*sesiapa yang berminat sila pm gua. gua boleh kongsi tip. sharing is caring. WARNING - ini bukan utk mrk yg picky.

Thursday, March 25, 2010

weh sgguhla gua bz tuari

huh hamek ko jarr. la ni walaupun gua bz tp sbb encik boss tinggi, encik bos pendek dan juga xketinggalan cik miss rambut opera xda. gua tetiba jdi FREE. ahahhaha. oke2 gua buat la ni. miang la lu jarr. tag2 plak./ kurang keje hapa?

oke. siyes gua bz lately nk g lunch pn gua pk 4 kali. apatah lagi nk teman smoker tegar berasap kat tangga sambil bithcin bout others. g toilet apatah lg. dh dpt bygkan betapa gua bz? malah pecah rekod selama gua bz itu segala mak nenek dunia maya telah gua pisahkan secara total kecuali projek PTC gua. buat duit tanpa modal. sgguh gua xtpu! lgpun muka gua ni korang ingat ada muka kaki kencing ka? xcaya kalu sila daftar sni;



owh lupa nk warning entri ni panjang;

ni hutang tag dr tupai dn gak jarr

***************START TAG********************

1) Siapakah diri anda di rumah..?
nani. ibu. maknek

2) Siapakah diri anda di samping rakan..?
nicksupersAiYa

3) 5 benda yang anda idamkan tapi belum tercapai..
a - nk g bandung
b - nk iphones
c - nk kurus
d - nk keje lain
e - nk ada lesen

4) Siapakah nama pasangan anda..?
mr KA

5) Ceritakan 5 perkara yang paling anda tak suka tentang pasangan anda..?
a - time tdo kuar bunyi
b - suka kentut merata
c - kuat bebel
d - kuat keje
e - semua di atas

6) Bila tarikh anda couple..?
040702

7) Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda..?
sndiri mau ingat la

8) Lagu tema cinta anda..
flora cinta - min malik

9) Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda..?
marilah mnguruskan badan

10) Tag 10 rakan anda yang lain
mr KA - sbb gua nk tau apa yg dia xske pasal gua selain penyakit M tp gua xrsa dia akan jwp.
liza - sbb ko mmg slalu jd mangsa aku
wina - this will be ur first tag - jgn memalas
farah - agak2 apa u xske kat one. hehe
chot - lu slalu xde idea kan. hamek!
azie - sbb ang rajin update blog. hehe
kecik - sma alasan ngan azie
cik meen - sma cam farah. acad. hurm
jade - sbb dh lama dia xberblog.
EL - ada masa ka nk blog? ehe

***************END TAG********************

*budak ebob makin cheeky kdg2 grumpy. perasan, panggil diri sndri baby. ehe
**projek "my tshirt size M" in progress.
***duit duit dimna kau duit?
****bos, lu crik pasal la. :(
*****gua xkabo ek. mr KA bg hadiah oven tuari. huhu. tq abang. love u. wink

Friday, March 5, 2010

sayang ke tak?

kalau kita sayang kat orang. kita mesti xbuat apa yang dia xsuka kan. tapi kalau buat jugak apa yang dia xsuka tu.
agak2 nya utk apa ya?

a. saja nak bagi hangat hati
b. memang xsayang
c. mampus pi kat hang
d. semua di atas

*sekian.

Tuesday, February 23, 2010

kutuk ah... ada gua kesah?

entry ni agak related ngan entry farah 5577 (walking down the memory lane) pasal gambo2 lama yg semakin bz ditag oleh kawan2 di fb tapi bezanya instead of giving me gelak saiko at first, it become annoying gila. bukan gamba2 lama tu yang annoying tapi mereka dan keluarga mereka yang masih xhenti lagi berperangai budak hingusan malah worst!

memang gua hitam. so what?. memang gigi gua jogang. so what? memang gua selekeh. another so what? xsuka kalu, jangan kasik tengok itu gambar la dey. siap cakap meluat tengok muka gua tersengih2 . adoiyai. gua kacau hidup lu ka beb? bersusah payah lu orang PM gua kat FB semata-mata nak cakap pasal benda ni. kan bengong tuh. nak cakap gua xtahan gurau-xpasal ah weh.. hitam2 gua. jogang2 gua. selekeh2 gua. LAKU! lu?

hah kan dah gua EMO. ahahaha

kutuk la lagi. gua lagi suka. itu tandanya lu sayang gila kat gua. tapi gua sedih sikit ah. harap badan ja membesar otak terencat la plak xbesar2./

*naseb la recently ja baru kuar lagu halimah jongang tu. kalau x confirm dengan kreatif nya lu orang tukar bagi nama gua. ehe

Friday, February 19, 2010

bila sudah benci


bila sudah benci
dengan kerja
gua submit resume
sana sini

bila sudah benci
dengan boss
gua submit lagi resume
sana sini

bila sudah benci
tapi 1 email
tak menjenguk diri
call apa ntah lagi

gua duduk mengadap pc
lama-lama benci pun lari
xtau la bila dia datang lagi
gua punya mood banyak suka hati

Tuesday, February 16, 2010

gigitan kasih?



hadiah dari najwa. best kan?

Wednesday, February 10, 2010

help needed

do wish me luck :)

Tuesday, February 9, 2010

menjaga hati

banyak sgt... tapi hati gua sapa jaga?

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah bertanda
cinta tak disini lagi kau telah berpaling

biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi

kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
ooh oooh

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meskipun kulihat kau kini diseberang sana

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati
sejujurnya ku masih mengharapkanmu
oooh ooohh

Monday, February 8, 2010

kisah mimpi

kisah gua dengan mimpi memang tragic. Mimpi sangat jarang menjenguk gua. tapi kalau dia hadir gua jadi trauma. lawatan rasmi 2 3 hari. berulang atau kesinambungan episod sebelumnya. dan mimpi lebih banyak buat gua scary dari happy. mula la jiwa gua kacau. otak mendidih membuak-buak!

orang kata mimpi mainan tidur tapi gua kata mimpi itu macam ala-ala back to the future. menjelajah masa depan tapi tak tau date to be exact nya. mungkin esok, lusa atau 10 tahun akan datang. bukti? banyak gila... atas faktor itu gua dah jadik takut nak bermimpi. kalau mimpi benda best syok ah kan./ kalau mimpi hati pecah? mau tak meleleh air mata mak.

dan,

mimpi itu datang lagi lewat 2 3 hari lepas. 2 hari berturut-turut. sigh. i hate it!

*dulu gua mimpi dpt keje kat red$. agak2 kali mimpi nk mari ke tak heh?

Wednesday, February 3, 2010

1 tahun 4 bulan

camna la boleh terlupa smlm. mungkin sebab busy sangat kat opis agaknya. pejam celik sat ja masa berlalu. dah besar dak ebob. :p/

tak banyak perubahan drastik melainkan penambahan sebutan. lately bila nampak baby, dan2 panggil adik dik. cute ja. bila turun bawah/keluar - buai buai. semua dia ingat nak gi playground. sangat berminat dengan basikal - ayah sila take note. dah mula tunjuk minat main permainan,tahap kusyuk lama sket dari selalu. dah mula pay attention dengan bunyi-bunyian. pandai berkawan dan lawan. aduh dah macam gangster dah. hep hep

malam-malam dah xpakai buai. baring atas tilam, tutup lampu, tutup mata pastu ckp dah ibu nak tido bye. najwa balas bye. tau2 dah tdo. - bukan sebab dia dah ngantok tapi sebab dia takut gelap/ ehehe.

dh mula mintak sejadah dan telekung. tiru ayah sembahyang. siap rukuk dan sujud lagi. paling lawak time duduk antara dua sujud. eceh macam ye ye jerk. mulut siap kumat kamit.

dah mula kurang makan nasi, tapi sangat berselera kalau makan mee/spaghetti/pasta. vitagen hanya suka yang kaler ijau. yang lain minum sikit, yang lebihnya kasik tumpah. bila dah tumpah. ikut suka ja amek kain yang dia nampak, pastu lap. pastu pandang ibu, dah dah. dah pandai point pampers kalau dia poo poo sambil muncung mulut busuk. ceh!

ada kudis 2-3 tempat. kulit very the sensitive. kemudian nya xmakan sayur. yang dia mahu hanya lobak dan lobak dan lobak haih la/ sayur apa lagi yang dak kecik suka eh. any suggestion?

*Fatihah Najwa, ibu doakan najwa sihat selalu, jangan nakal-nakal ya nanti ayah marah. ibu xsuka. tapi kalau ibu marah xpa. :)

Tuesday, February 2, 2010

bday wishlist

Febuary dtg lg. Lets countdown ya. Owh dont forget to mark ur calendar. Not for the 14 or cny public holiday either but for the lucky 28. Ya i know jauh lg. Nama pun countdown kan. Apakahh?

26 more to go. Sebab this year im turning 27. Lets be realistic to wht im wishing for. Benda yg bley gua dptkn utk diri sndri obviously. Tapi kalau ada yang sudi bagi, gua lg happy. Motif??

1. Handbag
Im looking for not so big or way too small. Yang sedang-sedang saja. Tentunya yang boleh memuatkan segala mak nenek harta ku. Kelebaran msti lepas payung lipat sekaki. Boleh sumbat diaper, baju sepasang, wet tissue, towel dan juga botol susu dak ebob tentunya. It can be wore 2 way. Carry and sling. Dark color. Senang jaga senang nak matching. Ehe. Owh lagi satu yang xterlalu complicated nak menyeluk. Maybe button ja. Xkesah la jenama pa.

2. Jacket
walaupun kat office ni boleh main hentam ja nak pakai apa. jacket sgt penting dikala waktu kecederaan. tetiba kena masuk meeting, tapi gua pakai tshirt ja. kan jacket boleh menyelamatkan keadaan and tentunya to cover all the lemak2 berlebihan. ahahhaha. not too formal and not too casual. senang citer both situation pakai xnampak janggal. to match with the situation, material not from jeans, yang kilat barat, dan yang sewaktu dengannya. corduroy maybe. brown color. senang nk match. erm oke la to be honest i just wanted same jacket that i have now but with 2 size bigger bley? uwaaa nampak sangat gua dah membesar dengan johan la ni.

3. Sneakers
owh i need it badly. :( should i get the high cut this time?



http://streetshifters.blogspot.com/
nampak kewl kan. :)

sekian. will add and edit as per my mind change. ahhahah.

Wednesday, January 27, 2010

someone is leaving - yeah!

this could be the best news ever for the month. ahahhaha. sila kata gua jahat. teka-teki yang menghantui sejak kebelakangan ini bout who's going to replace Raph terjawab. 100% bukan minah tu. ahhahaha mak suka. :))/

she's leaving soon. YES! atas sebab apa kurang pasti, maybe she miss her husband. giler ko baru kawen dah duduk jauh2. apa pun dengan ketiadaan dia, editorial team dah makin kurang man power which is not good at all. mau berkampung aku disini. so sapa-sapa editor/journalist. fresh/expert. yang rasa nak try test bakat dia dalam Islamic finance industry. let me know. sangat banyak kekosongan jawatan. :p

*masih tak henti senyum. :p
**mr KA out of town lagi. bye bye

Monday, January 25, 2010

warning - entri ini memualkan

semakin hari rasanya minat gua untuk menulis dah makin menumpul. buktinya? masa kan kalian tidak perasan blog ini kian bersawang. mungkin trend ber blog dah berakhir bagi gua. berkubur tinggai tunggu nak kambuih ja. ehehe. alasan! yang sebenarnya penyakit M datang melawat. kalau dulu jarang-jarang dan kadang-kadang ja. la ni makin kerap plak. rajin sungguh! lagipun tak da yang menarik gua nk story.

opis. makin lama makin suck. sejak tukar publication day ni, mental gua tak boleh menerima. stress berpanjangan katanya. masa kan tidak. kalau dulu hari khamis balik lambat. dalam otak dah set tak pa esok jumaat. boleh relax. pastu lusa dah sabtu. cuti. boleh enjoy. la ni. adeh. selasa balik lambat, rabu masuk opis, kalau nasib baik boleh la half day kalau nasib tak baik duduk la bertapa macam biasa. lusa kerja lagi. paham maksud gua? kemudian nya. trend tukar kerja di awal tahun memang tak boleh di nafikan. moves section every weeks penuh jejak 2 pages. kat opis ni pon sama. hati pecah seh! editor nak blah. masak la gua macam ni. mungkin kah minah chichago akan berkuasa? demm! chas, please wait till i got new job ya. :p

najwa. owh budak ni makin lama makin ligat. ada ja dia nak buat/protes. jujur cakap. memang menguji kesabaran. tangan ni dah bapa kali naik. ringan ja. dalam masa yang sama, dia lah segalanya. kalau tak da dia. mau gua terjun tingkap ja. bila la nak panggil ibu ni or should i change to mama sebab dia terer gila panggil gua mama//

mr KA. makin bz lately. dah banyak kali gua komplain. tapi sendiri mahu ingat la apa jawapan dia. makin jauh? mungkin...

family. semua sehat-sehat ja. alhamdullilah. balik penang CNY ni.

kawan-kawan. facebook memang medium terbaik untuk jejak kasihan. ehe. dayang senandung? demm! ahahah memang kenangan terindah. longer mana kau?

hiburan. owh gua sedang cucuk jarum nak ajak mr KA gi istana budaya tengok amy search bersama okestra. tentunya sangat lain. persoalannya. najwa macam mana? eh Yuna top 5 penyanyi wanita popular. cara! scha-fahrin-linda. to be honest, gua dah mula menyampah/ awal lu dok diam-diam sudah. kepoh ah. siapa awan? ko kenal? mungkin perlu tubuhkan daftar nama band macam SSM. suara hati by azad jazmin sangat terkesan di gegendang telingaku lately. uwoo sian dsyebel, berbola lagi jahat dari betty dah la tak cantik. ces! abang kaseeem memang terbaek. owh alex pun. sian wili terkeluar. apa la yang best sangat dengan faiz. hancur weh!

politik. KJ dh aktif bertwitter kembali. dia dah addicted mungkin. ehe :p

johor. salam takziah buat seluruh rakyat johor. memang kami rakyat johor sangat sayangkan sultan kami. proud to be johorian. buat aduka taruna, ko memang carik pasal. otak senteng! bagi menjawab isu kenapa masa isu institusi di raja di terengganu senyap macam tu ja compare ngan isu ini. bagi aku mudah. kami rakyat johor sangat obses dengan sultan kami. jadi kami akan pastikan ko menyesal. orang macam ko memang menempah maut sendiri.

malaysia. lepas trend bunuh orang tamat. kes buang bapa plak. malaysian mmg trendy!

dunia. apasal gempa bumi kat haiti macam kurang highlight ya?

*hah hamek ko. nak sangat aku update. sila muntah darah

Wednesday, January 13, 2010

...

paku paku paku paku,
cabut cabut,
luka, berdarah, berparut
luka kembali,
parut bernanah,
pendam pendam,
jadi barah.

mulut kata benci,
hati menafi,
otak fikir rugi,
hati kata nanti,
hati owh hati,
kau akan terluka lagi,
pasti.

Thursday, January 7, 2010

1 tahun 3 bulan

macam-macam hal. banyak nak update ni. ehehhe. najwa dah mula faham apa yang kita cakap, walaupun selalunya dia tak dengar cakap terutama nya bila kita melarang. makin dilarang makin giat dia nak buat. dengan penuh dedikasi dan semangat wajar plak tu. and will end up dengan head banging nya. kalau ibu memang biar ja, bagi dia rasa. sakit ka sedap. ehe. ayah plak owh lebih proper, banyak sangat keberangkalian nya. :p tapi angin satu badan. najwa sendiri mau ingat la.

dah mula cakap sikit. masih belum panggil ibu (sedey :(. suka sangat ajuk cakap orang tapi amek ujung-ujung ja. sembang la kot konon. dah pandai mintak. kalau nak makan. am am nak nak. kalau nak minum. air air (sgguh bukan ayaq). kalau nak susu. nyek nyek. kalau nak buai. uai sambil tangan tunjuk buai. dah tahu apa yang dia nak. if mintak air bagi susu dia xmo. mcm tu gak sebaliknya. dah pandai mintak bedak. pastu sapu kat pipi. comey!. dah pandai tadah tangan berdoa. dengar ja Bismillah dan dan angkat tangan. dah pandai point gigi, perut buncit, nose, cat, car,/ dah kenal orang sekeliling. dah pandai nk berus gigi. dah tau kalau nak kuar kena pakai kasut. dah pandai buat bunyi-bunyian. bunyi car najwa. ngeng ngeng. bunyi motor ayah. broom brom. cat. aum aum. ahahaha.

dah mula kurang tidur. nak maen saja. bila dengar musik.najwa akan joget-joget kan kepala dia. dah pandai bagi flying kiss. bila cakap najwa amek gambar. dan dan buat muka sambil angkat tangan ke atas. dah boleh disuruh, tolong angkat baju, tolong angkat bantal. buang sampah dalam dustbin. letak pinggan kat dapur. menyapu pun dia nka buat. ehehhe buli buli.

*alhamdulillah sakit2 pn jarang. bangun pun sekali ja time malam. dah makin senang. syukur.
*korang layan la video syok sendiri aku nih. ahahah

video

twenty ten

rasanya belum terlewat untuk ucapkan selamat tahun baru. masing-masing masih dalam mood fresh! ehe. me too. first issue this year on tuesday. just let it be. no matter how late it is, tiada tekanan dan tentunya gua happy. mungkin sebab minah chicago tiada. atau mungkin juga sebab after 2 weeks rest, gua rasa rindu. apakah?

azam tahun ni? tiada. sunguh tiada. gua berazam untuk tidak lagi memasang azam. mungkin sebab 1 azam pun tidak tercapai tahun lepas atau mungkin juga sebab gua rasa dah tak lama. ehe. apa pun macam tahun-tahun sebelumnya, cari kerja baru memang agenda no 1. so far no progress. tengok ja la mana tau ada rezeki kan. :p

hidup. so far ended and started dengan jayanya. mr KA dah kembali bz dengan halnya. najwa makin cheeky. pelan dapat akai la ni. nak tambah 1 lagi? belom lagi kot. :p

*khamis tanpa ifn rasanya cam pelik ah