Monday, October 26, 2009

kalau demam jangan di buat main

ya ini pengajaran!. having an active baby ops toddler, make me granted. bila dh jadik camni bru la nk panic. najwa dh start demam on and off since raya kat johor lagi. almost half month dowh. ada la bwk g klinik 3 times summore tp tuar still xbaek2. ingatkan xda pa la, sbb najwa pn aktif smcm ja. siap leh ronda2 bandar melaka. panjat bukit st john lagi. tp selasa malam tu. najwa dh semcm/ bdn panas gila. siap gigil2 lg. merengek ja. 2-3 kali gak la kena babab, sbb ingatkan dia sje nk memanja time ayah dia xda. ces! sya mnyesal/

naseb la mak paksa jugak bwk g hospital klu x kompem la kuman2 tu dh makin menular. lung infection. dr penafasan nmpk mmg normal, no wonder 3 kali g clinic doc kata oke ja. tp bila dh buat xray ngan blood test. tu dia. kuman2 kecik yg jahat bru nk geng ngan najwa. naseb la cepat klu x, sob sob sndri mau ingat la. najwa mcm biasa la. bila dia rasa dia sehat dia punya tahap active mmg x ingat. siap buat terer telan ubat mcm minum vitagen ja. terhantuk kat besi katil di wad ntah xtkira brapa kali. tu blom lg ibu jdi hulk sbb dh midnite still lg nk maen cak2 ngan abg katil sblh. aiyo ini budak. tp bila time dia xlarat. asek nanges ja. dukung xmo, susu xmo, air masak xmo. smue la xmo. sgguh mnguji kesabaran. naseb la ada kakcik ngan mak. leh gilir2. paling kesian bila kena amek spesimen kahak. nurse tu mcm main rodok ja hidung najwa. najwa punya nanges xusah bilang la. dh la kena puasa susu. sob sob.

lucky smue dh bck to normal. cuma kena sentiasa monitor bila dia demam, batuk dan selsema. since kuar hospital ni pn. najwa dh mkin rajin nk bertatih. mulut pn dh makin riuh. dh mau mkn dan minum mcm biasa. alhamdullilah.

*owh najwa punya berat turun 100grm. ehe.

Sunday, October 18, 2009

dah jalan dah

korang layan ja la video ni sementara aku layan kerenah dak ebob yg demam nih. mgkin demam sbb nk dpt kaki kot

video

Friday, October 16, 2009

saya rindu rumah saya

sorry for being so malas nak update blog (mcm la org kesah kan/) ehe.

pagi ni syok la, walaupn xckp tdo. brader tempat aku beli nasik lemak slalu (van dpn klcc) giving away nasik lemak for everybody (open house kata nya). bagus! saya doakan moga murah rezeki slalu. see. good started kan. dpt nasik lemak free. ehe

k lah. since last week ramadhan till now dah nk abes raya pn, rsanya lama gila aku x abes kan masa kat umah. ada ja aktiviti ujung mggu. rsa mcm nk patah riuk dh bdn nih. after week open house kat umah, pegi terengganu (satar is owesome!), this week off plak pegi jasin. letih bukan, lucky la najwa mmg kaki jln (ikut sapa), sikit pn x ngarok. bagos bagos.

kerja? mcm slalu la kan. cuma since last week pala pecah sket nk recall buat website. berpinar biji mata tgok script bagai. hopefully boss agreed ja la xyah tuka memcm. interview session is over, we decide to bring a guy in (again?) ehe apa2 la sex doesnt matter asal bley buat keje. hopefully he can fit in a team (sayang korang smue).

najwa? owh ini syok. dh start berjln. ye ye bley pegi aquaria. makin cheeky/ few days back, dia mandi air kopi. naseb la bkn kopi panas. sgguh xgeti diam budak ini. ada ja benda dia nk buat. dh mula menangis msa pg2 hantar umah mak ngah. dh recover from flu tp batuk still ada. bila mlm ja mula la muntah2. smpi lembik. xtau la napa. nk g check nih.

erm, this week was amazing. xsangka kmi smue bley contact blk ngan anak arwah bak tok yg last (adik mak dgn ibu lain). mak kata dia teruja nk jumpa adik dia. bagos la. since arwah bak tok meninggal almost 20 years kot, ni la bru dpt kabar berita. jejak kasihan! owh ya mak long dan pak long akn berlps ke Mekkah next week. moga mdpt haji yg mabrur. early nov, sepupu kmi, akn berkawen. slmt pengantin baru. sat ja msa blalu kan. :0

*no use for a name live in Malaysia! sgguh ka?

Monday, October 5, 2009

makasih ya

eehee. quick update on raya open house n najwa 1st birthday.

alhamdullilah smue bjln lancar, smue licin walaupn at first 2 hours cam nk nanges sbb xda org dtg lg bila tgok makanan byk giler. ehe. tima kasih pd smue yg sudi hadir and thanx for the presents too! sorry frm us kalau ada yg tkurang kat mana2. maklumlah ni first time buat makan2 kat umah secara besar2. ehe. many thanx to all family member yang terutamanya for my mum, abah, anan, acik, kakcik, eei and sham. dan xlupa aboy and family yg sanggup dtg all the way from johor hanya utk sama2 raikan najwa. sgguh terharu!

*gambo xde. sbb bz. kena ngendeng kat liza. ehe

Friday, October 2, 2009

i need mental therapy

yup i really do.

owh, kisah hri khamis yg dasyat, selain masih berada di opis waktu ini di awal pagi jumaat. td after lunch and lepaking. kitaorg (suku of the company) dgn tamaknya telah mengkonker 1 lift menuju ke puncak. tiba2 lg 1 mata nk smpi ke tingkat opis kmi. lift tu drop 3 tgkat. rsa sedkit hentakan. lucky its all us. yg mmg mereng masing2. jdik panik nya sedkit kurang, dh la tekan button emergancy xda org respon, hp smue xda line. - owh masa ni aku dh siap2 mngucap. after 10 minute, msh gelak2 diorng nih. kmi tperasan ada org ompil pintu dr luar. perghh kedudukan lif tu half ja. jdi kami tpaksa terjun. dan naik tangga sbb scary. sob sob. klu la drop smpi bwh, mau lunyai badan kmi.

msh proses interview. so far smue bagos2 smpi xleh nk buat decision lg. tp ni citer pelik. ada sorg ni dh cancel interview dia at the start. so aku dont bother to arrange lain date. rupanya during off days aku, dia call mintak arrange date lain. kebetulan bos yg pick up. he said NO. so again aku dont bother to call back. supprising me, dia walk in td. sgt brave tp its not a good attitude la kan. dah cancel without reason. so consider xmo la kan. adeh. so kmi masukkan jugak la 1 slot interview. dia nmpk desppred utk dptkan keje. kesian tp...

*2.10 nanti najwa genap setahun dan aku msh di sni. just now mr KA dh call tanya nk hantar bantal ke opis ka?, kan betul kan aku perlukan terapi mental.

Thursday, October 1, 2009

you are invited






*to all my dearest reader. kedatangan anda amat2 di alukan. :p
**klik utk paparan lbh besar