Wednesday, February 3, 2010

1 tahun 4 bulan

camna la boleh terlupa smlm. mungkin sebab busy sangat kat opis agaknya. pejam celik sat ja masa berlalu. dah besar dak ebob. :p/

tak banyak perubahan drastik melainkan penambahan sebutan. lately bila nampak baby, dan2 panggil adik dik. cute ja. bila turun bawah/keluar - buai buai. semua dia ingat nak gi playground. sangat berminat dengan basikal - ayah sila take note. dah mula tunjuk minat main permainan,tahap kusyuk lama sket dari selalu. dah mula pay attention dengan bunyi-bunyian. pandai berkawan dan lawan. aduh dah macam gangster dah. hep hep

malam-malam dah xpakai buai. baring atas tilam, tutup lampu, tutup mata pastu ckp dah ibu nak tido bye. najwa balas bye. tau2 dah tdo. - bukan sebab dia dah ngantok tapi sebab dia takut gelap/ ehehe.

dh mula mintak sejadah dan telekung. tiru ayah sembahyang. siap rukuk dan sujud lagi. paling lawak time duduk antara dua sujud. eceh macam ye ye jerk. mulut siap kumat kamit.

dah mula kurang makan nasi, tapi sangat berselera kalau makan mee/spaghetti/pasta. vitagen hanya suka yang kaler ijau. yang lain minum sikit, yang lebihnya kasik tumpah. bila dah tumpah. ikut suka ja amek kain yang dia nampak, pastu lap. pastu pandang ibu, dah dah. dah pandai point pampers kalau dia poo poo sambil muncung mulut busuk. ceh!

ada kudis 2-3 tempat. kulit very the sensitive. kemudian nya xmakan sayur. yang dia mahu hanya lobak dan lobak dan lobak haih la/ sayur apa lagi yang dak kecik suka eh. any suggestion?

*Fatihah Najwa, ibu doakan najwa sihat selalu, jangan nakal-nakal ya nanti ayah marah. ibu xsuka. tapi kalau ibu marah xpa. :)

4 comments:

Tupai Karan said...

haha..mak marah xpa eh..

kegengsteran mungkin diwarisi tu.. ;p

AiYa said...

ibu klu mrh, cubit2 sayang ja. ayah x. :)

The Unconscious said...

najwa...jangan jadi gangster macam ibu ye...jadi macam ayah... :)

JaSmIn said...

ibu2 bile najwa nk dapat adik nih..xde geng lol hahaah ;)

Post a Comment

harap maklum, komen anda akan di tapis dulu oleh mambang jingga. ai tpaksa utk kesejahteraan kta bersma. :)