Wednesday, December 30, 2009

erk.. najwa buat pa tu?

Tuesday, December 22, 2009

...
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.
...

-LOSER-

Monday, December 21, 2009

hari2 cuti saya - sebuk!

kl-banting-nilai-pulau indah-shah alam-port klang

Jumaat
masuk ja keta. ujan trn dgn lebatnya. seb baik. *seksi!
Sabtu
Lunch kat windmill restoron JJ Klang. *sharing is carring
Ahad
Aiskrim time! kat kedai ikan sblh wetworld shah alam. *senonoh anak dara
Ahad
dinner treat. kat bagan seafood port klang - gambo lauk pauk khas utk tatapan liza dgn ucapan. bila aku makan aku akan ingat akn kamu. :p
starter *wet tissue tu 6 kupang ya. selai ja
dh mkan sket. bru ingat nk amek gambo
khas utk mu Liza
adeh shakin.
*giler penat!

Tuesday, December 8, 2009

Contest: Pencarian model berkeluarga


saja nk try test slps tgok blog farah. ehe

Siapa yang berminat nak jadi model keluarga?

Areanya di sekitar Putrajaya..kalau berminat mcm ni caranya


1. Jadilah follower blog hamba ini dan masukkan dalam bloglist tuan hamba - done

2. Uploadkan banner di atas di sidebar tuan hamba dengan link - done http://naman0807.blogspot.com/2009/11/pencarian-model-berkeluarga-till-10.html

3. Buat satu entri dan upload gambar tuan hamba sekeluarga yang paling menarik
keluarga di sini bermaksud
a) suami,isteri dan anak-anak
b) suami dan isteri
*keutamaan kepada yang dah ada anak-anak



4. Tinggalkan link entri tuan hamba di sini..Ok???

yang dinanti sudah tiba

alhamdullilah semuanya slmt. walaupn akak cam frust ja abg adi x ada skali. ehe. xda rezeki kot. mata ngan idung cam biasalah ikot ibu dia yg mcm cina bukit tu. ahahha

ni la mohd arif. ensem kan.

selingan: najwa ngan abg areil dlm keta abah tok stlh penat mnyanyi aka mjerit. ehe


*mak tok ngan abah tok dh dpt adik baru. najwa dh xleh panggil adik lg. tp ayah kata najwa akn tetap special sbb jarang2 balik.
**bos, sila bg bonus,. sya nk blk tgok anak buah baru. :p

Monday, December 7, 2009

owh baby baby

is najwa ready to be sister? Ehehe i dont think so. Last sat had a quick visit ke umah stonekoi. Ya la kan dia bru dpt baby. Mohd arif. Najwa dh mcm giant klu compare. Ahaha. Arif sgt la behave. Xdgr suara pn. And i think he really enjoyed being a baby. Full attention! Mata buyat! Dh ada muka stonekoi dgn idung kedah kata bandung. Jahat!

Owh pasal najwa. Mula2 dia nmpk xcited nk tgk belek smue. Pastu bila nmpk ibu pegang baby. Muka dh sebek. Dan2 dakap ayah. Pastu bila ina mskan arif dlm buai. Dia sibuk nk msk gak. Alahai. Nani, nk baby kecik ka? Wah apakah punya soklan tu mr KA.

Akak dh admitted wad. Penat makcik tgu. Baby asek delay ja nk kuar. Hopefully everythg smooth. Jgn la smpi bedah2 ni seram makcik. Dn juga smue slmt. Harap2 gal sbb akak nk sgt. Amin.

*dah2 xyah nk tanya byk. Im not preggy and xrsa nk preggy pn dlm waktu tdekat ni. Tgu la najwa pandai ckp dulu. Kang emosi plak dak ebob tu.

Friday, December 4, 2009

keja lg

mcm slalu. Xsmpi 5 jam. Aku dh g opis lg. Sian dak ebob. Xdan nk celik mata pn, ibu dia dh ilang lg. Its totaly not good for us. Eventho lg 2 issues ja nk close this year nya publication and we agreed to work 4 and half day a week. Still xmbantu.

Thinking of to find another job but as per my skill... Erk it wouldnt make any different. How i wish to have my own flexi time to work sbb if wish nk jd full time mummy kompem dlm mimpi ja. Adeh

*tuko kerjaya la mcm ni.

Wednesday, December 2, 2009

msh dlm mood bercuti

uwo. sgguh gua malas. dr pg smpi la ni. aku cuma sentuh keje sket2 ja. msa yg lain nya aku dok berpoya di alam maya. ehe. ya saya xjujur/ bos xda. ilek la kan.

erm. this year punya raya korban sgt happening-pak tam sekeluarga buat qurban kat umah. walaupn kpulangan kmi agak lewat. tp bahangnya amat terasa. dh lama xmcm ni since arwah mak tok dh xda. penat? klu compare dulu lg penat kot. la ni bley ngelat. najwa bgn ja, ek sket ka. lapaq ka, cepat2 ibu dia curik tulang. ehe/

smue org berkumpul kecuali abg bob-dia blk kpg di n9. ya. along balik. dia ingat oman ngan johor mcm dr perlis ja kot. ehehhee/ mmg gamat! adik beradik mak almost perfect accept for mak long still kat Mekah. pak ngah xtau dmna sembunyi. mak dayang blk kedah. mak ndak misi merajuk lagi. ehe/ malah anak arwah bak tok yg 1st dn last dpt bjumpa. jejak kasihan.

budak ebob x usah ckp la/ byk lemak seh. tiap2 ptg mandi kolam. pantang org kuar main kat tanah dia pn nk jugak. owh tragedi - budak ebob jatuh dlm bilik air semasa sesi mandi ptg krn berebut getah paip dr tgn ibu. prgh klu buah pelam, dh lama memor weh. scary!

*hari2 makan daging. lidah pn dh kembali xsehat
**najwa 1thn 2bln ini hari. weeehoo. nama sapa? wa wa. - cute kan

Wednesday, November 25, 2009

saya banyak duit, sila layan saya

ya. if u guys jenis yang xkaki laram, pakai pn cokia2 ja. xda jenama. tshirt dn jeans lusuh, bwk back pack ja bkn beg gucci atau LV, pki pn selipar ja dr Bata, makanya sila tampal di dahi "saya banyak duit, sila layan saya" tiap kali anda berurusan ngan mana2 customer services/promoter. :)

budus! helo klu xda org mcm saya, agak2 nya siapa la yg byr gaji2 awak kan. setakat awak nk pandang saya lekeh sgt bila saya byk soal pasal internet usage atau phones as modem, dh mmg tugas awak layan customer xkesah la klu awak rsa soklan tu soklan paling bodo yg prnh awak dgr. saya xluak la/tp 1 buat saya sedih, awak, anak bangsa saya sndri. cuba blaja rendah diri sket. saya bukan tengking2 awak pn yg awak nk hot sgt. siap tanya, saya pakai hp apa? owh itu sdh lebey. xkan la saya bodo2 pki 3315 nk g subscribe mobile internet. apakah??

ni lg 1 banggang (anak bangsa saya jugak). takat kasut adidas tu kan, saya bley beli 2o malah gaji saya yg balance tu bley bayar gaji awak la. saya bukan nk belagak tp sbb perangai awak yg xsemenggah apatah lg tgok muka awak yg mcm tempoyak basi tu buat saya mnyampah dan terus blah dr stu walau saya tau saya suka kasut tu. dn walau saya tau awak dah penat cri dan amek utk sya. benci!!

tp apa pn. xsmue yg mcm tu. manager shushi itu tlh bjaya mnyejuk kan hati saya. 2 thumbs up utk dia. mata dia tidak dibutakan oleh yg cantik2.

*dh byk kali kena mcm ni, klu tau abah aku. kompem dia blame aku punya. nk buat camna dh mmg anak abah ni selekeh ja org nya. dh la xcantik gemok plak tu. ehe.
**kdg2 pk. padan pi kat muka hang klu dpt pak2 arab yg buat ko mcm kuli dia. siap ngan sumpah seranah lg. pastu diorang blah xbeli apa/

Monday, November 23, 2009

my new baby

owh im so much in love now. tq mr KA/ muahxx

dpt new baby. msti la happy walaupn dh awal2 mr KA kata next year sndri mau ingat la ya. ehe. xpa. asal sya happy. :p - (jahanam asb aku-adeh!)

smlm najwa buat kisah. lps blk dr klcc, rsa tgn najwa sejuk gila. ingatkan sbb lama kat aircond. kmi buat derk ja la. rupanya demam panas. panas dlm. patut la asik njk merengek ja tp waktu jln x ya puan2. siap bley g bukit bintang lg ptgnya,. mlm bdn dh panas tp kaki tgn makin sejuk naik pucat. seriou! oleh krn mak slalu pesan klu kena situasi camtu kena la jelum ngan air asam supaya panas nya jdi sekata. dn kena observ slalu takut tarik sbb panas sgt. muntah 2 kali. kemudian nya dlm kol 3. dia merengek lg. panas sgt agaknya. jdi aku pn buat operasi dgn lbh kerap dan hampir basah lencun. tetiba dia leh buat lawak (aku rsa lawak la) msa aku tanya sayang ibu napa? sakit kat mna? dan2 dia selak baju dan tunjuk perut dia.. aku pn letak la air asam tu smbil kata sni ka. bley plak dia angguk, tarik baju tutup perut dan senyum. anak hai anak. moga cepat sembuh ya. mggu ni kan kta nk blk umah atok. klu najwa demam nanti xleh maen ngan abg izam, abg aril, along, angah, kakak dini, kakak nurul ngan kakak dina.

*tahap panas najwa aku pk agak serius tp dia still lasak mcm xda pa. isk isk.

Thursday, November 19, 2009

kmi ni org Malaysia. kmi ckp melayu.

xkira la apa bangsa kmi. kmi mmg ckp melayu. jika kamu xpaham. itu bkn masalah kami. bkn kmi xmnghormati tp perbualan kami bukan nya tetng kamu, malah kamu jauh dr kmi bukan duduk semeja tdo sebantal atau makan sepinggan pn. jdi apa kami peduli. yg kamu nk meroyan kenapa? en. popeye (-bru aku tau korang gelar dia ini) pn selamba ja. xprnh plak dia nk emo2. owh mgkin krn dia lelaki dan kamu perempuan/ apakah?

makin hari makin meluat plak aku dgn kamu. mentang2 la boss syg kamu. perghhh. kmi ni org Malaysia dpt layanan kelas 3 ja tau. apa yg best sgt dgn org Amerika pn aku xtau la. sick sick

*eleh, dulu aku sorang melayu keje di keliling org cina. mrk cong ceng cong ceng aku xde hal pn. kecoh la kamu. benci!

Wednesday, November 18, 2009

cincang la air, xakan prnh putus

our little smart good looking bro amek SPM this year, which is started today. wish him luck and really hope for the best, sbb ni la penentu utk memilih atau menurut.

suatu ketika, smue nmpk elok. rasa cinta dan kasih yg terjalin bukan dipaksa2. natural! senafas dan senada sejak dr sebesar zarah, mana mgkin dipisah pecah. kini, pd zahir nmpk canggung, xmgikut rentak, klu masuk sehati berdansa kompem yg pertama keluar. tp batin yg menangung? mmg bukan tangan yg mbesarkan, tp yg mngendong? apakan sdh lupa pd janji yg Satu? shgga snggup mngikut nafsu dn rsa cemburu. sabar la hati, nama atas kertas boleh di padam. tp saat seruan memangil utk dibangkitkan, nama insan bgelar ibu tetap akn kedengaran.

cincang la air, x akn prnh putus... kekal.

2 insan yg batinnya xkeruan. aku berdoa dan mngharapkan moga akan ada pnyelesaian.

*cinta dan kasih itu suci. jgn prnh memaksa atau cuba yg lain. andai 1 ketika, aku merasa tempiasnya. sgguh! maaf itu tiada lagi maknanya.

Monday, November 16, 2009

FB ialah medium jejak kasihan

sgguh xtpu. since past 2 weeks sahaja, aku dh bjaya kumpul almost 10 ppl dak2 sekolah dn kolej. its really good to hear frm each other after 10 years. tentu la ramai yg sgguh xpercaya nick dh kawen. dh ada anak. masakan tidak dulu aku gangster no 1 tu >> ahahha mrk yg kata bkn aku ya. lg xpercaya aku yg slim dh mcm tong drum. percaya la korang. :p

a lot of things change same as me, ramai dh kawen+ada ank, tunangan org, ada yg msh player mcm dulu2 lg. ehhehe. ramai yg makin cun giler. jeles makcik. ada yg msh annoying mcm dulu2 lg. ces! sgguh saket hati. bab ni mmg xbley bla. apa la masalahnya klu anak aku msh xpandai bukak peti sejuk. and 1 more thing xyah la nk megah2 dgn apa yg ko ada. xkose makcik nk tau smue tu/ lg 1, xyah nk komen2 gua nk keje apa, jdi apa sbb nya khidupan kta ni x link langsung oke. klu gua makan pasir pn lu apa kesah? ces sekali lagi. kasik spoil la ini2 org.

*saya doakan awak sejahtera ya. xyah la risau pasal saya. mr KA ada tlg jaga saya. sekian.

Friday, November 13, 2009

terganggu

year after years, fight after fights, forgive after forgives, tear after tears, stab after stabs. here you come, claimed that we're BFF. it annoyed me to be honest. whats next?

Tuesday, November 10, 2009

satu tahun satu bulan

sorry for the delay. saya malas. ehe

how fast time flies. rsanya baru semalam lahirkan dia. hurm. najwa satu tahun satu bulan sdh mnunjukkan ciri2 seorg yg xsabaq. adoiyai! stress. klu lmbt bg apa yg dia nk terutamanya time nk mkn la. aduh bisa ribut. mcm biasa la akn blaku sesi head banging tanpa henti unless klu sebut "ayah, tgk najwa ni" owh serta merta behaved giler (but lately mcm dh xmkn saman ja, apatah lg klu ayah dia dok jauh sket/ klu dlm keta, terus diam kejung sbb ayah kat sblh ja) - camna makcik yg garang nih dia xtakot? adeh!

sudah mula mnunjukkan minat pd mainan. train adalah febretnya (lucky! if not sure kena bebel ngan mr KA, buat pa beli, najwa bkn nak maen pn, bla bla). minat pd segala mak nenek remote msh x ilang lg. sdh tau kguaan tepon - letak kat telinga - pastu cium - pastu sengeh2. boleh? owh dh bguna buku besar yg ibu beli. selain dr tgok cat/ball/elephant najwa sgt suka koyakkan buku itu.

sdh kuat bjln. lari bru sket2 and will end up ngan jatuh. sgt rajin bsalam walaupn takot2. ehehe. dh pandai buat "tom tom bak" xpasti mna dia blaja, sbb kat umah xbukak pn or mgkin sbb astro slalu tayang iklan tu. owh ya, sgt suka kan iklan coke. brrr sambil suh ayah bgetar. eheh

*najwa 1 thn 1 bln, makin manis, makin pintar.

Thursday, November 5, 2009

kecik2 dh pandai rasuah eh

ehehehhe. selisih! minta di jauhkan.

oleh krn demam tuari maka nya najwa tlh ter"skip" injection utk 1thn. makanya smlm la terhegeh2 bwk dia. pepagi dh tensen, 2-3 weeks bck msa last check up mrk kata akn pindah ke sentul sblh menara orkid. kmi dgn yakin nya naik moto ja 3 beranak. dgn xpki helmet nya. boleh? smpi la ni xpaham napa xmo pki helmet.?? pastu kena la patah blk umah, jln dh jamm dh time ni. eh naik keta la plak. eh ikut jln luar. biar btol? tgh jamm2 nih/ sigh. smpi kat klinik lega la jugak org2 agak kurang. tp tu dia yg btugas cuma 2 org. dh la ramai gila kes baru. tensen lg,. najwa kena ngurat ngan budak ni. lbh pendek dr dia tp lbh tua. nangis ank aku kena kiss. ehhehehe. hah tau takot, slalu dia la jagoh. xgeti diam gila. sna sni dia buat tour. siap jerit2. ntah hapa yg bestnya kat klinik tu pn aku xtau.

sementara menanti tu, najwa bkenan kat power rangers abg nih. so mr KA gagah la jugak pi amek maenan buaya dia,. so tekedek2 la bwk buaya yg xda ekor dan gigi. alih2 jd bahan tangis plak. abg td bkenan plak kat buaya najwa, siap nk swap ngn power rangers dia. najwa pa lg benda depan mata. laju ja ah. naseb la time suh pulang kan dia xbuat perangai cam kat umah hentak2 kepala klu x sia2 ja dpt bobob satu. ehe

sementara nk tggu kena cucuk, mr KA ckp kat najwa "kalau kena enjit x nanges, ayah belanja kfc" guess wht? dia xnanges. siap tbeliak biji mata tgok jarum. bole? selama ni kena sikit pn dh tpekik tlolong. ewah2 kecik2 dh pandai ya.

*smlm time blk ujan, xdan nk beli. ari ni ibu blk lmbt. esk ja la ya najwa.

quick, short and nice ()

kerana anda seorg kuli buat keje yg sma 2 kali adalah ok. fck!

Monday, October 26, 2009

kalau demam jangan di buat main

ya ini pengajaran!. having an active baby ops toddler, make me granted. bila dh jadik camni bru la nk panic. najwa dh start demam on and off since raya kat johor lagi. almost half month dowh. ada la bwk g klinik 3 times summore tp tuar still xbaek2. ingatkan xda pa la, sbb najwa pn aktif smcm ja. siap leh ronda2 bandar melaka. panjat bukit st john lagi. tp selasa malam tu. najwa dh semcm/ bdn panas gila. siap gigil2 lg. merengek ja. 2-3 kali gak la kena babab, sbb ingatkan dia sje nk memanja time ayah dia xda. ces! sya mnyesal/

naseb la mak paksa jugak bwk g hospital klu x kompem la kuman2 tu dh makin menular. lung infection. dr penafasan nmpk mmg normal, no wonder 3 kali g clinic doc kata oke ja. tp bila dh buat xray ngan blood test. tu dia. kuman2 kecik yg jahat bru nk geng ngan najwa. naseb la cepat klu x, sob sob sndri mau ingat la. najwa mcm biasa la. bila dia rasa dia sehat dia punya tahap active mmg x ingat. siap buat terer telan ubat mcm minum vitagen ja. terhantuk kat besi katil di wad ntah xtkira brapa kali. tu blom lg ibu jdi hulk sbb dh midnite still lg nk maen cak2 ngan abg katil sblh. aiyo ini budak. tp bila time dia xlarat. asek nanges ja. dukung xmo, susu xmo, air masak xmo. smue la xmo. sgguh mnguji kesabaran. naseb la ada kakcik ngan mak. leh gilir2. paling kesian bila kena amek spesimen kahak. nurse tu mcm main rodok ja hidung najwa. najwa punya nanges xusah bilang la. dh la kena puasa susu. sob sob.

lucky smue dh bck to normal. cuma kena sentiasa monitor bila dia demam, batuk dan selsema. since kuar hospital ni pn. najwa dh mkin rajin nk bertatih. mulut pn dh makin riuh. dh mau mkn dan minum mcm biasa. alhamdullilah.

*owh najwa punya berat turun 100grm. ehe.

Sunday, October 18, 2009

dah jalan dah

korang layan ja la video ni sementara aku layan kerenah dak ebob yg demam nih. mgkin demam sbb nk dpt kaki kot

Friday, October 16, 2009

saya rindu rumah saya

sorry for being so malas nak update blog (mcm la org kesah kan/) ehe.

pagi ni syok la, walaupn xckp tdo. brader tempat aku beli nasik lemak slalu (van dpn klcc) giving away nasik lemak for everybody (open house kata nya). bagus! saya doakan moga murah rezeki slalu. see. good started kan. dpt nasik lemak free. ehe

k lah. since last week ramadhan till now dah nk abes raya pn, rsanya lama gila aku x abes kan masa kat umah. ada ja aktiviti ujung mggu. rsa mcm nk patah riuk dh bdn nih. after week open house kat umah, pegi terengganu (satar is owesome!), this week off plak pegi jasin. letih bukan, lucky la najwa mmg kaki jln (ikut sapa), sikit pn x ngarok. bagos bagos.

kerja? mcm slalu la kan. cuma since last week pala pecah sket nk recall buat website. berpinar biji mata tgok script bagai. hopefully boss agreed ja la xyah tuka memcm. interview session is over, we decide to bring a guy in (again?) ehe apa2 la sex doesnt matter asal bley buat keje. hopefully he can fit in a team (sayang korang smue).

najwa? owh ini syok. dh start berjln. ye ye bley pegi aquaria. makin cheeky/ few days back, dia mandi air kopi. naseb la bkn kopi panas. sgguh xgeti diam budak ini. ada ja benda dia nk buat. dh mula menangis msa pg2 hantar umah mak ngah. dh recover from flu tp batuk still ada. bila mlm ja mula la muntah2. smpi lembik. xtau la napa. nk g check nih.

erm, this week was amazing. xsangka kmi smue bley contact blk ngan anak arwah bak tok yg last (adik mak dgn ibu lain). mak kata dia teruja nk jumpa adik dia. bagos la. since arwah bak tok meninggal almost 20 years kot, ni la bru dpt kabar berita. jejak kasihan! owh ya mak long dan pak long akn berlps ke Mekkah next week. moga mdpt haji yg mabrur. early nov, sepupu kmi, akn berkawen. slmt pengantin baru. sat ja msa blalu kan. :0

*no use for a name live in Malaysia! sgguh ka?

Monday, October 5, 2009

makasih ya

eehee. quick update on raya open house n najwa 1st birthday.

alhamdullilah smue bjln lancar, smue licin walaupn at first 2 hours cam nk nanges sbb xda org dtg lg bila tgok makanan byk giler. ehe. tima kasih pd smue yg sudi hadir and thanx for the presents too! sorry frm us kalau ada yg tkurang kat mana2. maklumlah ni first time buat makan2 kat umah secara besar2. ehe. many thanx to all family member yang terutamanya for my mum, abah, anan, acik, kakcik, eei and sham. dan xlupa aboy and family yg sanggup dtg all the way from johor hanya utk sama2 raikan najwa. sgguh terharu!

*gambo xde. sbb bz. kena ngendeng kat liza. ehe

Friday, October 2, 2009

i need mental therapy

yup i really do.

owh, kisah hri khamis yg dasyat, selain masih berada di opis waktu ini di awal pagi jumaat. td after lunch and lepaking. kitaorg (suku of the company) dgn tamaknya telah mengkonker 1 lift menuju ke puncak. tiba2 lg 1 mata nk smpi ke tingkat opis kmi. lift tu drop 3 tgkat. rsa sedkit hentakan. lucky its all us. yg mmg mereng masing2. jdik panik nya sedkit kurang, dh la tekan button emergancy xda org respon, hp smue xda line. - owh masa ni aku dh siap2 mngucap. after 10 minute, msh gelak2 diorng nih. kmi tperasan ada org ompil pintu dr luar. perghh kedudukan lif tu half ja. jdi kami tpaksa terjun. dan naik tangga sbb scary. sob sob. klu la drop smpi bwh, mau lunyai badan kmi.

msh proses interview. so far smue bagos2 smpi xleh nk buat decision lg. tp ni citer pelik. ada sorg ni dh cancel interview dia at the start. so aku dont bother to arrange lain date. rupanya during off days aku, dia call mintak arrange date lain. kebetulan bos yg pick up. he said NO. so again aku dont bother to call back. supprising me, dia walk in td. sgt brave tp its not a good attitude la kan. dah cancel without reason. so consider xmo la kan. adeh. so kmi masukkan jugak la 1 slot interview. dia nmpk desppred utk dptkan keje. kesian tp...

*2.10 nanti najwa genap setahun dan aku msh di sni. just now mr KA dh call tanya nk hantar bantal ke opis ka?, kan betul kan aku perlukan terapi mental.

Thursday, October 1, 2009

you are invited






*to all my dearest reader. kedatangan anda amat2 di alukan. :p
**klik utk paparan lbh besar

Wednesday, September 30, 2009

kembali

ya i know. dah bersawang. amponkan saya.

masih xterlewat utk mengucapkan selamat hari raya. ampun dan maaf dipinta andai ada tersilap bicara dan tingkah yg xsempurna. :)

back to work today ngan flu dan batok. adeh! in a package plak dia dtg. pagi2 bos dh hint, jgn nk ngado nk mc. ces! xpa xpa redho.

najwa setahun friday nih. plan utk buat open house skali sabtu nih. sila jemput hadir. will update ngan official invite later.

*tgh moody memikir naseb rakan skerja, bos kenapa ko kejam?

Wednesday, September 9, 2009

najwa 11 bulan

she is bit late compare to others, probably sbb dia malas dn berat montot eheheh but im still proud of her. najwa 11 bulan dah pandai duduk sndri, dah mula menapak selangkah dua. dah pandai memanjat, dah pandai buka laci. habes dia bkemas kat umah mak ngah. masih suka kan tetingkat pinggan mangkok kat dapur. kuat mngamok - akan menunjukan gaya akrobatiknya sambil menghentakkan kepala - ikut sapa nih? akan melambai kembali bila kta kata bye bye. dah pandai salam tp ikut mood rajin ka x. sgt liat utk tidur, asik nk maen saja. bgn hanya sekali pd waktu mlm. mudah mengigau. isk isk. dah pandai mencubit dan geram. sakit! dah mula nk mkn sndri aka buat kecah sna sni. dh pandai tunjuk ekpresi-akn memuncungkan mulut dan mnyembur klu dia rsa busuk. (berselisih dgn bangla,-mmg kuat bau pn-dia buat camtu-bley?) makin tinggi dan ebob. najw.a 11 bulan dh mula paham apa yg kita cakap. cepat nya msa blalu. bln dpn najwa dh sthn, hope plan utk bday bash najwa dn open house tercapai. insya Allah

*dh beli dvd barney-cubaan utk buat dia leka tp hampeh resultnya. csi jugak yg dia suka.

Friday, September 4, 2009

quick update

oke, apology sbb dah lama x update.. ces bunyik mcm ramai no yg mbaca repekan aku nih. bkn sbb keja byk accept for yesterday la (we left office almost 2am) tp sbb xda mood. biasalah gua klu dh smpi seru mls, smue pn beku - lg la opis ni dh mcm esbok - otak aku dh stop berkeja/

work life is suck lately. bos meroyan xhenti2. walau aku bkn main target tp tempias nya tetap rsa nk mati. terbaru mrk tlh disable usb function utk security kata nya. wtf! giler mnyampah

personal life was heavan, najwa makin cheeky xsabo nk raya ngan dia. ehehe. mr KA dh xsebuk mcm dulu lg. jarang skali ada meeting. tgh tumpu perhatian kat pniagaan kerepek kami. ehehhe. kes umah dh selesai. next week urusan tukar nama. alhamdullilah. bagos juga fb, leh jmpa kwn lelama. rindu mrk.

*blk kulai mlm ni. terasa nk mkn daging masak kicap. sedapppnya

Thursday, August 27, 2009

aku merajuk kata nya

had a quick chat with my old fren 2, 3 days back. owh its really good at the first stage, knowing tht she still alive, get married and surprisingly she know all bout us; pkembangan hidup maksudku. probably she read this blog.

babe, i really miss u, i do. dont la take so long time merajuk etc. if we hurt u, make u feel sad and bad without knowing it of course (xkan la kami buta2 nk sakit kan hati ko kan). we're sorry frm the bottom of our heart. take ur time. hope to hear frm u soon.

*melupakan apa yg pernah berlaku (yg bad tentunya), buat hati kta lebih tenang and its build some kind of connection tht we miss out before. xcaya? try la. aku dh.

Wednesday, August 26, 2009

xkan pernah cukup

orang kata manusia xkan pernah puas. kerana tidak puas ada sahaja yang tidak cukup. mcm xbersyukur. berkeinginan melampaui tahap kemampuan? jadi usaha ini untuk apa?

*xkan xda reward utk diri sndri? thinking/
**hati sakit dan x puas kerana tidak cukup. what the??

Friday, August 21, 2009

if... we will be death meat

xkesah la mr KA nk kata pa. janji msa kjadian, aku rsa jantung aku dh jatuh tgolek golek.

yup, mr KA dh bck in town. makasih ya jersey ngan tshirt tu. lain kali klu away lg, sila jgn lupa hadiah utk kmi (so far xprnh lupa lg, thanxQ!)

smlm mcm slalu la, hri khamis lewat sket. msa on the way nk blk, ujan tgh renyai msa tu - bru nk seriat. on the way kat jln xtau nama nya dpn mc d 24 jam. tetiba myvi ni kuar, laju ja nk terus p lane no 2. naseb mr KA aware, klu x kompem sbln cuti dr kena soal. mangkok kan! n korang msti boleh agak sapa yg bangang sgt bwk mcm tu. ya pompuan! bodo ni. dush dush.

if la mr KA x elak, we will be death meat weh, keta blkg mmg time tu laju2. jln licin. bergesel sket ja bley jdi mcm2. nauzubillah.

alhamdulillah, Allah masih bagi kami peluang utk bpuasa ramadhan kali ini, insya Allah

*i love meat >> yg ni mmg xbley bla. lawak hri khamis. :)

Thursday, August 20, 2009

mereka tak takut

owh budak zaman sekarang, klu aku jdi mak korang, dh lama aku koma.

smlm akibat kesengalan kakcik dan ketidakbijaksanaan aku sndri, tpaksa la amek bas blk umah (dgn harapan lmbt smpi).

msa naik bas tu, ada la 3 gals ni remaja belia (13-15 gitu). tiada tempat duduk sdh. jdi mrk bdri di tangga bhadapan aku/ ragam org kta,, klu dok kat tiang, meleset ja xkira ah laki ka pompuan. yg buat aku seram, sorang mamat ni (indon aku rsa) dok usha gals tu bnafsu weh. dia pn meleset sma kat tiang tu. mcm sesja nk bgesel2. suprisse me, tht gals buat bodo ja, klu aku dh lama aku sound mamat tu. xcukup ngan tu aku dok usha, mamat tu dh stat gatai tgn, reaksi dak td, tetap selumber dn tegedik2 mcm ske plak. klu adik aku dh lama aku lempang, laju2.

*adoiyai! budak zaman skrg bisa buat aku pengsan. klu tjdi apa2, sapa yg patut dipersalahkan?

Wednesday, August 19, 2009

15Malaysia? bukan 1 Malaysia ka?



ni bru sket.

klu nk tgok my pujaan hati still KJ berlakon, tok guru berlakon arahan amir muhammad dll. sila la ke http://15malaysia.com/

anyway, 15Malaysia ialah himpunan 15 filem pendek yg dihasilkan oleh pembikin filem yg bukan calang2 juga menampilkan bbrapa ahli politik dn artis tentunya. suara hati Malaysia utk rakyat Malaysia katanya. saksikan.

*sila aware ngan date realese ya.
**mamat ni bkn yg nyanyi Negaraku ku tu ka?

Tuesday, August 18, 2009

i think i miss u

ya, i miss mr KA. first time ni haruslah di mark dlm kalendar. slalu gua mcm xheran ja klu dia away sbb bz ngan najwa. smlm rsa sunyi plak. klu x, asik nk bertekak ja. najwa plak kali ni mcm rileks ja klu x slalu mata melilau crik ayah, tp lawak pg td. time aku masukkan najwa dlm walker dia terus masuk bilik kecik bising yayayayayaya (kebtulan pintu tbukak), bila aku panggil suh ikut masuk bilik, mulut dia stil yayayayaya. pastu bila tanya, najwa crik ayah ya? dia sengih ja. alahai si kecik nih. dh pandai dh.

*mr KA, sila pulang segera. udah2 la tu shopping kat padang besar. kta jeles.

Monday, August 17, 2009

mggu yg hujung2

hurm, cepatnya masa berlalu. today will be last monday morning, gua stop by kat bustop citibank n buy bfast. next xleh dh, dh puasa. :) rsanya mcm bru ja lg bln puasa smbil bwk perut. hihi. najwa pn dh nk sthn. cepatnya...

mggu sdh, sabtu kuar g wedding dak opis mr KA, apatah nama dewannya kat jln kuching nk ke area jinjang. najwa buat muka xheran time kmi mkn, sibuk mengigit bungkusan gula2 yg dia dpt, tp sgguh kurang asam itu budak caterer, gua lom sdh mkn, dia dh tarik pinggan gua. tanpa sbrg ptanyaan plak tu, tau ah pinggan tu gua letak jauh ke tgh. (due to najwa yg mcm buragas smue dia nk gapai), mr KA bantai gelak ja, gua dh ah lapo. sob sob..

blk, sggah giant batu caves. (sja gatai nk g bt caves, sdgkan kat sblh dwn tu ada ja giant-nk crik bhn buat steambot. my sil nk mai). nmpk sorang mamat ni msa nk parking, ensem mat bangla ni. gua ckp kat mr KA. bila msk kat dlm, tserempak lg, bru gua teringat la, dia tu mazin (sehati berdansa) bila tgok wife dia bwk bb. ahahhaha. bangla ek. ampunnn. beli brg2 nk buat steambot. sila tepuk tgn krn kmi sgt bijak. pdhal ada ja bhn2 tu kat 1 tempat frozen, kmi ni sengal amat, amek kat tmpt yong tau fu. nk pulang semula rsa cam kesian. adeh,. poket kmi la jdi mangsa kurang kesian. msa nk blk, ni mmg xbley blah. mr KA kata gua gangstar nk btumbuk ngan bangla. hangin 1 bdn la. bdk2 giant tu lalu bwk troli pjg. pastu gua berenti la kat tepi (najwa dok kat dlm troli), msa tu dpn aku pn troli gak/. bangla ni g mangkuk sgt lek2 ja tolak troli 1. sekali ok, 2 kali, gua tarik sndri. msk kali ke 3, gua xthn dh, dia tolak troli gua lek2 ja. nk kena budak dpn, pastu bebel2 kata dia nk tolak troli susah. wah. gua apa lg. terus cam hulk. hoi! u la patut nya yg alihkan troli tu. xnmpk ka ada org kat dpn ni. i nk pg mna? seb ada dak laki melayu ni cepat2 alih troli tuh. sambil ckp sory. klu x, mmg gua lempang bangla tu laju2. mangkok!

ahad, kmi g bkt jalil. ifant massage-johnson baby workshop. dush. pusing crik tempat mcm biasa la msti ada cat n dog fight punya. kuar awal, tp last2 smpi, sma ja ngan orked. msa registration, sblm msk, mrk check suhu bdn dulu. ya la. ramai bb kan, takut la gak H1N1 ni kan dh tahap tenat. the program. ada 2 sesi, 1 sesi pnerangan; kbaikan massage n BF. 1 lg sesi mandi bb n urutan step by step. its really usefull but for us, mcm dh tlmbt ah. gua suggest next time utk bakal2 ibu dn yg mrancang nk jdik ibu. workshop ini amat sesuai. owh ya najwa adalah raksasa pd hari itu. ahahha. gua siap test buat urutan (tujuan g; sbb nk blaja urutan utk kembung), najwa hanya behave utk seminit dua dn bila dpt rasuah. ahahah. xda gambo ah. masing2 lupa bwk kamera. apakah?

hujung mggu di akhiri dgn melepak kat kedai bwh flat kmi. sja bwk najwa jejak tanah. dia sgt teruja tgk org main bola.

*mr KA out of town this week g perlis. mak ngah plak kurang sihat. ada ciri2 gua amek off mggu ni nih.

**wahida ngan akil dh kawen, teringat plak kisah 2-3 months bck, arguement with my fil. hurm. dh jodoh. 

Thursday, August 13, 2009

batuk je bukan H1N1

nauzubilah! mohon dijauhkan

oke, sedia maklum smue, gua dh nk masuk 3 mggu kena batuk2. msh x reda. batuk tanpa kahak. kerik tekak, pedih dn rsa cam luka ah. seksa dn malu weh. bila nk ckp ngan dak2 opis ni terkohol2 batuk, klu tdo mlm, siap tekup ngan bantal takut najwa tjaga. smlm g klinik lg buat kali yg ke 4 kot. aiseh. oleh krn gua tiada demam, flu pon dh recover, makanya doc sugest utk mkn ubat yg dia bg smpi akhir mgu nih,. klu msh x oke, sabtu ni dtg klinik amek surat recomendation utk ke GH buat blood test, xray, amek kahak dll. ntah la tp dlm sejarah idup gua tiada asma.

dulu, msa kat teknik kluang. gua prnh kena batuk camni. 3 bulan lps tu bru baik betul2. hasilnya suara gua dh mcm abg2 weh. garau!. klu kli ni pn 3 bln. nazak weh. dh ah nk dekat puasa nigh. cuaca plak xmenentu. adeh. ada plak tuan puteri kat umah tu (biar la gua yg sakit jgn najwa.)

*mgkin kah krn gua tlalu byk sgt hang out ngan heavy smoker?
**soklan utk mr KA pg ni: klu kta mati agak2 nya sempat x nk pki CRV?

Wednesday, August 12, 2009

terima kasih daun keladi


after a few argument and cat dog fight nya action. finally mr KA telah membelikan gua hp. walaupn xsecanggih hp lama gua yg color pink, ber'resolusi' tggi, 3G, solid dan lain2 lagi tp pemberian anda amat sya hargai. terima kasih daun keladi, klu rosak, jgn lupa beli yg baru lagi.

*kwn2, gua sdh available di talian, sekian

Tuesday, August 11, 2009

najwa 10 bulan


oke, dh over 2 weeks pn. ini hari bru ada feel nk story pkembangan dak kecik yg ebob inih. semakin cheeky dn byk lemak dn makin itam. najwa 10 bln, dh pandai tepuk tgn, when i sing a twinkle2 little star tgn dia yg gebu tu akn follow juga (dpt rakam sket ja), msh xpandai duduk sndri tp boleh btahan lama klu didudukkan.  dh pandai memanjat. takat letak bantal kepung, dia xheran. lately bila mr KA peluk atau dengki dia, najwa akn mjerit nanak nanak. hehehe. cute. sudah mula makan telur. and she like it. tiada kesan setakat ini. kulit sgt sensitip, klu kena gigit binatang2 kecil, di garu akan mninggalkan kesan itam2. kuat nangis (gembeng). sgt liat utk tdo, jdi ibu akan biar main puas2, kemudian najwa akn tertidur sndri di bwh ketiak ayah. sdh mula mnunjukkan minat tgok tv tp bila part kami tgok CSI, citer lawan2, citer hantu, kartun najwa xlayan.  sdh pandai bermanja. sdh pandai pilih org yg dia mahu ikut. kklu pg2 hantar umah mak ngah dia oke ja. tp klu ptg2 kmi suh mak ngah dukung, dia dh meraung nk ikut. mgkin dia paham pg ibu ayah g work, jdi xkan nangis. paling suka berjalan. sanggup tahan mata dn penat. xmerengek sikit pn. najwa 10 bulan, sudah kurang ragam. dh nmpk muka perempuan kan?

*lupa nk kabo. gua dh buat blog utk najwa. so far smue entri bgambar. nk tau story sila baca blog ni. ahahhahaa

monday yang medom

oke its started when i read the email. ya. the email really fckup my day, the whole day to be honest.  kemudian issue tiket blk penang cuti merdeka ni. diikuti browse internet yg semakin bodoh dan hodoh (lps hati pecah ngan flock, gua try opera, kemudian google chrome, kemudian safari, kemudian opera semula-nmpk sgt buta, smue xkena!). di follow by mastercard gua kena block gara2 mastersecure code (MSOS) fed up! tepon maybank call center dekat 5 kali kena on hold (gamaknya smue org kad kena block at the same time-tu pasal smue bz tepon xberangakat) owh sebelum tu tepon johnson baby touch-infant massage hotline. asik engange jerk. duit dh bayar. gua nya registration dh confirm blom ni? veneu? stat kol bape? argghhh!


and at the end of the day, alhamdullilah everything bck to normal. tiket ketapi dh book. gua dicide to use opera (dramatik sket). manage to get maybank call center to unblock n sign up for MSOS. confirm registration this weekend events. 10.30 am - 1 pm. bukit jalil golf and country clubs. amin


*sapa kata bila bosses xdak, hidup aman damai ja?

Monday, August 10, 2009

warning: entri ini panjang dn bosan

mmg gua mls nk berblog since mr KA dh mnulis smula. watpa nk repeat rite but dh 2-3 entri ni gua tgok, xda plak dia elobrate xtiviti kmi sekeluarga. jadi nya sbg kenangan apa yg blaku katanya maka ni lah gua mngupdate dgn tahap malas dan emo terlampau (slps mbaca email pg ni-mcm gua ni kepoh amat kan??)

weekend sdh, planning asal ialah mahu ke nilai tp maksu xda. planning org bijak kan, bkn nk tanya awal2 or confirm kan. sdhnya dua2 terpinga2 nk p mna. mcm slalu nya gak, mr KA akn crik stonkoi tanya apa xtiviti org tu. halo, dia dh kawen, ada life sndrik/plan sndrik. sibuk kaco nk buat pa? 

genting, berkelah adalah di dlm senarai. tp last2 kmi g ikea (ni 1st time oke gua pegi-oleh krn tu jgk, bru parking dh argue ngan mr KA pasal entrance kat mna-bosan) nk crik high chair utk najwa sbenarnya (yg plastik kaler putih tu) dgn harapan nanti leh ah najwa tumpu perhatian tgok tv maybe bley behave sket (ahahahhaa, mcm la najwa xtkawal-ayat!) tp harapan, stock disimpan, lps sale 16hb ni bru ada. ada la 2-3 brg ja yg kmi beli (bekas letak plastik, set mkn najwa (dh mcm katak plak gua tgok-kaler ijau mata besar) ngan hair romover bsma refill) bag plastik cas 2 kupang ek. pandai pandai. go green! pastu g jln2 kat dlm ikano. oke ni kisah lawak;

kluang station

dulu, past 2-3 months kot. well known kan, gua blog walker. ada la 1 blog ni citer pasal kluang station. gua mati2 ingat kedai mkn kat bustand kluang weh (mgkn sbb dh immune jdik org kluang kot) pastu ngan yakin siap tgai komen ngaku stu tempat lepak msa sek. (damm shy now!) ces!

dh meronda tu, najwa dh tunjuk sign nk tdo. jdik kmi pn bla gerak ke TUDM subang plak (umah cousin gua, blah abah) kepohchi ank mas yg sulung (balqis) dn huda sgt cute xda rambut. 

pastu dlm keta msa nk gerak blk, plan lain plak instead of blk umah, kmi p setiawangsa kononnya nk melepak kat JJ (dmna, ngan yakin nya gua kabo kat mr KA, kat area giant-petronas) sementara nk ke pasar mlm area umah sewa lama gua. pusing2 rupanya JJ kat tepi jln pasar mlm tu ja. gua rsa bru 2 thn, dh mcm2 berubah. kagum2. dlm hati klu dr dulu ada JJ kat sni kan senang xyah susah2 nk dating jauh2. ahahhaha.

sabtu tu, kmi akhiri ngan g pasar mlm. mata rambang tp gua dh xlarat nk dukung najwa ngan heels lagi. aiyo!. rembat mna patut ja. beli ikan/sayur ngan yong tau fu. yummy! (sambil tu, sempat gak gua usha kasut dak kecik. high cut kaler putih-comey! tp xda size kaki najwa plak. sob sob-rsanya najwa msti lega dr jdik mangsa fesyen ibu dia. huhu)

ahad, xlah sebuzy sabtu. cuma ptg tu, kmi trn, bwk najwa guting rambut. xdan nk amek gambo msa kat kedai. najwa xgeti diam. dia leh main cak2 ngan dak yg gunting tuh. hish. gambo najwa ngan rambut bru akn di upload kat blog najwa soon. xdan nk transfer lg.

sekian, ulasan hujung mggu the mr KA's family

*hp aku mati terus. kwn2, sila contact hcore klu ada apa2 hal. xpun email/YM ja. aku sentiasa ada.

Thursday, August 6, 2009

sila vote: sama x?

Wednesday, August 5, 2009

we care

senior kmi fina (aku x ingat yg mna 1) di NCT memerlukan bantuan dari kalian. her doter nuradriana is born with celft palate (lelangit berlubang) juga jantung berlubang. derma ikhlas kalian amat2 di harapkn utk buat surgery.

utk maklumat lanjut; http://bit.ly/NCT-Donation

donation acc;
Lisa Mudiana Mudin
1510 2504 7468 (maybank)
bsma meringankan beban, terima kasih in advance

gambar lama, msa bercinta

sprt yg dijanjikan. ni la gamba, yg bjaya di scan di kala bosses not around,. ah ha.

ni waktu majlis mkn mlm tahunan NCT thn 2002. owh ya hamper tu aku dpt. my lucky aka birthday number 282.

*bajet dh sehati sejiwa sgt la pki baju kaler sma. euww. ahahhaha

Tuesday, August 4, 2009

quick update... sila sebarkan

uhuhuhu. lupa la nk kabo. sbb msh tiada mood utk update

tahniah buat senoritas our beloved darl farah and one utk 2nd princess safely boarding. bley? ehhehhe

masa: 1pm, 2 august 2009
tempat: hukm
baby: 3.2 kg

*gambo tiada, farah xmms, sapa dpt, sila share
**rsa nya dh kuar hospital, akn bpantang di ipoh.
***nadrah dpt adik, ye ye.

Thursday, July 30, 2009

najwa mkn epal. hihi



*mr KA kata ini satu penderaan. tp cute kan? she so smart! najwa meh ibu ajar. najwa kena pegang bahagian kulit dan gigit isi nya. pastikan gigi bawah dpt gigit. hehe. everytime dia dpt gigit, she will kenyit2.

Friday, July 24, 2009

i need a coffee

i left office 15 minute before midnite yesterday. today, here i am 10 minute before 9. its really exhausted! kakcik got high fever. najwa has a bad cough and i still not recover yet. demm!

najwa is really a good gal. its seem she understand tht ibu penat terlampau. xmerengek langsung! tlg bertahan ya. esok ibu bwk g jenjln (klu siap la CG yg mangkok nih)

*gua dh jdik supersAiYa sguh2 nih. sigh

Thursday, July 23, 2009

JOHNSON'S® Baby : Touch – Infant Massage Workshop

something to share;

Daily infant massage can
  • increase baby’s bone mass by 15%;
  • increase his body weight by 47%;
  • strengthen his body’s resistance, and help to build his self-confidence too.

Fee: RM20 per couple (Johnson’s Baby Oil starter pack, CD and poster on infant massage)
Date: 16 August (Saturday)
Venue: Bukit Jalil Golf & Country Resort, Kuala Lumpur
Closing Date: 7 August

Call 1-300-88-0566 (on weekdays, 9 am – 5 pm)

*mark ur calendar mommies

Wednesday, July 22, 2009

sumpah! gua mmg bz

kepala pusing, hidung sumbat, tekak kering, kerja berlambak tp xleh MC. dammit!

*najwa dh tumbuh gigi
**hp nazak. dh xleh nk transfer pixca. fck!

Monday, July 20, 2009

Malaysia vs MU - 2nd match. perlu ka?

im a big fan for MU. watching the match last Saturday, giler xbest dowh. mgkin cuaca yang terlalu panas mnyebabkan mrk smue lembab. mgkn juga krn ketiadaan encik ronaldo mbuat kan mrk goyah. khadiran owen xmberi kesan la walaupn dia score mgkn sbb dia lmbt nk panas bila hanya dimasukkan pd 2nd half. atau mungkin, well known kan, MU klu main ngan team belasahan biasa nya mmg suck!

uhuhu. but malaysia not too bad dowh. oke la Amri Yahya man of the match sbb score 2. yg mna goal first tu mmg cantik tp kan krn kurang bijak nya dia asik nk try xmo pass the ball. ada gak la 2-3 kali Malaysia miss a chance mcm tu ja. gandigan dia ngan aidil xbrapa nk ngam ah. cuba test letak safee sali. ehehhee. badrul baktiar masuk msa 2nd half ja. sayangnya. apa pn, keeper nice job bro. kmasukkan player2 muda tnyata mberi kesan. walau tanpa pengalaman tp semangat tu mmg nmpk giler. terutama nya bahagian ptahanan.

aku xrsa perlu adanya 2nd match. dh la selang 2 hari ja. tiket mahal. berani mati ini penganjur. ehehe. tgok kat umah ja la. 811 ada buat live. (nada2 hati pecah sorg kipas susah mati yg tiada uwang utk beli tiket. :()

8.45 tonite! apakah keajaiban akan berulang atau pn mmg Malaysia dh ready utk piala asia akn dtg. will c.

*padang suck!

Wednesday, July 15, 2009

this time last year, past 2 years

argh dammit! i hate july. busyness month selain jan/feb. production mmg productive giler. i remembered, gua join this company, july 06. time tu my senior jeevs still around. dia struggler gila siapkan smue benda. giler respect! gua tlg sket2 ja, buat2 innocent, jeevs pn xsmpi hati nk suh gua staybck ngan dia. dlm erti kata lain, xbrapa nk rasa.

july 07,
gua dh jadik mcm pekerja buruh paksa weh. "the man who slip resign later at the bosses room" still around ka? owh ya he is. he helping out with website etc while gua ngan production stuff yg lain2nya. it was fun walaupn gua dh grumpy giler. za, chitra, shana, zax. owh i miss the day we help out each other as family. exhausted yg satisfied. bley? ehehhehe

july 08,
msa ni gua preggy 7 mths kot. all the time gaduh ngan ju oon. smue keje buat secara tpaksa oke. lu org bygkan la. dgn nk bwk perut nya, ngan besar kepala lg. gila

this time,
watcha!! sprt mna kata mel moo sbentar td "ko bz eh smpi xleh update blog" lu nk lempang ka sepak mel?

owh ya. credit the good thing to The Unconscious aka chas. thanxx ah. sbb dgr aku bising dr start keje kol 9, now day msh mcm dulu ka? ahahaha. pejam celik its already 3 years man! aku masih disini. siapa kata duduk sblh ko ada badi kena berenti? hihi

*kerongkong kering hidung dh mula sumbat. apakah?
**yuen, i knw u read this (damm shy duh), u knw wht, ppls here said tht my temperature a bit down during my preggy till now. gud huh? hihi. thanx to u too. advise, accompany etc

Tuesday, July 14, 2009

chakoi+kopi O+kuah kacang=syorga


stlh bermingu2 berkeinginan yang melampau ingin mkn chakoi. akhirnya smlm dpt gak. atas tunjuk jalan bandung akhirnya kmi bjaya menjejaki chakoi tepi simpang yg dimaksudkan oleh pak ngah pabila kmi bertanya kan pdnya "kat mna beli chakoi ni" sewaktu sesi lawatan ke rumah nya adalah 2 3 4 bulan lepas.

lokasi sebenar ialah slps masjid bandar baru sentul, traffic light amek kanan straight sket. betol2 kat simpang kuar dr virgina dn mghadap ke flat DBKL. nk amek gambo tp mcm segan sbb brader tu dok usha ja. (mgkin dia ingat gua mata2 DBKL kot).

sedap weh. gebu. lembut. kuah kacangnya. hui. najwa pn ske. klu kat kmpg (felda) gua. ada sorang ja yg buat. cik kasim. mkn ngan kuah cili. klu kat keramat AU msa dok mnyewa dulu. depa bg kaya. tp klu ikut kan org cina mkn ngan bubur kan kan.

*gambo di atas, sja nk bg hangpa terliuq. hihi.

the "day" pixca

new parent yg tgh dgr taklimat dr gua. (kengkonon ja lebih)

mr KA ngan kekasih gelap nya. bandung. aiyo ini cerita pasal kutip utang dn ah long ka?

tgh blaja teknik urutan. sian humaira, kena jdik bahan xperiment. ehehhe

mya (ang nmpk berisii sket. bagos. bagos), liza (transformasi apanya? ceh), wina (makin ayu la, ada buah hati dh ka) dn gua (makin kembang-pki tshirt MU ngan kain batik tu. lu org prnh? ahahha) smentara mnantikan cik meen smpi.

owh harith putihnya kmu. najwa sila pki fair n lovely. cik meen yg maintain ayu.

bley bukak taska ak mcm ni?

sesi merebut mainan.

*gambo lain akn di upload kat facebook, soon or later. tgok tahap malas gua
**bru gua perasan, gamba acad xdak.

Monday, July 13, 2009

our weekend-mini gath

ahahhaha. mini gathering la sgt. gambo upload esok la ya *(lupa bwk SD card)

venue: umah kmi *wink
crowds: liza and en.hubby (pooi)+humaira, mya, wina, bandung, meen and acad + harith
menu: nasik lemak, sambal tumis udang, sambal ikan bilis, kopi O, teh O, bubur kacang, pulasan, keropok ++

liza, mya ngan wina are expected. wina la request nasik lemak. so bantai ja la lunch bwk ke minum ptg mkn nasik lemak. ehehe. meen sat2 nk mai sat2 xmo. kmi pening. uhuu. humaira sgt cute. xdgr dia eek langsung. well behave! kami pung pang pung pang sembang dia lek ja lena. uuu najwa x usah ckp la. happy giler ada org kat umah. dr pg tu, msa tgh nk siap kan juadah (iyo lah, pdhal kakcik yg tlg) dia asik eek sna eek sni. mkn xmo, tdo xmo, susu xmo. xsedap perut agaknya.

dlm kol 2 gtu, bandung mai. dia segan sbb mr KA kata kat umah xda org (klu kata ada, kompem dia xdtg). pastu tggu punya tggu, meen pn smpi. harith memalu. dia segan kot ramai sgt org lgpn bru baik demam. najwa plak yg lelebih, smpi ibu nk kenen kan jdik boifren. mau?

xlama lps tu, liza nya rombongan pn berangkat. sian pooi, muka dh layu ja. najwa tunjuk hebat maen ngan harith. smue yg harith pegang dia nk jugak. hep hep. selama ni dia xheran pn nk maen smue tu. ceh anak dara ibu nih. harith plak bila auntie2 yg sibuk geram kat dia dh blk. wah suara dia yg kuat. bru nk warm-up. mama dia dh ajak balik. sob sob najwa dh xda kwn.

bandung yg last skali blk, tu pn sbb dh bpe kali kena tahan mr KA. hehhe

*its really gud, utk jumpa skali2 mcm ni. thanks guy for coming. jgn serik ya dtg umah kmi. sila dtg lg.
**najwa meragam, mlm td xlena tdo. saket perot! xtau la salah mkn apa plak.

Saturday, July 11, 2009

eee scary - sila muntah

Tak tau la betul ke tak....beringat je laaa...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telahmengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan ....Be lia u seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALAWANITA...disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkantuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satupembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu.....

lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcmorang2 mengandung tu...Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa apepenyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telahMENGANDUNG.....maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana diatidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukanhubungan seks..

Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUSyang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJARTERSEBUT..MUNGKINN.....doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut keranadidapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akanmemakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut....kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana merekatelah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiridijangkiti virus tikus yg kotor itu...

Moral of the story.......*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2BINATANGSILAP2 KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAKTERJADI

Thursday, July 9, 2009

Don't ever complain about your job

got this frm jarr. top 3 , NO NO for me.



*bersyukurlah. motivation ni chas. hehehhe

sudah jatuh tangga, tergolek pula

:(. jika hari ini atau esok dan seterusnya, lu orang xdpt hubungi gua dn mr KA sila tggalkan pesanan anda di talian 999. :(

hp gua nazak. xmo cas. bila2 msa ja bley mati since last week. mujurlah ada cik puan mira. kmi tukar bateri. :) sdh plan, akhir bln ni bru crik yg bru, pmasalahan nya. cik puan mira akn pergi jauh dn xkembali... ke opis lagi. sob sob. owh i really miss u badly

td mr KA call, mnyamar jdi org bank suh byr hutang. oke sila gelak. gua mmg tertipu jugak td.ceh!. anyway, mr KA nk bgtau hp dia jatuh msa masuk hutan td. uwaaaaa.

*bukan kah sudah jatuh tangga, tergolek pula gua ini?
**mungkin kah ada benar bob kidi kata, "nk suh tukar pki i-phones la tuh"

Wednesday, July 8, 2009

hutang tag - pasangan anda

Di tag oleh pn farah..

Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya
NCT – sila baca entri ini

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
dia sgt kurus dan rock

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda
kat tepi jln menuju ke kedai jual laksa/cendol

Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
5thn

Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
2thn

Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
paling di ingati, dia trn kl msa besday gua all the way frm sg petani with 3 roses. cute!

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
dulu, kni selamanya

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
sgt bising klu gua buat lasak2 sket/garang etc

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda…
ngam.

TAG:
1. jade
2. jiey
3. dyla
4. ina
5. mira
6. jarr
7. ct
8. fai
9. u
10. n u

*akn cuba crik gamba lama msa awal bercinta

gua x <3 office

oke lah well known yg gua mmg tgh xda mood nk keja lately. hatiku tertinggal di rumah. bila ada peluang utk MC/cuti, gua mmg gila happy. so smlm gua on MC, hri ni tentunya mood nk keja tu xbrape nk mari. tp... WTF!

-masuk opis pg ni, tag gua xleh pki. tpaksa tekan bell. (boss yg kena press button bukak pintu-well is not good doh-bad impression)
-check email, hati gua dh panas tgok byk sgt request buat adverts itu ini without giving any information, ingat gua ni advertorial ka? F!
-bru nk start keje, gua dh hangin 1bdn, ada plak yg tgn gatal g rename folder etc. woi! abes la smue work aku missing link. F! again
-bila bob kidi masuk, "aku dh mskkan profile bru dlm LLawyer". WTF! gua MC sehari ja, apsal dh xmnyempat2 tggu gua blk kasik settle. bknnya dateline pn smlm. i hate u G!!!

*gua mmg hati PANAS amat la ni. sila sila tuang minyak dlm api.

Monday, July 6, 2009

najwa 9 bulan

9 bulan. berat sudah 10kg,. (seb xcecah line merah). baju kasut smue dh xleh pki, kena beli size budak 2 thn bru la nmpk oke dn juga leh pki lama sket. xleh mkn lobak dan kentang. hari2 ibu bantai bg najwa bubur nasik kosong ja. (smlm blender ngan bayam, najwa ske). coklat dan aiskrim mmg fevret. skunk kan musim buah, najwa sgt ske durian. msa 1st bg. najwa mcm kena kejutan-demam. skunk dh leh tahan. ske tdo tutup muka (mcm ibu) dan mgiring (mcm ibu jugak). so far msh xpandai merangkak apatah lagi berjln even duduk sndri pn najwa msh xgeti dn msh tiada gigi. (mlm td g putrajaya, ada sorg ni ank dia 10 bln lelaki, dh pandai jln, dh ada gigi 4 btg, - mak dia kata, owh lmbt ya ank awk. ceh!) baby lain2 la pmbesaran nya (walau najwa lg besaq dr ank dia). selain dr hard palate najwa yg sgt dlm (mungkin najwa akn sukar bckp), yg lain2 aku xkesah as long as najwa sehat. so far, bila kmi ckp/suruh/minta, najwa sgt paham. owh ya najwa xske tgok tv. msh lagi ske main di dapur.



*najwa kena sunburn akibat mandi laut tuari.
**xkesah la org nk kata ank ibu lmbt, we still proud of u. :)

the BIGGEST LOSER is coming to Asia

time to cut the FAT! first time ever in Asia

peluang sekali seumur hidup i think. bukan sahaja utk jdik kurus, leh menang US$100,000. huiy0o0o0. hanya submit/register online with ur 4 minutes audition tape.

www.biggestloserasia.com

pebret tv show ever. gua layan ni giler impress tgk mrk jadik slim. giler tough weh.

*mr KA apakah motif mu bg kta link nih. im already disqualified oke. paling min 111kg.

Friday, July 3, 2009

najwa mandi pantai

Thursday, July 2, 2009

tolong!!!

i really need this badly. najwa dh semakin mganas time mandi. xlarat weh nk pegang takut tlepas ja. lonjakan, siap lari lagi. kat ne leh dpt ek.

*pixca creadit http://secondbargainbox.blogspot.com

Wednesday, July 1, 2009

raksaksa bertukar

sigh. gua skunk tgh mngalami perubahan emosi yg maha dasyat. ada ja yg xkena plak tu. hp xleh charge la. mr KA outstation la, issue mggu ni blk lmbt la, najwa plak gembeng semcm ja, duduk xmo, baring xmo, golek2 xmo, masuk buai xmo, masuk walker xmo, minum susu xmo, yg dia mau hanya nk dukung. tu pn bdukung ngan aku ja yg dia senyap lama. klu ngan ayah dia jgn harap la. kena bg rasuah dulu bg main key etc bru nk senyap. ngan makcik lg la hampeh.

pg ni, aiyo mmg la xsemengah. najwa serba xkena. agaknya dia ada feel yg ayah dia nk keje luar. msa hantar umah mak ngah td, dh terjerit2. adoiyai!

dgn emosi gua yg tgh weng sna sni, raksaksa bertukar! sian najwa gua asik mrh dia ja lately. mr KA pn dh sound pg td. ya. gua ni spesis monster, klu mrh x ingat dunia. aduh. rsa bsalah tp mmg xbley bla. dammit!

*org kata, baby cepat dpt tau klu2 ada benda buruk berlaku. arghhh dh mcm2 plak gua bayangkan nih. nauzubillah

Tuesday, June 30, 2009

tiada tajuk

erm, im a bit down lately. masuk opis ja msti muka seposen, pdhal last week the bosses both not around, theres no peninggalan kerja summore. stress jerk memanjang, tanpa sebab. hati ku tertingal di rumah. sigh/ sgt mengharap yg mggu ni akan jadi lebih bagus tp aduhai hri ni bru masuk keje gua dh down balik (smlm cuti, bru blk dr johor), maybe sbb letih sesgt. smlm every 2 hours najwa bgn nangis bagai nak rak. smue serba xkena. letih.

ya, well known, having a baby kemedian nk tdo nyenyak. dreams on la beb.

*will update with najwa pic mandi laut soon.
**gua rsa mnyampah sgt dok kat opis nih. time to say gud bye ka?

Friday, June 26, 2009

jatuh katil malam jumaat

huk huk. sian kan. najwa jatuh katil. erm 10 minit lagi ke 4 pg consider pagi jumaat la kan bknnya mlm jumaat. this is very the first time najwa jatuh di bwh jagaan aku selama 8 bln 24 hari. mcm nk jatuh jantung aku. mula2 aku mamai2 meraba2 mna najwa xsmpi 2scn aku dgr bunyik benda jatuh kedebuk bsma bunyi tangisan. terus melompat aku siap langgar bakul. seb baek la side aku jauh sket dr kipas, klu x mungkin tragedi indran akn berulang tp lg ngeri. pala putus! najwa nangis sat ja. mr KA pujuk dn tuam kat dahi, pipi, tang mata payah sket. tuar yg mngalkan kesan. dh la ptg smlm mak ngah kata bdn najwa dh panas, demam. lps ja jatuh, cek2 dia u uh rupanya patut la tawaf 1 katil smpi jatuh, xselesa rupanya. dh cuci smue najwa tdo blk. sayu ja aku tgk muka najwa. bdn pn naik panas mendadak. tgok mcm oke ja, tiada kecederaan melaikan najwa muntah. aku pegang2 bdn dia, xde plak dia nnagis. we will c la ari ni dia mcm na. mr KA kata klu lain mcm ja nk bwk g xray. or should we go ja xyah tggu lg. xray memudaratkan x?

*adeh. najwa najwa. awat ganas sgt nih? isk isk. mudah2 an tiada apa yg serius. seriou!

Thursday, June 25, 2009

why do i need a template?

the answer will be;

a) u not creative enough
b) u are super duper busy
c) u are lazy
d) people hate ur work
e) all above

*im sick. sick of it all!

Monday, June 22, 2009

its rainy bloody monday

back off! im warning u. :(

Friday, June 19, 2009

owh so menyampah

hurm. mjdi kaler pink di antara kaler biru bkn mudah (perumpamaan bunga di kalangan kumbang la) sigh. ingin mjdi sbhgian dr segerombolan mmg byk risiko. bkn xbiasa tp sumtimes langkah di ambil kurang bijak like last nite. one of them bg hint "MC" today, tp gua bg warning "jgn cobak2" n today he coming with muka merah padam n moody. fck! if la i know...

yerp. now gua mnyesal buat lawak xbape pandai. gua bkn kejam tp... i tot he understand tht was jokin. sigh. tetiba gua pn jadik emo.

*tgh kaber rsa emo ni, esk bday mr KA, no sen to buy cake or even card. :(

Thursday, June 18, 2009

suatu ketika

hari khamis, seperti adanya. gua di sini masih lagi menanti. erk... xla lambat sgt kot. dammit! esok kena belanja charles. lucky he refuse bet 50 rgt. klu x, jahanam seh. owh itu bukan kesahnya.

sambil melayan mata yg dh makin kuyu, perut senak ngan headphone mel yg gedabak dn alunan tipe x (my fav band ever!), gua blog walking. apsal smue citer pasal netball nih. dammit! betapa gua rindu. last maen, msa karnival sukan kolej 2004. 5 years bck! patut la makin mboyak!

aku kenal sukan ni waktu darjah 3, smue posisi dh besa maen. kecuali GS/GA fail! tangan pengkor dowh. prnh kena gelak msa kat teknik. gara2 tpaksa memilih softball atau netball muka sket nya brutal tp maen sukan ala2 girly2 gitu. erk... ada aku kesah?

gua ni itam. bila dh sllau sgt bjemur kat luaq, owh god! mcm2 gelaran org bg kat aku. baju bergerak, klu bdiri kat dpn, weh sapa sidai baju kat sni weh, aku nmpk lembaga itam bergigi putih. apakah??

*ya. suatu ketika. aku bermain netball. rindunya... ada sapa2 nk ajak aku join team mrk x? aku rela nihh.

owh pls dong, jgn korek idung

amaran: jgn baca entry ni sambil mkn. :)

hari itu sprt lazimnya. port gua kat opis mmg paling indah walau pn mblkgi klcc tp gua bahagia. walau kena tgk muka jib tok dukun, bob kidi, mr hari ni dlm sejarah (syukur man chin dh arwah) heh! tp itu bkn kisahnya.

mjdi kebiasaan, gua akn meneliti tiap ruang dlm opis ni utk mcari idea (iyolah-pdhal nk usha line kot2 bosses mai) hu pjg umur, si pjg bru ja menerjah ke mari. syukur sbb sempat close window nih. ahahahha. oke smbg citer. sdg asyik gua meng'observe' sekililing. tetiba mata gua tpandang... owh man! WTH!

rilek2 ja weh korek idung. bkn yg korek jenis kuit2 hujung idung tau. habes tgelam suku jari masuk lubang. hui! xkaber langsung. stlh sekian lama memerhati (gua bkn sengaja-tp tnmpk bkali2). gua yakin benar, itu ialah habit nya. tiap waktu sengang nya dia akn mengorek. kusyuk! mcm org layan ice weh. uuh seram!

dulu, faiz (bkn nama sbenar) prnh ckp tatkala dia meng'ekplain' napa dia xmo amek mknan yg di beri oleh si PH (pengorek hidung), owh msa tu gua terus cabut tisu kasik luah. geli mat!

arghhh pls dong, jgn koreng idung dikhalayak. buruk benar!

*kdg2 gua tlupa, gua tmkn juga. mgkin "itu" yg mnambah selera. :-& sila muntah

Wednesday, June 17, 2009

berdiri di kiri jika tidak memotong

ahahhahaha, mcm kat jln raya plak.

ni nk story sket pasal rakyat kat malaysia ni yg aku nyampah gila bila mgunakan escalator. dh terang2 ada sign sila bg laluan di sebelah kanan. masih xpepaham gak, nk jugak dok belek tudung la, crik kunci dlm beg la, tgh reply sms la, tgh merenung msa dpn la nk lagi keji owh bpegangan tgn, belek jerawat kat muka pakwe la. aiyo hangin.

mmg la, escalator bkn tangga, yg nk sebok2 sgt langkah satu2. tp aduhai susah sgt ka nk paham. org nk cepat. lagi la klu time pegi/balik keje. aku mmg cukup2 la sakit hati. tu pasal la. aku akn merempuh sekuat hati tanda protes. nak marah? silakan. ada aku kesah

cuba bygkan, situasi ni yg ko hadapi di kala waktu2 kecederaan, mgundang mrh bukan? escalator ini bukan bapak kau yg punya! im warning u.

*pg ni, lrt titiwangsa. kpd yg jadik mangsa rempuhan beg, gua ucapkan terima kasih. terima kasih krn anda berdiri di kanan escalator. :p

Tuesday, June 16, 2009

im just a pieces of paper

aku hanya sekeping kertas,
kelmarin kau dtg, melakar indah penuh warna
hari itu, kaku tanpa secoret nada
kini, berlipat bersegi2
esok, mgkin akn terperenyuk sepi
mungkin kah akn menguning sndri

*cubaan utk bkarya dlm bahasa penjajah xmenjdi. ayat gua tungang tbalik, jdik kasik can la title ja dlm english. ahahhhahahahah

tiada lagi dan tentu2nya

tiada lagi tidur 8++ hours lena tentu2nya setiap 3 jam skali at least akn tjaga, buat susu anak/change diapers bla bla (klu btuah bdn, anak demam, kompem2 bjaga mlm)

tiada lagi movie after work tentu2nya kol 6 sharp nk terus balik, ambek anak, smpi umah masak berkemas bagai

tiada lagi kta makan sama2 di luar tentu2nya take turn sorg pegang anak sorg mkn (kalau nasib baik, anak dok diam kat high chair mmg ada can nk mkn bsuap bagai)

tiada lagi shopping for me tentu2nya shopping utk anak/si dia dahulu kemudian baru aku

tiada lagi ikut suka aku, tentu2nya kena tanya si dia dulu

tiada lagi baju size M, tentu2nya la ni size double XL

yg penting;

tiada lagi aku, tentu2nya ada kami dan kamu

no more ... and absolutely...
when u married and had a kid :)

*bukan mnyesal tp ini lah kenyataan. and i really enjoy it. jika berdua lebih baik tentunya bertiga, berempat apatah lagi bersepuluh sekali pun makanya akan berganda baik. :)

Sunday, June 14, 2009

sapa kata susah?

weee ho0o0o0, its not much but really make my day. LHDN refunds my cukai terlebih bayar. can i go shopping mr KA? it worth it to be rakyat Malaysia yg berhemah.

oke la, sapa kata susah. its only take u few minutes utk fill the form segala mak nenek tu. cuma masukkan figure ja. tp klu submit last2 minute, web gov, mmg sck!. talian sentiasa sesak.

*ahahhaha, ni pn bru 1st year aku submit. sja nk tunjuk lagak. kerek sket. :P
**sbg ingatan, simpan la segala resit2 anda dn yg sewaktu dgn nya utk plepasan cukai.

Saturday, June 13, 2009

jeles ka x?

mcm biasa la, klu dh time lunch. mulut masing2 riang sgt berkicau2. we talking bout jeles ke x? kalau kta nya spouse lunch/dinner ngan opposite gender, rsa nya last 3 days kot. theres 3 of us+charlie as a tukang soal. budak lain xtau mna mghilang.

the answer of course la depends on situation kan. klu time tu lunch, tentunya bsma opismate, sumtime dr berseploh (kwnan lelaki dan perempuan), jdi ber6 atau double date atau tup2 tgai 2 ja. well know la kan, time keje, waktu lunch, opismate sum more watpe nk jeles.

tp klu abes keje kol 5 tup2 kta nmpk la (org bgtau ka) spouse kta tgh baik punya dinner together2 tu carik maut nama nya. oke lah sumtime ckp2 org cannot trust. tp apa kejadahnya dh married, dinner kat luaq lagi tanpa diketahui pulak. org ngong pn leh jeles.

nak lagik tragik, kta tau la plak kan opismate tu exgfren/boipren spouse kta. kekompem la jiwa2 kecil ini akan jeles walaupn sket ja besaq kuman. mmg meroyan. :)

apa pn trust yg penting sbenarnya. walaupn rsa cam annoying ngan si polan atau si polan opismate spouse kta. ehehhehe

*so mr KA, ada jeles x? mcm dulu2. :p

Friday, June 12, 2009

dua lelaki ini

dr najwa utk ayah;
terima kasih sbb slalu syg najwa, main dgn najwa, buat susu najwa time memlm, bwk najwa g klinik klu najwa sakit, masak air termos utk najwa, beli pampers, susu, smue la. najwa syg kat ayah. muahh

dr org utk abah;
tima kasih byk2 sbb jaga org selama ni, backin org time kena mrh ngan mak, teman org gi blkg time memlm, slalu gelak walaupn lawak org ke laut, slalu pilih baju utk org yg cantik2, slalu layankan ja klu org marah atau majuk. smue2 la. tima kasih sgt2.

Wednesday, June 10, 2009

politik di opis

sigh... aku fikir hanya di opis2 yg majoriti nya M sja. ni bosses B, suku C, suku M, suku I, minoriti A pon ada gak. haiyo! di kalangan mrk yg pro plak tu. yg dah keje belasan tahun. WTF! mengadu domba. this ppl suck, other ppl dumbass, she stupid, bla bla and then claims rakan sekutu as the best. lagi keji kerana aduan domba nya, rakan sekutu naik pangkat, sapa yg agak2 keras kepala tu kena cantas, yg ala2 sabar dan redha jerk leh la promote kat bos utk naik pangkat. WTH!

lagi setan, ngan department lain pun nk kaco. adoiyai! ini sdh dikira gerakan bwh tanah yg semakin pesat memperluaskan jajahan nya. jaga2 cik salmah.

bosses plak mcm org dugu. purak2 xtahu. nk jerk gua tampo laju2. xdpt pk lg ka klu dh department tbabit makin lama makin sket. mengong!

*jgn cobak2 jolok sarang tebuan ya. im warning u!

Tuesday, June 9, 2009

kenangan itu manis

ijja69.

almost 4 years or more. we never meet up a live. we happy merapu/meroyan dn sewaktu dengannya dalam YM bagai nak rak mcm bestfren yg dh kenal lama. dia ske sgt kaco aku. melukis/mewarna ntah hapa2 kat YM (ala yang doodles tuh)

yesterday, suddently her name appeared "cikgu, masih kenal aku x?" dan memori itu berputar kembali. sembang2 merapu macam selalu, kelas tuisyen, kelas kaler2 dan sebagainya until...

500 internal server error

WTFFFF!!!!!

*yang manis jika diingat makin terasa manisnya.

call me E.M.O

i hate when u ignoring me. i hate u didn't answer me. i hate when u didn't reply me. i hate when aim started get angry. i hate when aim off my phone. i hate when aim started thinking did u still love me. i hate when aim started to cry. i hate when i hate u.

is this wrong?


*dak opis aku pki liverpool nya jersey/shirt before, sedia maklum lah ada tulisan carlsberg. time nk solat, ilek2 ja dia lipat ke dlm kolar baju bertulisan carlsberg ke dlm. jaga adab katanya. ahahhaa

Monday, June 8, 2009

kahwin, cerai dan madu

Biarkan Aku Menangis by Tommy J Pisa

Kelmarin kau masih bersamaku
Bercumbu dan merayu
Adakah hari esok untuk kita bercinta
Seperti yang telah kita lewati

Mengapa terlalu cepat kau pergi
Tinggalkan derita bersamaku
Kenyataan ini begitu memilukan
Ingin kurasa turut serta

( korus )
Tiada guna aku hidup begini
Tanpa belaian kekasih yang amat kusayangi
Kepedihan yang kini kurasakan
Darimu yang mencintai aku

Biarlah kurelakan kau pergi
Tinggalkan batu nesan
Kudoakan kau bahagia di sisiNya
Sementara biarkan aku menangis

*lagu ni xda kena mgena pn ngan entri di bwh :)

this is wht happen around me lately. situasi nya dlm linkungan perhubungan. apa seterusnya? di mna akhirnya? atau di sni mulanya. aku sepatutnya gembira tp murah sgguh air mata ini utk mngalir mlihat anak2 itu menerima kehadiran ibu baru. jka diselami dr mata yg berkaca, jauh tsirat dalam, mungkin mrk terlalu kecewa atau sebaliknya.

aku mendapat sesuatu; kebanyakkan memilih untuk bercerai dari bermadu, memilih meroboh dari membina. memilih berpisah dari bersatu. mengapa? kta merasa kasihan pd seorg wanita yang bakal menerima payung emas di syurga. berbaloi ka? aku bukan kejam.

situasinya; seorg ingin berkahwin lagi, alasan nya kerana melihat ini yg terbaik dari perpisahan, mahu mewujudkan satu persaingan, berharap akn ada perubahan. kpd yg lbh baik. salahkah aku menyokong? benar bukan alasan nya?

ironinya; ramai yg memilih utk berpisah. yg oke hanya kamu2 suami dan isteri. bagaimna dgn anak? punya ayah/ibu slah seorg pd waktu tertentu. lagi zalim bukan?

*bercakap di luar situasi memang mudah benar. sigh

im not an angel, but...

got this email from cik puan meen, its really touching dan sgt2 berharga sbg tanda ingatan utk mrk2 yg baran terutama nya aku. renung2 kan

Harga sebuah kereta dan ANAK...

Sepasang suami isteri - seperti pasangan lain di kota-kota besar - meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah semasa keluar bekerja. Anak tunggal pasangan ini, perempuan berusia tiga setengah tahun.. Bersendirian di rumah dia kerap dibiarkan pembantunya yang sibuk bekerja bermain diluar, tetapi pintu pagar tetap dikunci. Bermainlah dia sama ada berbuai-buai di atas buaian yang dibeli bapanya, ataupun memetik bunga raya, bunga kertas dan lain-lain di laman rumahnya.

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar, lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya.

Ya... kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam. Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut badaklah pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran, berbatik-batik. Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "Siapa punya kerja ni?" Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya. Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan "Tak tahu... !" "Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?" herdik si isteri lagi. Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.... cantik kan !" katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu. Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya di depannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan. Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa. Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya..

Selepas si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu, pembantu rumah menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik. Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar. Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air. Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anak bengkak... Pembantu rumah mengadu. "Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya, bapa si anak. Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya. Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. "Ita demam.... " jawap pembantunya ringkas. "Bagi minum panadol tu," balas si ibu..

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya Ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. "Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap" kata majikannya itu. Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.. "Tiada pilihan.." katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana gangren yang terjadi sudah terlalu teruk. "Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah" kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa diri tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan. Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga melihat kedua-dua tangannya berbalut putih. Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis.. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata.. "Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama." katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa. "Ita juga sayang Kak Narti.." katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

"Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi," katanya bertalu-talu. Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya.

ANTARA ANAK DAN KERETA...YANG MANA LEBIH BEHARGA...

*aku lahir dlm background keluarga yg mgunakan kekerasan sbg ajaran. sedari kecil dgn kenakalan aku, apa aja aku xkena, rotan, hanger, getah paip, kayu pokok ru, siraman air panas, cubit tampar apatah lagi hantukan kepala ke dinding. aku akui krn tu smue aku menjadi "orang". kni aku bgelar ibu, mgkin krn terbiasa dgn smue tu, tangan aku jdik laju. apala yg najwa tau waktu ini mlainkan nangis. makin hari, najwa makin ligat, apa ja dia xbaling, tarik, hempas, masuk dlm mulut. kdg2 bila hilang sabar aku jerit kuat "fatihah!". smlm mil tegur, dia kata nanti ank pn jdi mcm tu. aku akui, lihat sja ke"bengkeng"an mr KA, kmu fikir dr siapa dia dpt smue tu. im not an angel, but i really hope that Allah will always bless me with sifat kesabaran banyak sikit. xmahu sprt di atas. nauzubillah

mr KA, this is reminder for u and me. anak adalah anugerah, jgn dh terantuk baru nak tergadah.

cuti yang ber...larut...an

yup. aku masuk opis 1 hari sja last week. slps berkerja di rumah selama 3 hari dan bertempur dengan newsletter hampir 12.30mlm. di mana aku reach home around 1am (thanks charles-send me home safely). balik plak umah tgk najwa tgh dok lena atas bahu mil. demam selsema. rsa bsalah yg amat. lps dh sedut hingus najwa. (masin oke!-ya, im using my mouth--cra ni di ajr oleh mus.) berkesan. najwa lena hampir 1 jam.

bru ja aku nk lelap kan mata, najwa dh kembali menangis. baring xkena, dlm buai xmo, dukung xnk, riba xnk. smue nya xnk. bibir najwa dh merah menyala mcm pki gincu. nasib la mil ada kat umah. mr KA msa aku call dia tanya arah ke klinik. dh mcm sedar xsedar ja. ngantok dn letih katanya. tp giler la xsensitive. xcall langsung tanya kabar najwa.

aku bwk najwa g klinik reddy. msa tu kol 3 pagi. mcm slalunya, ikut laluan bas (dh itu ja pn yg aku tau). lucky bwk najwa cepat. doc kata demam najwa agak tinggi. panas dalam. (yg ni paling teruk aku rsa). lps bg ubat smue, msa tu dh kol 4. dpt la najwa lena akibat dek penangan ubat. tu pun tdoq dlm buai ja,. kol 6 pagi dia dh bgn menangis lagi. aku try petua mak. amek asam jawa. jelum kepala, ketiak smue. lama jugak la dia tdo. msa tu aku dh flet giler.

dlm hati dh teragak2 nk g keje atau x, demam najwa mcm dh kurang sket. klu pg. rsa bsalah. klu xpg pn rsa bsalah gak sbb dh byk sgt aku cuti bln ni. last2 aku nekad sms AM, bgtau hal sbenar. nasib la dia oke. dh tentu nya najwa yg paling happy sbb ibu xg keje.

*bukan kehendak aku balik lewat mlm khamis, tp...

Friday, June 5, 2009

najwa dan ayah

*hidung mereka sma. jambu! ehehhehee. muka juga sma bulat!. kening ja ikut ibu. :p

Thursday, June 4, 2009

along is back

last tuesday sbenarnya. pg tu dia msh ber sms mgunakan no oman. tup2 ptg tu dia sms pki no malaysia. dlm pjlanan ke kulai. keji kan. patut la aku tanya naik flight kol bape esok dia xmo jawap. sian makcik pn tertipu skali. org paling gembira tentunya mak ngan abah. asik dok ckp along blk bln 7. tup2 awal bln 6 dh dpn mata. tperanjat gamaknya.

*bz sokmo blk bcuti nih, najwa akn jumpa mak long only on mid june later.

banyak makan... makan banyak2

ya aku akn mnjadi sgt lapar tahap dewa bila stress, hati pecah, keciwa, sedih, marah, saket dan yang sewaktu dengan nya. just now aku makan nasik lemak bsama kopi o dn juga roti telur. la ni depa ajak membedal yellow cab pizza.

makan adalah terapi terbaik tetapi sudah semestinya bukan mkn coklat. its not about takut gemuk etc tp sbb gua xske coklat. sbb... coklat akan melekat2 di gigi.

*xcaya korang try la.
**dh xyah tanya byk2, gua mmg tgh stress nih. stress hri ni hri khamis. sigh/

haagen dazs... akhirnya

yg ni agak bangang sket. aku giler mngidam nak makan aiskrim yg mahal nk mampos ni msa najwa msh dlm perut tp bru ahad lepas tcapai. (9 bln preggie+umur najwa dh 7 masuk 8 bln pn-bru dpt) tu pn slps menagih janji dr mr KA msa dia mintak tlg buat sumthing. lps tu gua nyesal. korang bygkan mkn aiskrim sja 70++. najwa, ibu harap lps ni air liuq tu xjejeh lg. ehehhe.

*korang tgk la budak ebob ni. klu bab aiskrim+perisa coklat plak tu, mmg meleret2 senyum dia.