Thursday, January 29, 2009

13 ringit sudahlah

ini tragedi semalam, nmpk sgt gua ni senang di tindas. macam lembu kena cucuk hidung, ikut saja.

semalam, mr KA's motorcycle breaks down. jdi kena la balik sendiri, hujan renyai, jalan agak jem. bas lmbt, gua cuba2 nasib tahan teksi. syukur dapat. tapi... wtf!

kalau ikutkan...
dari yap kwan seng keluar ke jalan tun razak, go straight bulatan pahang amek pukul 3, trafic light ke dua amek kiri, buat pusingan u, kiri pastu kanan pastu kanan lagi aku dah sampai umah. total 5-6 ringgit sje

semalam punya cerita...
dari yap kwan seng keluar jalan tun razak, masuk jalan kampung baru, straight jalan raja muda aziz, trafic light kat chow kit amek kiri straight ke bulatan pahang, dia kona pukul 9, straight lg kat titiwangsa lrt amek kiri, straight lg sampi jalan haji saleh kona kiri jalan ke sentul east, straight ke otk, masuk kiri kat mobil masuk kanan, bru smpi umah. total 12.70, erm 13 ringgit sudah la. gua terus ja bg, nmpk sgt gua bangang kan. dey macha! main tipu ah. watchaa!

*najwa demam sabtu lepas, ahad nya nampak dh sehat sket, kena cucuk ngan mila, pastu jatuh golek plak, la ni kena cirit. sian anak ibu, susut dah badan. sob sob.

Wednesday, January 28, 2009

kisah bos aku


dia xsuka luah apa yg dia xpuas hati. dia hanya akan diamkan diri, elak kan diri dari kau, muka moody jerk, marah org lain org lain yg jadik mangsa dn etc. senang citer dia emo! arghh geramnya aku.. bila nk apraisal nih? arghhhh sedang lagi tertekan

*cuti? giler xbest. mkn tdo tgk tv. sekian

Wednesday, January 21, 2009

kawan lama-lama


salam,

ngan kereknya aku nk menwar-warkan, aku sdh berhubung kembali ngan kawan lama. ada bagus nya sosial network nih. ehehhee. mai n azazi. jmpe kat facebook. mereka ni old schoolmate kat teknik kluang dulu. dua2 pn outsider jdi xbape nak mesra la, kalau jumpa takat senyum gula ja pun. tapi itu bukan soalnya. dah nama satu sekolah dulu aku rsa bangga plak bila dpt jumpa semula. giler! bg thumb up sket. ehehe.

motif, aku rindu kawan lama-lama, walau x semengah mna, tapi syok apa. alah mcm la korang xpernah muda. tadika? ahahhaa.. aku teringin nk jmpe ayek (budak ni aku buli dia msa 1st sek lg, sdhnya aku kena berdiri atas kerusi) sek rendah? erm.. roziah kot. hui... sejak abes darjah 6 smpi skunk aku xpernah jumpa dia walau umah kami selang 2-3 buah ja. boleh? ssa? mastura kot, giler! mamat ni jerk pn nk geng ngan aku waktu tu walaupn ketinggian dia hanya separuh aku. ahahah keji! sempat gua kutuk dia lg. teknik? tentu nya taha a.k.a longer, my bestfren. iyolah bestfren, dr sejak amek result spm smpi la ni aku xtau dia idup lg atau dh mati. kolej? hanya ada 1 nama tp biarlah rahsia, sbb aku rsa dh lama dia x anggap aku ni kwn dia pn. how i wish... erm klu chating2 punya kawan, aku nk jumpa akmal kot. atok atok mna la ko ilang atok.
itu jerk. sekian

*mr KA away for 3 days (g kuching). Najwa jgn nakal2 ya. nanti ibu babab. hep!
**gambo atas tu sje aku tayang. bila la aku nk kurus agaknya... hurm.\

andai baju bisa berbicara


anda gemuk anda gemuk... arghhhh sialan!

*credit pix to clothes i like

Tuesday, January 20, 2009

malas

salam,

harap maklum semua, aku dilanda virus malas sekali lagi. banyak benda nak update tapi aku malas nak taip, malas nak fikir, malas nak transfer gambar, malas semua pon malas. jadi jangan tunggu update dari aku iya orked. hadoi nak buat announcement ni pon aku malas.

*mood nak berenti kerja. benci ngan andy, apakah salahku?

Friday, January 16, 2009

shop online... blogroll

Anak Liar Rock!

utk rockers sekalian or music lover or sapa2 jerk la, this sumthin tht u guy should know. ada jual lp, band tshirt, jeans. rare and kewl stuff. coba lihat. pst... pst... xprnh dgr lagu anak liar? o0o0o lu xcukup rawk la brader. boleh?


Loudness "Never Stay Here, Never Forget You comp" vinyl LP. owh, yg ni dh sold out ya, sje tayang bg korang teruja.

*skunk tgh sale CNY, owh maafkan saya penghuni gua, tetiba terbeli gaun kaler purple utk najwa. sowy ayah.. ehheheh.. TER oke. wink wink

Sesi Istana Budaya Butterfingers

:( :((

*kta pg teater gunung ledang jerk ah. benci!!

Thursday, January 15, 2009

...in your stomach

salam,

owh, my ex-boss dpt baby boy last month. congratulation si tao. below are apart of our conversation via YM this morning.

if need any advice..my wife can help.. 9:43 AM

ahahahha...lawak la ex-boss aku nih. mentang2 la aku ni ala2 boyish sket. giler kerek punya statement. aku rsa klu nk compare bini dia ngan aku, lg cekap aku jaga anak. uhuhu.. walau pn ganas giler bila dh smpi time ngan sndri nya sifat keibuan tu lahir. anyway thanxx la.


i see...i ingat 3 months.... in your stomach.. 9:54 AM

ahahaha.. giler! pagi2 dh buat lawak bangang ex si tao aku nih. patut la dia statement kerek td.

*nanti la aku citer pasal dia ni, klu rajin la

ari ni ari khamis

salam,

ari ni ari khamis, khamis=stress, khamis=bz, khamis=lapar, khamis=lambat, khamis=bertukar mnjadi raksaksa. kenapa khamis jerk? ari lain xkerja ka? ahahahha, mari aku rungkaikan.

company aku kerja ni buat islamic finance punya newsletter, terbit setiap hari jumaat. mmandangkan kbykn yg subscribe adalah org2 dr middle east, yg awal bbrapa jam dr kta, makanya on thursday itself smue mahu kasik clear publish on website. owh ni bru yg major. additional nya, buat buku.

mggu ni dlm erti kata yg lainnya bln ini, aku ada 3 buku nk kasik settle. user guide, manual guide dan juga ifn guide. guide... guide... owh God pls guide me. sbenarnya klu smue org ikut deadline, xlah susah mna, keje pon smooth ja, on time, no rush tentunya tiada stress. yg buat aku jdik raksasa slalu ya ialah bila kije org lain pending, aku yg mati, kena rushing. tu blom lg dicampur ngan benda2 minor nya. buat poster la, brochure la, advert la, update website la, buat backdrop lg. ohohoho mati.

*ari ni ari khamis, mungkin kah akn mjdi pjg lg? tggu ja la aku nya update esok.

Tuesday, January 13, 2009

fatihah najwa short movie

salam,

ahahahha. giler maut ek title. uhuhuhu. tgk la si manis nih. aiyo0o0o


video

Friday, January 9, 2009

smlm yg panjang

salam,

exhausted! smlm adalah waktu tpjg aku di opis, start from 8 am in the morning up 12 am midnite. smpi umah dh kol 1. boleh dikira bape kali jerk aku bangun dr kerusi. :( boss not around, ada jerk la yg take advantage. ngeh geram nya aku!

owh.. smlm fatihah najwa yg manis, msa ibu pulang dia dh lena dlm buaian. lps dh mkn smue bagai, aku angkat dia naik katil. ho ho dia bukak mata n smile to me, cutest smile as always. o0o0o0 ngeri takut dia tjaga terus. tepuk2 sket dn kata tdo syang esok ja main ngan ibu ya. dia pejam mata balik n lena smpi pg. owh how sweet! bgn nangis nk susu tu biasak la.

owh, puting kopek kgemaran najwa ibu dh jmpe kembali. dunt nangis2 oke. huhu naseb jumpa, klu x kompem la ibu ajak ayah pg midvalley beli lg 1 bru punya.

*masuk ni dh 2 kali ilang, naseb x ilang terus. :)

shop online blogroll

salam,

love de shawl
uhuh... go trendy gal! design ur shawl now. bertudung xsemestinya xleh berfashion rite. price reasonable and tiada lg di pasaran luar. sgt la xclusive oke. owh owh ada handmade bag jugak.

Thursday, January 8, 2009

fatihah najwa 3rd injection

salam,

owh smlm ai half day, bwk najwa g klinik, biasa la baby2 nih tiap2 bulan kena pegi. this is the 3rd times xtmasuk turun naik hospital msa dlm ari sbb najwa kena kuning n this is the 1st time mr KA ikut. ehehehhe.

aku smpi umah mak ngah smlm, dia bru tdo. mak ngah kejut, lap2 tukar pampers bagai. msa ni mood dia oke lg. naik ja teksi terus nangis sakan, mungkin haus dn xpuas tdo. smpi, klinik lom bukak, najwa dh hangen 1 bdn. luckly xlma, sempat la minum susu sblm kena bogel kasik timbang. msa ni dia dh ceria blk. 7.2 kg naik 1kg lg dlm msa sbln. tggi 61cm. msa tggu giliran mulut dia dh kecoh, riuh tegur smue org. msa staff nurse check, dia plak yg menjawab. ceria habis! owh berat dia dh kena line merah, nurse tu ingat aku dh bg mkn nestum. keh keh. bila masuk ja bilik ubat, dia dh start nangis, kena jerk cucuk terus menjerit, suara dia paling kuat. ehehehhe. alahai anak ibu, xtahan saket ek.

malam tdo lena, lepas dh tuam dan mkn ubat. msa ni x usah ckp la, dia punya menjilat bibir tu.. huhuhu maklumlah perisa oren. sedap tau ibu! ank ibu kena kuat tau, jgn demam mcm 2nd injection tuari, seram ibu. ehhehehhe

Wednesday, January 7, 2009

xtdo lagi

salam,

mak kata, bila ada anak, tdo bukan la lagi rutin harian, even both andy's said the same thing. u better watch out nick. yay!

semalam, najwa tdo almost 3 am n this is not the first time, im not sure why she hard to fall a sleep. mr KA said, we cant let her sleep before 10, kept her playing and screaming dulu baru la tdo nyenyak but bukankah baby punya masa tdo 20 hours a day?. gilak ko! siang2 pn bukan dia tdo, asik nak main ja, mulut kecoh. dia x nangis tp aku yg seriau, tgh2 mlm dlm buai dok gelak kuat2. seram seram.

actually, najwa yg manis nk jaga dia xlah susah mna, cuma bila part dia xleh tdo aku rsa geram ja nk babab2. sumtime tertinggi jugak suara (im not patient, remember?), eh eh dia gelak jugak time aku mrh, korang xgeram ka? rsa nk geget2 tau. tp bila dia gelak smue rsa pn ilang. alahai anak anak. xsian kat ibu ka? ibu nk p work mata lebam xdpt tdo sob sob.

owh, skunk najwa sgt la manisnya. dh pandai sembang. riuh ja mulut dia. so cute!

Sunday, January 4, 2009

fatihah najwa photo shoot

salam,

ye ye o0o0 jerk title aku ek. ehehhehe. td kmi bkesempatan ke umah pengantin baru kta en.stonekoi n ina. najwa jdik model kejap. klik klik... comey nye ank ibu. pn.orked bila ang nk shoot gambo najjwa ni. najwa leh jdi model xbgaji tau autie. :)


*ni mukadimah ja, tggu la ina upload kat page dia. wink. xpn meh ah jengah facebook aku. nway thanx billion thanx to ina for luvley pictures.

Saturday, January 3, 2009

kenapa perlu merancang?

salam,

here sum stuff to share with. pesan org tua2 slalu ada sbbnya.

Merancang jarak kehamilan juga penting bagi mengelakkan risiko dua kehamilan dan kelahiran dalam tempoh kurang daripada dua tahun. Hal ini kerana kehamilan yang terlalu cepat selepas kelahiran akan mendatangkan beberapa masalah baik kepada ibu ataupun bayi.

Anak-anak yang dilahirkan dengan jarak yang terlalu rapat biasanya kurang mendapat perhatian yang sepatutnya dalam tempoh dua tahun pertama tumbesaran mereka yang dianggap penting. Ibu mungkin mengalami alahan, keletihan atau masalah-masalah kesihatan yang lain menyebabkan keadaan ini terjadi. Kesannya perkembangan fizikal dan mental anak kurang memuaskan jika dibandingkan dengan anak-anak yang dilahirkan dengan jarak dua tahun atau lebih.

Selain itu, antara risiko kelahiran yang rapat ialah penyusuan susu ibu bagi anak yang terdahulu terpaksa dihentikan. Kebanyakan ibu memilih untuk menghentikan penyusuan susu ibu apabila disahkan hamil walaupun secara amnya dari segi perubatan, penyusuan tidak menghalang dan menjejaskan janin yang sedang dikandung jika kandungan itu normal. Kesannya bayi kurang mendapat zat susu ibu yang paling sempurna dan terbaik untuk mereka.

Keadaan ini ditambah lagi dengan situasi ibu bekerja yang tidak mempunyai cukup masa untuk menyediakan makanan yang diperlukan oleh si anak kecil bagi menggantikan khasiat yang sepatutnya diterima dari susu ibu. Anak hanya bergantung kepada susu formula dan makanan-makanan bayi yang segera. Akibatnya, anak akan mudah jatuh sakit seperti selesema dan batuk yang berpanjangan. Dalam keadaan ini, ibu yang sarat mengandung sudah pasti tidak dapat memberi perhatian dan jagaan yang sempurna kepada anak kecilnya.

Sehubungan itu demi kepentingan kesihatan ibu dan anak, pasangan suami isteri sebaik-baiknya menunggu sehingga anak yang bongsu berumur dua tahun sebelum mereka mempunyai anak lagi. Perkara ini telah ditegaskan di dalam al-Quran surah al-Ahqaf ayat 15 yang bermaksud, “Masa mengandung sampai menceraikannya daripada susuan tiga puluh bulan lamanya.”

Jarak kehamilan dan kelahiran yang terlalu rapat juga meningkatkan risiko kesihatan ibu. Tubuh badan ibu memerlukan masa sekurang-kurangnya dua tahun untuk kembali pulih setelah mengandung dan melahirkan anak. Justeru, adalah penting ibu diberikan masa untuk memulihkan tenaga sebelum mengandung lagi.

Jika seorang wanita mengandung lagi sebelum sempat pulih akibat kehamilan terdahulu berkemungkinan bayi yang dikandung akan dilahirkan sebelum tiba masanya (tidak cukup bulan) atau dalam keadaan kurang berat badan. Ibu juga mudah menjadi letih akibat kehamilan yang berulang-ulang, proses kelahiran, menyusui dan menjaga bayi.

sumber dr Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia

Friday, January 2, 2009

fatihah najwa yg manis

salam,

lumrah manusia, kta ske rakamkan apa yg kta ske. here sum pic of najwa.


najwa@shushi king. dh mcm model iklan shushi plak ibu


najwa with hidayah, her auntie


tetiba terselit gamba mr KA with wafi, najwa cousin

shop online... blogroll

salam,

am back for blog review

oke, last week i bought sumthing for fatihah najwa. 2 tights for her. kat luar so far aku rsa susah sket nk jumpa. pilihan pn xbyk or maybe aku xjmpe tempatnya lg. kat midvalley "mom's care" agak tipis n plain. kat klcc "mother care" rm36 sepasang. huiyo0o0. sogo pn camtu gak.

onestopbabyznmom
selain dr tight n sock for baby, blog ni pn ada tshirt for muslimah. harga berpatutan, servis pn baek punya, hri ni bayar, lusa dh dpt brg. check out!

Thursday, January 1, 2009

lets meet cik bunga n acad jr

salam,

ni lah cik bunga, puteri cinta my old dormate aka eija n abg zul. nama dia aku lupa. comey kan?




ni plak chenta hati putera cik meen n acad. ensem u! nama dia harith aqil al rashid

too o0o0 nine

salam,

selamat tahun baru!

firstly, past 2008 were really good year for me or us maybe. tentunya kehadiran fatihah najwa merupakan yg paling manis skali, honeymoon di pangkor (tempat bercinta dulu2), doc sahkan aku pregnant 14 februari, our first anniversary, work area yg baru, workload pn dh makin smooth, rezeki pn bertambah murah. alhamdullilah, syukur ku atas nikmatmu Allah. bley la disimpulkan apa yg aku inginkn utk thn 2008 aku tlh dptkan.

today, aku xterpkkan lg azam utk thn ni. aku seorg yg sgt mudah puas hati. aku happy ngan hidup aku skunk with my luvely hubby and cik litte diva. nanti klu aku dh ada nk di azamkan i will let u guys know. owh tentunya thn ni aku harap dgn sgt lift umah aku dpt bjln sprt biasa. ponat den naik trn tangga tingkat 8, harap2 loan aku lulus, moga2 thn ni mbawa sinar utk kerjaya mr KA, sian dia kije asik sangkut2, tentunya aku harapkan fatihah najwa yg manis akn mbesar mnjadi ank yg baik dn sihat slalu, kerja aku, moga2 aku xbosan dn moga2 ATM ingat nk naikkan gaji aku. amin.

*esok mr KA kena outstation... nk ikot :(