Monday, July 6, 2009

najwa 9 bulan

9 bulan. berat sudah 10kg,. (seb xcecah line merah). baju kasut smue dh xleh pki, kena beli size budak 2 thn bru la nmpk oke dn juga leh pki lama sket. xleh mkn lobak dan kentang. hari2 ibu bantai bg najwa bubur nasik kosong ja. (smlm blender ngan bayam, najwa ske). coklat dan aiskrim mmg fevret. skunk kan musim buah, najwa sgt ske durian. msa 1st bg. najwa mcm kena kejutan-demam. skunk dh leh tahan. ske tdo tutup muka (mcm ibu) dan mgiring (mcm ibu jugak). so far msh xpandai merangkak apatah lagi berjln even duduk sndri pn najwa msh xgeti dn msh tiada gigi. (mlm td g putrajaya, ada sorg ni ank dia 10 bln lelaki, dh pandai jln, dh ada gigi 4 btg, - mak dia kata, owh lmbt ya ank awk. ceh!) baby lain2 la pmbesaran nya (walau najwa lg besaq dr ank dia). selain dr hard palate najwa yg sgt dlm (mungkin najwa akn sukar bckp), yg lain2 aku xkesah as long as najwa sehat. so far, bila kmi ckp/suruh/minta, najwa sgt paham. owh ya najwa xske tgok tv. msh lagi ske main di dapur.



*najwa kena sunburn akibat mandi laut tuari.
**xkesah la org nk kata ank ibu lmbt, we still proud of u. :)

9 comments:

Cupu said...

dia senyum mcm muka hang la nik
hahhaa...comel
gebu jerk

Jade said...

jgn dgr ckp org pun aiya.. lain2 budak lain perkembangan diaorg.. janji anak kita sihat sudah ;p

AiYa said...

cupu,
senyum smpi xnmpk mata kan. heehhehe

jade,
tuar, redha jerk ah org mcm tu

orked said...

alalala..gambar ngan hcore tuh comel tul muka najwa!!

tue arr babe, lain budak lain klebihan dia, janji najwa sihat kan..

The Unconscious said...

cute la your baby. Tapi muka macam baby boy la...:)

Jarr said...

Nik, gambar first tu keletihan bebeno anak dara ko ye?comel jer...hahaha...
siap tangan atas dahi, weh..jangan nanggung utang org tua2 kata..wakakakaka

5577 said...

gmbr yg letak tgn atas dahi tu comel sgt! hehe..

mulut org mana leh tutup.. org camtu takyah heran, wat xtau je.. mana laa leh banding2 budak2.. stgh akan cpt tang ni, n stgh akan cpt tang lain..
yup, tui, janji dia sihat.

aslina said...

takpe...anak buah saye pun dah nak masuk setahun baru pandai jalan...orang tua2 dulu2 bilang...kalo lambat jalan ni besenye bijak...erm...saye pun dulu mase kecik2 arwah mama cakap dah umur setahun lebih baru jalan...hasilnye memang saye bijak pun (bangge diri plak dah)...at least agak cemerlang dari segi pelajaran berbanding sepupu2 saye yang cepat berjalan...

AiYa said...

orked;
comel mcm ibu kan kan

chas;
c her mom la. boyish a bit

jarr;
hui selisih. tp habit najwa sma ngan gua ah

farah;
tuar sabaq ja la org mcm tu kan

aslina;
ahahahha, patut la sya bijak. sya pn lmbt jln gak. mak sya kata dh pandai jln bru la sya pandai duduk dn mrangkak. ehehe

Post a Comment

harap maklum, komen anda akan di tapis dulu oleh mambang jingga. ai tpaksa utk kesejahteraan kta bersma. :)